ASAYİŞ - 27 Nisan 2024 Cumartesi 09:12

Silahı temizlerken kendini vurdu

A
A
A
Silahı temizlerken kendini vurdu

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde bir şahıs tabancasını temizlerken silahın ateş alması sonucu kazara kendini vurdu.


Edinilen bilgiye göre, İzmit ilçesi Paşa Caddesi’nde oturan A.G. tabancasını temizlerken silah ateş aldı. A.G., sol işaret parmağından yaralanırken durum 112 Acil Çağrı Merkezine bildirildi. İhbar üzerine olay yerine sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ekipleri, A.G.’yi ambulansla hastaneye kaldırdı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.



Silahı temizlerken kendini vurdu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Karslıoğlu: "Adana’nın önceliği huzur ve sükunet" Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Genel Başkanı Mustafa Karslıoğlu, kentsel dönüşüm gelişmenin toplumsal ekonomik mekânsal olarak ele alınmalı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı, daha yaşanabilir hale getirilmesi, sorunları giderdiği gibi, asayiş problemlerinde de tüm güvenlik birimlerimize olumlu katkılar sağlayacaktır" dedi. Karslıoğlu ve yönetim kurulu üyeleri Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan’ı yönetim kurulu üyeleriyle birlikte ziyaret etti. Adana İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan; “Ülkemizin en güzide kentlerinden olan Adana’mızın her şeyin en iyisine layıktır. Bizlerin üzerine düşense asayişi sağlamaktır. Bu konuda hepimizin elbirliğine ihtiyaç vardır. Bu doğrultuda çevremizi daha ferah ve medeni hale getirmekten geçiyor. O yüzden bir an evvel Kentsel Dönüşümü hızlandırmak gerekiyor. Bu fiziki sorunların giderilmesi güvenlik problemlerini azaltacağı gibi, sosyal yatırımların artması anlamına gelecektir. O nedenle asayişin sürekliliği için kentsel dönüşüm şarttır. Bunda da lokomotif görevi sektörün temsilcileri olarak sizlerin gayreti gerekmektedir. Ayrıca bu konuda önemli konuma sahip bir sivil toplum kuruluşu olarak DAİMFED ’in önemli bir görev üstlenmesi gerekiyor” diye konuştu. Karslıoğlu ise, “Adana’da önemli başarılara imza atacağına inandığımız Emniyet Müdürümüzün Kentsel Dönüşüm konusundaki tespitlerine katılıyoruz. Bu doğrultuda kentsel dönüşüm gelişmenin toplumsal ekonomik mekânsal olarak ele alınmalı ve kentteki sorunlu alanların sağlıklı, daha yaşanabilir hale getirilmesi, sorunları giderdiği gibi, asayiş problemlerinde de tüm güvenlik birimlerimize olumlu katkılar sağlayacaktır. Elbette el birliği içinde yapılan tüm bu çabalar hepimizin önceliği olan huzur ve sükunet içinde bir yaşam içindir. Halkımızın güvenliği için 24 saat aralıksız görev yapan emniyet teşkilatımızın, vatanımızın savunulması ve halkımızın huzurunun tesisi için canla başla çalışmaları takdire şayandır. DAİMFED olarak bizlere huzur, sükunet ve güven içinde çalışma ortamı sağlayan emniyet teşkilatımıza başarılar diliyoruz” İfadelerinde bulundu.
İstanbul Galatasaraylı taraftarlar ödül avında Galatasaray taraftarları, Galatasaray Kulübü ve Resmi Fan Token Partneri Socios.com’un hazırladığı proje ile Trendyol Süper Lig’in bitimine 3 hafta kala İstanbul’un farklı lokasyonlarında Galatasaray Fan Token’ın ücretsiz sahibi olabilecek ve bu Tokenlar ile birbirinden değerli ödülleri de kazanma fırsatını elde edecek. Trendyol Süper Lig’in bitimine sayılı zaman kala, şampiyonluğun en güçlü adayı Galatasaray ve taraftarları için heyecanlı geri sayım başladı. Galatasaray Kulübü ve Resmi Fan Token Partneri Socios.com, bu heyecanlı 3 haftada taraftarlara özel bir proje hazırladı. 