SPOR - 06 Mayıs 2024 Pazartesi 23:13

İsmail Kartal: “Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız”

A
A
A

Fenerbahçe Teknik Direktör İsmail Kartal, deplasmanda Konyaspor ile golsüz sonuçlanan maçın ardından yaptığı açıklama, “Bundan sonraki maçlar için oyuncularımızla birlikte sezon sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” dedi.

Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig’in 35. haftasında deplasmanda karşılaştığı Konyaspor ile golsüz berabere kaldı. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, golü bulamadıkları için tüm sorumluluğun kendisine ait olduğunu belirterek, ’’Buraya kazanmak için gelmiştik. Maçın başından, sonuna kadar üstün oynayan taraf bizdik. Çok net pozisyonlarımız da vardı. Neredeyse rakibe pozisyon da vermedik. Bu akşam oyuncularım elimden gelen her şeyi yaptılar. Sadece biz, bir golü bulamadık. Bunun için buradaki sorumluluk bütün bana aittir. Önümüze bakıyoruz. Bundan sonraki maçlar için de oyuncularımızla birlikte sezon sonuna kadar elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalışacağız” şeklinde konuştu.

 

İsmail Kartal, 30 saniye süren toplantının ardından gazetecilerden soru almadan basın toplantısından ayrıldı.

