EKONOMİ - 13 Ocak 2012 Cuma 13:27

3. ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI`NDA SHELL STANDINA YOĞUN İLGİ

A
A
A
3. ULUSAL ENERJİ VERİMLİLİĞİ FORUMU VE FUARI`NDA SHELL STANDINA YOĞUN İLGİ

Enerji tasarrufu bilincinin gelişmesine destek olmak amacıyla 3. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’na katılan Shell & Turcas’ın standını Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ziyaret etti.
Bakan Yıldız, geleceğin enerji alternatiflerine zemin hazırlayan Shell Eco-marathon’da Türkiye’yi temsil eden Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi - Terakki Takımı’nın tasarladığı araç ile birlikte Shell yakıt ekonomisi simülatör aracını kullandı.
WOW Convention Center’da 12-13 Ocak 2012 tarihlerinde düzenlenen 3.Ulusal Enerji Verimliliği Forumu ve Fuarı’nın açılışını yapan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Shell & Turcas standını ziyaret etti. Yıldız, Shell FuelSave tasarruf yakıtları ile Shell yakıt ekonomisi simülatör aracını kullandı ve Shell Eco-marathon yarışmasında Türkiye’yi temsil eden Terakki Vakfı Özel Şişli Terakki Lisesi - Terakki Takımı’nın tasarladığı yarış aracını inceledi.
Etkinlikte ziyaretçiler, Shell’in üstün Ar-Ge teknolojisinin ürünü olan Shell FuelSave tasarruf yakıtlarının sağladığı faydaları detaylı olarak öğrenme imkânı buldu. Shell yakıt ekonomisi simülatörü ise, ziyaretçilere renkli bir deneyim yaşattı. Büyük ekranı, direksiyonu, pedalları, sürücü koltuğu ve tüm teknik ekipmanıyla gerçek bir otomobil şeklinde tasarlanan simülatör, şehir içi yollardan, otobana kadar farklı alternatifler içeriyor. Ziyaretçilere, simülatördeki 3 farklı senaryo ile yakıt ekonomisi
formülleri hakkında bilgi verildi.
Gençleri geleceğin enerji kaynaklarıyla çalışan araçları geliştirmeye teşvik etmek için düzenlenen Shell Eco-marathon yarışmasına Türkiye’den katılan başarı ekiplerden Özel Şişli Terakki Lisesi - Terakki Takımı’nın tasarladığı araç da fuarda büyük ilgi gördü. Takım geçen yıl yapılan Shell Eco-marathon’da 1 litre yakıtla 492 kilometre yol kat ederek, prototip araçlar kategorisinde çarpıcı bir sonuç elde etmişti. Terakki Team’in bu başarısı, 1 litre yakıtla İstanbul ile Kastamonu arasındaki mesafeyi kat
edebilmek anlamına geliyor.
SHELL TASARRUF BİLİNCİNİN GELİŞMESİNE DESTEK OLUYOR
Sürdürülebilir bir büyüme için doğal kaynaklarının tasarruflu kulanımı ve bununla birlikte ulaşımda da yakıt tasarrufu sağlanması, enerji verimliliğinin en önemli unsurlarını oluşturuyor. Kuruluşundan bu yana yakıt verimliliği konusunda araştırmalar yapan ve dünyanın ilk tasarruflu akaryakıtını enerji sektörünün kullanımına sunan Shell, bu öncü teknolojisini geliştirmek ve zenginleştirmek için Ar-Ge çalışmalarına her yıl 1 milyar doları aşkın bir bütçe ayırıyor. Shell kurumlar kadar bireylerin de yakıt
tasarrufuna katkıda bulunabileceğine inanıyor ve bu alandaki toplumsal bilincin artması için geniş çaplı sosyal sorumluluk çalışmaları ve eğitimler düzenliyor. Shell sürücülere tasarruf bilincini kazandırmak için şimdiye kadar dünya çapında 150 bin kişiye tasarruflu sürüş eğitimi verdi.
2009 yılında tüketicinin kullanımına sunduğu Shell FuelSave Kurşunsuz benzin ve 2011 yılında istasyonlarda yerini alan Shell FuelSave Diesel yakıtları, ilk damladan itibaren yakıt verimliliğini artırmak üzere tasarlandı. Hem dizel hem benzinli tüm araçlara uygun bu ürünlerde bulunan verimlilik artırıcı formül, motordaki kurum birikmesini engellemeye yardımcı oluyor.
Bu yıl 28’incisi gerçekleştirilecek olan Shell Eco-marathon yarışmasının Avrupa organizasyonu 17 - 19 Mayıs 2012 tarihlerinde Hollanda’nın Rotterdam şehrindeki sokak parkurunda gerçekleştirilecek. Türkiye’den toplam 17 takım 2012 yarışları için aday. Türkiye, Shell Grubu içerisinde projeyi yaklaşık 10 yıldır en iyi uygulayan ve en fazla katılımın olduğu ülkelerin başında geliyor. Yarışta öğrenciler ’Urban’ ve ’Prototip’ ana kategorilerinde farklı yakıt çeşitleri ile yarışıyorlar. 2011’de ilk defa