3 hafta boyunca İstanbul’un farklı lokasyonlarında Galatasaraylı taraftarlar, binlerce Galatasaray Fan Token’ın ücretsiz sahibi olabilecek ve bu Tokenlar ile birbirinden değerli ödülleri de kazanma fırsatını elde edecekler. Birbirinden değerli ödüllere ulaşma şansı Dünyanın en büyük taraftar etkileşim ve ödüllendirme platformu Socios.com uygulamasını indiren taraftarlar lig bitimine kadar Galatasaray Lisesi çevresi, Atatürk Olimpiyat Stadı, Mecidiyeköy meydan ve metro, RAMS Park ve Nevizade yakınlarında binlerce Fan Tokenı kazanma fırsatını elde edecek. Galatasaray taraftarları kazandıkları bu Tokenlar ile kulüplerinin bazı kararlarında oy kullanma hakkını elde ederken, uygulama içinde yer alan yeni sezon forması, Galatasaray lisanslı ürünleri, maç biletleri gibi birbirinden değerli ödüllere de erişim sağlayabilecek. Galatasaray, dünya devlerini geride bırakmıştı Galatasaray, Socios.com’da da 100 bin kullanıcı tarafından favori takımı seçilerek bu sayıya ulaşan dünyadaki ilk kulüp olmuştu. Galatasaray Fan Token sahibi taraftarlar, takımlarına duydukları sadakat ve karar alma süreçlerindeki katılımlarıyla Socios.com uygulamasında dünya devlerini de geride bırakmıştı. Sadece Türkiye içinde değil 130’dan fazla ülkede sarı-kırmızılı kulübe desteklerini gösteren Galatasaray Fan Token sahipleri, Dries Mertens’in forma numarası, Fernando Muslera’nın kullanacağı eldiveni, Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın forma dizaynı, ilk 11’in sahaya çıkış şarkısı gibi birçok farklı oylamada da söz hakkı sahibi olmuşlardı.
Kayseri Şeffaf Oda’da 120. buluşma Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın tarafından yaklaşık 2 yıl önce Türkiye’de bir ilk olarak başlatılan ’Şeffaf Odada Başkanla Baş Başa’ uygulamasında 120. buluşma gerçekleşti. Başkan Yalçın’ın her hafta çarşamba günü, 90 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük altıncı, Kayseri’nin ise en büyük mahallesi olan Mevlana’da gerçekleştirdiği uygulamada bu hafta da vatandaşlar yine istek ve taleplerini doğrudan aktarma imkanı buldu. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Yalçın, makam odasını Mevlana Mahalle meydanına taşıyarak bir ilki gerçekleştirdiklerini hatırlattı ve "Bundan yaklaşık 2 yıl önce makam odamızı, 90 bin nüfusuyla Türkiye’nin en büyük altıncı, Kayseri’nin de en büyük mahallesi olan Mevlana Mahallesi Meydanına koyduğumuz şeffaf bir cam küreye taşıdık ve hemşehrilerimizle randevu almaksızın bire bir görüşme imkanı sağladık. Vatandaşlarımız burada her hafta Çarşamba günü, belediyemiz başta olmak üzere resmi kurumlarla ilgili taleplerini iletiyorlar. Sadece Talas Belediyesi ile ilgili değil SGK’dan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na, Büyükşehir Belediyesi’ne kadar birçok kurumu ilgilendiren talepleri burada toplayıp yerlerine ulaştırıyoruz. Yani burası şehrin ortak hafızasını oluşturan bir başvuru merkezi oldu. Bunu Türkiye’de hayata geçiren ilk belediye olmanın ve 2 yılı aşkın süredir aralıksız devam ettirmenin gururunu yaşıyoruz. Vatandaşımızın işini görmekten, onlara dokunmaktan, sıkıntılarını çözüme kavuşturmaktan keyif alıyoruz” şeklinde konuştu. Kendilerinden sonra diğer belediyelerin de uygulamayı örnek alarak hayata geçirdiklerine de vurgu yapan Başkan Yalçın, İŞKUR’dan ve Talas Kaymakamlığı Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı’ndan da birer yetkilinin Şeffaf Oda’da hazır bulunduğunu ve kendi alanlarıyla ilgili başvurulara en hızlı şekilde cevap verdiklerini de sözlerine ekledi.