Arda Akın Akkoca - İbrahim Yetkin

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aydın Kuyucak’ta 19 Mayıs coşkuyla kutlanmaya başladı Aydın’ın Kuyucak ilçesin de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı coşkuyla kutlanıyor. İlk resmi tören, Kuyucak Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleşti. Etkinliğe Kuyucak Kaymakamı Fehmi Sinan Niyazi, Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Cumhuriyet Meydanı’nda Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü’nün çelenk sunma töreniyle başladı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Süleyman Bacaksız yaptı. Programda şiirlerin okunmasının ardından Kuyucak Belediyespor Karate Takımı gösteri yaptı. Kuyucak Belediyesi Özel Çocuklar Halk Oyunları Ekibi gösterisiyle alkış alırken, Kuyucak Halk Eğitimi Merkezi Yetişkinler Halk Oyunları ekibi de büyük alkış aldı. Kuyucak Belediyespor Kulübü’nün sporcuları ve okul sporlarında derece alan öğrenciler Kaymakam Fehmi Sinan Niyazi ve Belediye Başkanı Uğur Doğanca tarafından tebrik edildi. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutlayan Kuyucak Belediye Başkanı Uğur Doğanca, “Sevgili gençler, şehrimizin ve ülkemizin gelecek güzel günlerini sizlere olan güven ve inancımızla hep birlikte inşa edeceğiz. Yaşadığımız bu güzel coğrafyada bir arada yaşamanın mutluluğunu sonsuza kadar sürdürmek için elimizden geleni yapacağız. Bu duygularla, bağımsızlığımızın nişanesi olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatan için canını veren tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyorum. Kuyucak özlediği eski bayramlara kavuştu. Milli bayramları doyasıya kutlayacağız” dedi. Etkinlikler gün boyu sürecek Gençler için Kuyucak var diyen Başkan Doğanca, “Saat 13.00’te Kuyucak Atış Poligonu’nda trap ve kurşun atışımız gerçekleşecek, ardından saat 16.00’da geleceğimizin gençleri çocuklarımız için Gençlik Merkezi’nde Çocuk Şenliği yapılacak. Akşam da saat 21.15’te Cumhuriyet Meydanı’nda başlayacak olan Büyük Fener Alayımıza ve 22.00’de Gençlik Merkezi’nde gerçekleşecek olan Devrim Seyrek konserimize tüm gençlerimizi ve tüm halkımızı bekliyorum” dedi.
Malatya Yeşilyurt’ta 19 Mayıs kutlamaları Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’ kutlama programı renkli ve coşku dolu anlara sahne oldu. Yakınca Mahallesindeki Yaşam ve Spor Merkezinde düzenlenen kutlama programına, Yeşilyurt Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyetlerine devam eden spor branşlarında yer alan farklı yaş gruplarındaki sporcular ile aileleri katıldı. Türk bayraklarıyla süslenen alanda saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan özel kutlama programında Yeşilyurt Belediyespor Kulübü Jimnastik, Taek-wondo ve Karete takımları tarafından özel gösteriler yapıldı. Sporcuların performansları katılımcılar tarafından ayakta alkışlanırken, görme engelli sporcular ise kendi aralarında yaptıkları müsabakalarla kutlama programına ayrı bir değer ve güzellik kattılar. “Gençler gelecektir, umuttur” 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramını tebrik eden Yeşilyurt Belediye Başkan Yardımcısı Erkan Dikenli, “Milli Mücadelenin ilk başlangıcı olup, Cumhuriyetimizin de kuruluşunun temellerinin atıldığı 19 Mayıs, sadece esarettin kurtuluşun ilk adımı değil aynı zamanda bir ulusun doğuşunun müjdelendiği günün adıdır. 105 yıldır bu özel günü büyük bir onur ve gururla kutlamaktayız ve bundan sonrada aynı gururla kutlamaya devam edeceğiz. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk gençlere duyduğu güvenle birlikte bu günü gençlerimize armağan etmiştir. Başarılarla dolu şanlı geçmişe sahip bir medeniyetin fertleri olarak bugünleri de yarınları da gençlerle hep birlikte inşa edeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde başlayan Türkiye Yüzyılı hedeflerinin hayata geçmesi için gençlerimize çok büyük görevler düşmektedir. Bizler gençlerimizin her alanda yapacakları başarılı çalışmalarla kendilerine duyulan bu güveni boşa çıkarmayacaklarına ve ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacaklarına yürekten inanıyoruz. Bugün milletimiz ve özellikle gençlerimiz için çok özel bir gün. Bu özel güne yakışan bir etkinlikte, kendilerinden çok büyük umutlar beslediğimiz gençlerimizle bir araya gelmekten çok büyük onur duymaktayız. Gençler gelecektir, umuttur ve güzel yarınları inşa eden en büyük gücümüzdür. 19 Mayıs’ın ruhuna ve anlayışına değer katan coşku dolu etkinliğimizi başarıyla düzenleyen Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğümüzdeki değerli mesai arkadaşlarımıza, antrenörlerimize, katılım gösteren sporcularımıza, ailelerine ve tüm misafirlerimize Belediye Başkanımız Sayın Prof. Dr. İlhan Geçit adına teşekkürlerimi sunuyorum. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve dualarla yâd ederken, aziz milletimizin ve yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin Gençlik ve Spor Bayramı’nı en kalbi duygularımla kutluyorum” diye konuştu.
