Yerel Haberler
Kocaeli
18 Mayıs 2024 Cumartesi - 10:15 15 ay önce evlendiği kocasının evini yakıp yangını izledi Kocaeli’de bir kadın, 15 ay önce evlendiği ve boşanma aşamasında olduğu kocasının evini yaktı. Kadın evi yaktıktan sonra kapının önündeki merdivenlere oturarak yangını izledi. Yangın, İzmit ilçesi Yenimahalle Ayaz Sokak’ta bulunan 3 katlı evin 3. katında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 15 ay önce evlenen İbrahim Bıyıkoğlu (62) ile S.B. (39) arasında şiddetli geçimsizlik yaşandı. Çiftin anlaşamaması üzerine Bıyıkoğlu 5 gün önce avukatları aracılığı ile boşanma davası açtı. Boşanma sürecinde kadın evin 3. katında kalırken, kocası ise 2. katında kalmaya başladı. Bugün ise iddiaya göre, eşyalarını toplayan S.B., evi ateşe vererek kapının önünde oturdu. O anları gören Bıyıkoğlu ve gelini yaşananları cep telefonu kamerası ile kayıt altına alarak 112 Acil Çağrı Merkezine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangını söndürürken kadın gözaltına alındı. S.B.’nin hazırladığı eşyaları da istemesi üzerine polis ekipleri onları da aldı. Yangın sebebiyle 3. katın tamamı yanarken polis olayla ilgili inceleme başlattı. "Zaten ‘evi yakacağım’ demiş ve nitekim de yaktı" Yaşananlara ilişkin konuşan İbrahim Bıyıkoğlu, "Avukatımla bir hafta önce konuştum. Eşimin psikolojik dengesinin bozuk olduğunu söyledim. ’Kadını evden uzaklaştırın, onu istemiyorum’ dedim. 3-4 kere karakolluk olduk. Pazartesi gidip boşanma davası açtım, avukatlara, ’kadını evden uzaklaştırın’ dedim. Tekrar karakola gidip kadını evden uzaklaştırmaları için talepte bulundum ama savcının kararı olduğu için bir şey yapamayacaklarını söylediler. ’Kadının psikolojik sorunları var, korku içinde yaşıyorum, Kadını bana bilerek verdiler’ dedim. Evlenmeden önce ablası bana, ’4 ay sonra gör, seni rahatsız edecek, onun yanında duramayacaksın’ dedi. 4 ay sonra gerçekten de sorunlarımız başladı. Rahmetli eşimle 30 yıl yaşamadığım sorunu 15 aylık evliliğimde yaşadım. Tahammülüm kalmadı, çocuklarım huzursuz oldu, onların üzerlerine yürüdü. Gelinime şiddet uyguladı. Küfürler, hakaretler ediyordu. Mahalleye rezil olduk. S.B. benim ikinci eşim, 15 ay önce evlendik. 15 ay ben bu kadının kahrını çektim ama ne çektiklerimi gel de bana sor. Zaten ’evi yakacağım’ demiş ve nitekim de yaktı. Yangın başladığı esnada eşyalarını hazırladığını ve dışarı çıktığını gördüm. Psikolojim bozuldu" dedi.
Polisin üstüne araç sürdüğü iddia edilen sürücü: "Beni yanlış anladı"
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:19 Polisin üstüne araç sürdüğü iddia edilen sürücü: "Beni yanlış anladı" Kocaeli’nin İzmit ilçesinde hatalı park gerekçesiyle uyarılan sürücünün aracını polisin üzerine sürdüğü iddia edildi. Suçlamayı kabul etmeyen sürücü, polisin kendisini yanlış anladığını söyledi. Olay, Cumhuriyet Bulvarı’nda meydana geldi. 41 ACT 650 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Hasan İpek, hatalı park sebebiyle trafik polisi tarafından uyarıldı. Bu sırada İpek’in aracı polisin üzerine sürdüğü iddia edildi. İhbar üzerine adrese takviye ekip sevk edildi. Sürücüye 12 bin 878 TL cezai işlem uygulandı, aracı ise 15 gün trafikten men etti. Olay yerine gelen çekici yardımıyla araç otoparka çekildi. "Şoför polisin üstüne arabayı sürünce halk ayaklandı" Olaya ilişkin konuşan vatandaşlar, "Şoför polis memurumuza kafa tutup bağırdı, üstüne arabayı sürdü. Polisi ezecekti. Vatandaşlar az daha şoförü dövecekti. Şoför polisin üstüne arabayı sürünce halk ayaklandı" iddialarında bulundu. "Polis bana kaçacakmışım gibi tavırlar sergiledi" Suçlamayı kabul etmeyen şoför Hasan İpek ise "Polis kaçacağımı düşünmüş. Ben trafikte yaya geçidinde başka araçla sıkıştım. Diğer araç sürücüsü bana hakaret ederek konuştu. Bende arabamı daha müsait bir yere çekmeye çalıştım. Polis de bana ’Arabayı başka yere park et’ dedi. Nereye çekeyim zaten yolun ortasındayım. Yolun ortasında işlem mi yapacağız? ’Bana müsaade et yolun ortasında kaldım’ dedim. Polis bana kaçacakmışım gibi tavırlar sergiledi. Sorun yok aslında. Sorun diğer sürücü ile olan tartışmayla başladı. Önüm yaya geçidi, trafik olduğu için orada duraksayarak park ettim. Polis bana ’Sen burada neden durdun?’ dedi. Şehir içi trafik var, arabamın başında bekliyordum" ifadelerini kullandı.
