YEREL HABERLER - 07 Kasım 2012 Çarşamba 15:38

KUŞADASI`NDA BALIKÇILAR MEYDANI ÖRNEK OLACAK

A
A
A
KUŞADASI`NDA BALIKÇILAR MEYDANI ÖRNEK OLACAK

Yeniden düzenlenen Balıkçılar meydanında esnafın uyacağı kurallar açıklandı. Esnafa tebligatta bulunularak, 5 maddeden oluşan kurallarla ilgili çalışmaların 1 Ocak 2013 tarihine kadar tamamlanması istendi.
Kuşadası Belediye Başkanı M. Esat Altungün, Balıkçılar Meydanı`nın yeni düzenlemenin ardından büyük ilgi gördüğünü belirterek, ``Genel olarak yaptığımız düzenlemenin ardından tente ve işgaliye konusunda tüm esnafımızın uyması amacıyla kararlar aldık. Tüm esnafımıza tebliğ ettiğimiz bu çalışmaların yılbaşına kadar tamamlanması gerekiyor. Balıkçılar Meydanı her yönüyle örnek olacak`` dedi.
Balıkçılar Meydanı için alınan kararlar ise şöyle sıralandı: "Balıkçılar Meydanı girişinden itibaren meydana cephesi olan tüm işyerleri sabit pergule, sabit tente, naylon ve branda malzemesi ile yapılmış tüm imalatlarını sökecek, yerine belediye meclisi ve estetik kurul kararı ile belirlenen, açılır, kapanır tente yapılacak. Uygulamalardaki renkler yine belediye meclis kararında belirtildiği gibi tenteler krem, diğer malzemeler beyaz olacak. Tabelalarda belediye tarafından belirlenmiş olan renk ve ebatlarda olacak, eski tabelalar sökülecek. Fiyat tabelaları yerine ayaklı menü uygulamasına gidilecek ve ayaklı menüler işgaliye alanı içine konulacak. Buzdolapları da ayaklı menü uygulamasında olduğu gibi işgaliye alanı sınırları dışına taşmayacak. Masa konulan bölgeler, diğer caddelerde olduğu gibi krom ve cam seperatörlerle sınırlandırılacak. Balıkçılar Meydanı`nda şemsiye kullanımı kesinlikle yasaktır"
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da kovan barınakları tekrar ayağa kaldırılıyor Muğla’da meydana gelen büyük yangınların ardından yaban hayatından korunmak için kullanılan kovan barınakları, sürdürülebilir arıcılık ve ekolojik restorasyon projeleriyle yeniden gün yüzüne çıkıyor. Muğla ormanlarında, ayı ve yaban domuzu gibi yaban hayvanlarının kovanlara erişimini engellemek amacıyla inşa edilen ve 1970’li yıllardan sonra fenni kovanların yaygınlaşmasıyla terk edilen "arı avluları", modern üretim modellerine ilham oluyor. Natura Doğa ve Kültür Koruma Derneği tarafından yürütülen proje kapsamında, bu tarihi yapılar kayıt altına alınarak restorasyon sürecine başlandı. Büyük yangınlar sonrası ekolojik restorasyon sahalarını inceleyen uzmanlar, geçmişin arıcılık mirasını "bal ormanı" potansiyeliyle yeniden keşfediyor. Çalışmalar kapsamında, bu avluları geçmişte aktif olarak kullanan yöre arıcılarıyla bir araya gelinerek; kovan barınaklarının hangi şartlarda ve nasıl kullanıldığına dair bilgiler derlendi. Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Biyolojik Çeşitlilik Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Yasin İlemin, projenin önemine dikkat çekerek şunları söyledi "Mega yangınlar sonrası çam balı üretiminden uzaklaşmak zorunda kalan birçok Muğlalı arıcımız için kadim arı avluları; doğa ile uyumlu, yaban hayatını gözeten ve sürdürülebilir bir üretim modeli sunuyor. Yangın sonrası restorasyon görmüş alanlardaki bazı avluları aslına uygun şekilde restore etmeye başladık. Bu çalışmalarla arıcılara, ormancılara ve yaban hayatı yöneticilerine örnek bir model sunmayı hedefliyoruz" ifadesi kullanıldı.
Eskişehir Eskişehir’de hayvansal üretim ve su ürünlerinde planlama toplantısı Eskişehir İl Planlama Kurulu, 2026-2028 yıllarını kapsayan ’Hayvansal Üretim Planı’ ile ’Su Ürünleri Üretim Planı’yla ilgili toplantı gerçekleştirdi. Program, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nde Eskişehir Vali Yardımcısı Adem Keleş başkanlığında düzenlendi. Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü teknik personelleri tarafından kurul üyelerine, Eskişehir’in 2026-2028 yıllarına yönelik Hayvansal Üretim Planı ve Su Ürünleri Üretim Planı hakkında sunum yapıldı. Sunumlar kapsamında, Eskişehir’de yetiştirilen hayvansal ürünlerin üretim hedefleri ile yönetmelik doğrultusunda yürütülecek çalışmalar değerlendirilerek söz konusu planların onaylanmasına karar verildi. Tarımsal üretimin planlanması hakkında konuşuldu İklim değişikliği, su kısıtı ve artan gıda talebinin tarımsal üretim üzerindeki etkilerine dikkat çekilen toplantıda, bu şartlar altında tarımsal üretimin planlanmasının önemine vurgu yapıldı. Tarım Kanunu’nda yapılan değişiklikle tarımsal üretimin planlanması yetkisinin Tarım ve Orman Bakanlığı’na verildiği, bu çerçevede yayımlanan ’Tarımsal Üretimin Planlanması Hakkında Yönetmelik’ ile stratejik ürünlerde arz güvenliğinin sağlanması ve suyu merkeze alan, sürdürülebilir bir üretim yapısının hedeflendiği ifade edildi. Toplantı, kurul üyelerinin karşılıklı görüş alışverişinde bulunmasının ardından sona erdi. Toplantıya, İl Tarım ve Orman Müdürü Yüksel Çil ile ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan İl Planlama Kurulu üyeleri katıldı.