Elektrikli Mobilite sınıfı da denendi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’ sokaklarda renkli görüntüler oluşturdu Sincan Kaymakamlığı ile Sincan Belediyesi himayesinde ve Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla düzenlenen ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenlendi.Sincan Belediyesi, ‘Sincan Roman Kahramanları Festivali’nin ikincisini düzenledi. Düzenlenen festival kapsamında 2 bini aşkın 7-17 yaş aralığındaki Roman Kahramanları Korteji’nin bando takımı öğrencileri ilk olarak kurgu kitaplarından bazı kahramanların kılığına bürünerek esnafı ziyaret etti. Kitapların afişlerinin pankartı eşliğinde, kitapta yer alan kahramanların cümlelerini söyledi . Öğrenciler çeşitli kitapları esnafa hediye ederek, bu kitapların okunması için esnaftan söz istedi. Düzenlenen etkinlikle beraber edebiyat ve kitabın sokağa taşınması amaçlandı. İnsanlara kitaplar hatırlatarak, okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkat çekildi."Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile örnek bir Sincan oluşturacağız"Okumanın önemine dikkat çeken ve Sincanlıları okumaya teşvik eden Sincan Kaymakamı Levent Kılıç, "Sabah bana verilen bilgiye göre bu festival dünya rekoruymuş. Milli Eğitimi Müdürlüğümüz ile gurur duyuyorum. Kolay bir süreç değil bu. Trafiği tıkadık, yolları kapadık. Okumaya teşvik için tiyatro ve koro ile de örnek bir Sincan oluşturacağız. Kitap okuyarak uyanık ve Türk gençliğine layık olacağız" diye konuştu."Okuma alışkanlığını büyüklere de aşılamamız gerekiyor"Sincan’da okuma alışkanlığını küçüklerden ziyade büyüklere de tavsiye ettiklerini vurgulayan Kılıç, "Sincan’da 100 bin üzerinde öğrencimiz var. Okuma alışkanlığının sadece küçüklere değil büyüklere de aşılamamız gerekiyor. Çocukların sosyalleşmesi adına yaptığımız etkinliğe katılımınız için teşekkür ederim" şeklinde konuştu."Daha güzel etkinlikler yapacağız"Sincan’da daha kapsamlı ve daha farklı etkinlikler de düzenleyeceklerini ifade eden Sincan İlçe Milli Eğitim Müdürü Alican Kılıç ise, "Yaklaşık 1 saattir bir aradayız. Öğrenciler soğuk havaya rağmen kostümüyle bizlere farklı an yaşatıyorlar. Çocukluğumuza götüren kahraman rollerine büründüler. Kurum üst yöneticilerini ziyaret ettiler. Daha güzel etkinlikler yapacağız. Sabah makamımızda bulunan bu çocuklar belki de devlet büyüğü ile ilk kez yan yana gelme heyecanını bir daha yaşamayacak" ifadelerine yer verdi.Festival Direktörü Feray Koçak’tan edinilen bilgiye göre 45 okuldan 2 bin 230 öğrenci ve veliler ile birlikte toplamda 3 bin kişi Sincan sokaklarında renkli görüntüler oluşturdu. Festivalde konuk olarak Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Koray Üstün , Başkent Üniversitesi Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Aslı Aytaç ve Doç. Dr. Emine Tuğcu , Abant İzzet Baysal Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Galip Çağ , Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yöneticileri yer aldı.
İstanbul Aksa Fotofest, 10. yılında sanatseverlerle bir araya geldi Aksa Enerji’nin hayata geçirdiği Aksa Fotofest, 10. yılında sanatseverlerle buluştu. 2015 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen etkinlik, "Sanatın Enerjisi" mottosuyla Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tarihini, doğasını ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla kayıt altına alıyor. Aksa Enerji toplumsal birlik ve gelişime hizmet eden sanatı toplumsal yatırımlarında önceliklendiriyor. Bu çalışmalarının önemli bir parçası olan Aksa Fotofest aracılığıyla 10 yıldır Kuzey Kıbrıs’ın yaşamı, tarihi, doğayı ve insan hikâyelerini fotoğraf sanatıyla kayıt altına alan Aksa Enerji, bu etkinliği bir yarışmanın ötesine taşıyarak kalıcı bir kültürel arşiv ve kolektif hafıza projesine dönüştürmeyi hedefliyor. 10. yıla özel anlamlı buluşma Bu yıl fotoğraf sanatçısı Altay Sayıl anısına düzenlenen Aksa Fotofest, 10. yaşını 600’ün üzerinde eserin katılımıyla taçlandırdı. Toplam 611 eserin titizlikle değerlendirildiği yarışma; Yaşam, Tarihsel Doku ve Anıtlar, Doğa, Serbest ve Spor olmak üzere beş farklı kategoride gerçekleştirildi. Lefkoşa’daki tarihi Saçaklı Ev’de düzenlenen ödül töreninde, 10. yıla özel olarak belirlenen 10 başarı ödülü sahiplerini bulurken; bu yıl ilk kez hayata geçirilen "Onur Hizmet Ödülleri" ile Kıbrıs fotoğraf sanatına yıllarca emek vermiş isimler onurlandırıldı. "Sanatın enerjisini geleceğe taşıyoruz" Aksa Enerji KKTC Santral Müdürü Şener Şentürk, Aksa Fotofest’in bir kültür markasına dönüşme yolculuğunu şu sözlerle özetledi: "Biz sanatı, toplumları bir araya getiren ve onlara ilham veren en güçlü enerji türü olarak görüyoruz. 10 yıldır aralıksız sürdürdüğümüz bu yolculukta, yalnızca fotoğraf sanatını desteklemekle kalmıyor, adamızın kültürel mirasını geleceğe taşıyan kolektif bir hafıza oluşturuyoruz. Sanatın enerjisiyle büyüyen bu bağın bir parçası olmak, bizim için en büyük gurur kaynağıdır." Aksa Fotofest Koordinatörü Zekai Altan ise etkinliğin sürdürülebilirliğine dikkat çekerek, "Aksa Fotofest’in 10 yıl boyunca kesintisiz devam etmesi, sanatın dönüştürücü enerjisine duyulan güvenin açık bir göstergesidir. Aksa Enerji’nin desteği, bir sponsorluk anlayışının ötesinde; kültür, sanat ve toplumla kurulan güçlü bir değer ortaklığıdır" dedi.