Düzce Huzurevi sakinlerinin konseri ayakta alkışlandı Atatürk’ün Samsun’a çıkarak kurtuluş savaşını başlatmasının 105. yılı ile Gençlik ve Spor Bayramı yapılan törenlerle kutlandı. Törenlerde özel gençlerin yaptığı halk oyunları gösterisi ve huzurevi sakinlerinin korosu ayakta alkışlandı. Anıtpark’ta yapılan törenlerin ardından Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları 18 Temmuz Spor Salonunda devam etti. Buradaki törenlere Vali Selçuk Aslan, Gençlik ve Spor Müdürü İsa Yazıcı ile protokol üyeleri, gençler ve vatandaşlar katıldı. Törende konuşan Gençlik ve Spor İl Müdürü İsa Yazıcı, “Bugün ki mevcudiyetinizi ve özgürlüğümüzü o günlere borçluyuz” diyerek şöyle devam etti, “Milletimizin tüm onur ve asaletiyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde tarih sahnesinde bir defa daha saha kalkışının başlangıcı 19 Mayıs 1919 tarihidir. Temelleri yine o günlerde Mustafa Kemal Atatürk tarafından atlan "milli egemenlik" ilkesi ile birliğimiz ve bütünlüğümüz sağlanarak, çarenin ancak millette olduğu tescillenmiştir. Bugün de vazgeçilmez güç kaynağımız millet iradesidir" dedi. Özel öğrenciler ve yaşlılar göz kamaştırdı Törenlerde Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı spor branşlarında, sporcuların gösterileri büyük beğeni toplarken, minik judocuların yaptığı gösterileri ise izleyenleri gülümsetti. Minik judocular, abi ve ablalarını yaptıkları tekniklerle yere sererken büyük beğeni topladılar. Ardından sahneye Düzce Belediyesi Kusursuz Kafe’de görev yapan özel bireyler çıktı. Özel bireyler, oynadıkları halk oyunları ile hem takdir topladı, hem de büyük beğeni aldı. Törenlerde sahne alan Huzurevi sakini yaşlılar ise gençlik bayramına özel mini konser verdiler. Huzurevi sakinleri, kurdukları koro ile türkü ve Türk sanat Müziği eserleri seslendirdiler. İzleyenlerden büyük beğeni alan gösteriler ile yaşlılar ikinci baharlarını yaşadılar. Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları gün boyu çeşitli etkinliklerle kutlanmaya devam edecek.
Mersin Üniversiteli gençler, geri dönüşümle bin eser üretti Mersin Erdemli’de yurtta açılan 26 kursa katılan 480 öğrencini geri dönüşüm deniz kenarından topladıkları taştan oduna kadar bir çok eşya ile ürettikleri ürünleri sergiledi. Erdemli Öğrenci Yurdu’nda yıl boyunca 480 öğrencinin katıldığı 26 farklı kurs açıldı. Kurslara katılan öğrenciler, özellikle atık malzeme ve deniz kenarından topladıkları taşlarla bir çok ürün ortaya çıkardı. Öğrencilerin çalışmasında taş magnet, süs eşyası, ahşap boyama, yağlı boya tablolar ve kaligrafi eserlerinden oluşan küçüklü büyüklü yaklaşık bin adet ürün sergilendi. Yurdun sergi salonunda sanatseverlerle buluşan sergiye ilgi yoğun oldu. Yapılan çalışma ile ilgili bilgi veren Erdemli Gençlik ve Spor Müdürü Ferhat Keskin, "Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Erdemli Öğrenci Yurdu’muzda 600 öğrencimiz barınmaktadır. Bu 600 öğrencimize eğitim öğretim yılı süresince toplamda 6 eğitmenimizle 26 kurs çalışmamız yer aldı. Bu kurslarımızda 480 öğrencimize çeşitli alanlarda eğitimler verdik. Yıl sonu itibariyle 15-21 Mayıs Gençlik Haftası’nı kapsayan hafta içerisinde de yaptığımız etkinliklerin sergisini açtık" dedi. "Taş üstüne taş koyan gençlerimizi meydanda görmek istiyoruz" Ahşap boyama ve geri dönüşüm öğretmeni Meliha Karaoğlan ise, "Öğrencilerimizle birlikte hem sahilden topladığımız hem edindiğimiz kütükleri boyayarak binden fazla ürünü ortaya koyduk. Bir taraftan ahşap boyama yaptık, bir taraftan da kaligrafi yazılarını yazdık. Gelişen ve değişen dünyada yenilenen, değişen, umutlu ve mutlu, taş üstüne taş koyan gençlerimizi meydanda görmek istiyoruz" diye konuştu. Bilişim sistemleri son sınıf öğrencisi Hanife Biber de "Yurdumuzdaki ahşap boyama ve geri dönüşüm kursuna katıldım. Sahilden topladığımız taşları boyayarak magnetler ürettik, plastik ürünleri, cam malzemeleri geri dönüştürerek hediyelik eşyalar yaptık. Kozalakları topladık, onları boyayarak süs eşyaları yaptık" ifadelerini kullandı. Kaligrafi Kursuna katılan öğrencilerden Onur Ergençiçeği de kurslar sayesinde derslere daha iyi odaklandığını dile getirerek, "Kaligrafi derslerimize odaklanmamız konusunda bize çok yardımcı oluyor. Sonuçta bir şeye odaklanarak belirli bir süre sarf ediyorsunuz ve bu alışkanlığınızı geliştiriyorsunuz" diyerek düşüncelerini aktardı.