GÜNDEM - 28 Nisan 2024 Pazar 12:07

Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

A
A
A
Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

Kocaeli’de 4-6 yaş arası çocuklara yönelik ücretiz at biniş eğitimleri veriliyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, at sevgisi aşılamak ve binicilik sporunu sevdirmek amacıyla hayata geçirdiği at biniş eğitimleri kapsamında 4-6 yaş arası çocuklara ücretsiz eğitim veriyor. Hem fiziksel hem de ruhsal anlamda birçok faydası olduğunu bilinen bu spor dalında, çocuklar eğlenceli heyecan yaşıyor.


Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Şube Müdürlüğünün organize ettiği eğitimler 4 hafta sürüyor. Kocaeli Atlı Spor Merkezi’nde verilen eğitimler 4-6 yaş arası çocuklara yönelik gerçekleştiriliyor. Eğitimlerde çocuklara at sevgisi ve at bakımı öğretiliyor. Biniş esnasında atların ürettiği titreşimler çocuklarda öğrenmeyi geliştiren sempatik sinir sisteminin aktivasyonunu yönlendirip aynı zamanda fiziksel olarak denge, kas, koordinasyon, motor sinir sistemi gelişiminin desteklenmesine fayda sağlıyor.



Minikler ata binmenin keyfini yaşıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Sancaktepe’de anneler çocuklarıyla müzik ve eğlenceye doydu Sancaktepe Belediyesi, Anneler Günü’ne özel eğlenceli bir program gerçekleştirdi. Programa katılan anneler, Komedyen Gözde Nevk ile güldü, şarkıcı Azra Sevindi ile ise müziğe doydu. Sancaktepe Belediyesi, kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde, Anneler Günü’ne özel Aydos Millet Bahçesi’nde etkinlik düzenledi. Etkinliğe, Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin ve çok sayıda vatandaş katıldı. Komedyen Gözde Nevk ile kahkaha dolu anlar geçiren anneler, şarkıcı Azra Sevindi ile de müziğe doydu. Programda, çocuklara özel atölyeler de yer aldı. Etkinlikte hem anneler hem çocuklar doyasıya eğlendi. Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, "Bugün bizim için çok özel, anlamlı bir gün. 12 Mayıs Anneler Günü. Burada da çokça annemiz var. Öncelikle öncelikle annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum. Hepsinin ellerinden öpüyorum. Çok kıymetli annelerimize Allah uzun ömürler versin. Çocuklarına, sevdiklerine bir ömür boyu mutlu bir şekilde yan yana olabilme imkanı Allah nasip etsin annelerimize. Tabii bu süreçlerde önemli etkinlikler yaparak sizlerle bir araya gelip hem toplumumuzun hem Sancaktepe’deki komşularımızın bir araya gelmelerini, dayanışmalarını, kaynaşmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Daha fazla etkinlikler yapacağız. Önemli günlerde, haftalarda, resmi bayramlarımızda, dini bayramlarımızda bir araya geleceğiz. Sancaktepe’deki komşuluk hukukumuzu, hemşeriliğimizi, dostluğumuzu daha fazla pekiştireceğiz. Bundan sonra daha fazla hissedeceğiniz bir Sancaktepe Belediyesi olacak. Halkımızın emrinde olacağız. Gece gündüz yirmi dört saat halkımızın mutluluğu, huzuru için sizler için çalışacağız" diye konuştu.