Polisin üstüne araç sürdüğü iddia edilen sürücü: "Polis beni yanlış anladı"
16 Mayıs 2024 Perşembe - 14:14 Polisin üstüne araç sürdüğü iddia edilen sürücü: "Polis beni yanlış anladı" Kocaeli’nin İzmit ilçesinde hatalı park gerekçesiyle uyarılan sürücünün aracını polisin üzerine sürdüğü iddia edildi. Suçlamayı kabul etmeyen sürücü, polisin kendisini yanlış anladığını söyledi. Olay, Cumhuriyet Bulvarı’nda meydana geldi. 41 ACT 650 plakalı hafif ticari aracın sürücüsü Hasan İpek, hatalı park sebebiyle trafik polisi tarafından uyarıldı. Bu sırada İpek’in aracı polisin üzerine sürdüğü iddia edildi. İhbar üzerine adrese takviye ekip sevk edildi. Sürücüye 12 bin 878 TL cezai işlem uygulandı, aracı ise 15 gün trafikten men etti. Olay yerine gelen çekici yardımıyla araç otoparka çekildi. "Şoför polisin üstüne arabayı sürünce halk ayaklandı" Olaya ilişkin konuşan vatandaşlar, "Şoför polis memurumuza kafa tutup bağırdı, üstüne arabayı sürdü. Polisi ezecekti. Vatandaşlar az daha şoförü dövecekti. Şoför polisin üstüne arabayı sürünce halk ayaklandı" iddialarında bulundu. "Polis bana kaçacakmış gibi tavırlar sergiledi" Suçlamayı kabul etmeyen şoför Hasan İpek ise "Polis kaçacağımı düşünmüş. Ben trafikte yaya geçidinde başka araçla sıkıştım. Diğer araç sürücüsü bana hakaret ederek konuştu. Bende arabamı daha müsait bir yere çekmeye çalıştım. Polis de bana ’Arabayı başka yere park et’ dedi. Nereye çekeyim zaten yolun ortasındayım. Yolun ortasında işlem mi yapacağız? ’Bana müsaade et yolun ortasında kaldım’ dedim. Polis bana kaçacakmış gibi tavırlar sergiledi. Sorun yok aslında. Sorun diğer sürücü ile olan tartışmayla başladı. Önüm yaya geçidi, trafik olduğu için orada duraksayarak park ettim. Polis bana ’Sen burada neden durdun?’ dedi. Şehir içi trafik var, arabamın başında bekliyordum" ifadelerini kullandı. (FK-HFV-
Kocaeli’de pankart gizemi: Herkes Nurettin’i merak etti
16 Mayıs 2024 Perşembe - 13:31 Kocaeli’de pankart gizemi: Herkes Nurettin’i merak etti Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankartla ilgili vatandaşlar konuştu. Pankartı asan şahsın zaman zaman etrafa rahatsızlık verdiği iddia edilirken, olayın sebebi ise merak konusu oldu. Seymen Mahallesi Hürriyet Caddesi’nde dün binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart görenleri şaşkına çevirdi. Sosyal medyada paylaşılan o görüntülere binlerce yorum geldi. Merak konusu olan pankart, bir süre sonra binadan indirildi. Pankartın asıldığı binanın bir süredir boş olduğu, şahsın ise binanın sadece bir bölümünü kullandığı öğrenildi. "Herkes Nurettin’i merak etti" Pankarttaki yazıyı görünce şaşırdığını söyleyen Seyhan Altın, "Nurettin isimli kişiyi tanımıyorum. Ne amaçla pankartın asıldığını bilmiyorum. Herkes Nurettin’i merak etti. Nurettin ismini verdiğine göre şahsi mesele olduğunu düşünüyorum. Belki alacak verecek meselesidir. Nurettin isimli kişinin önemli biri olduğunu, siyasetçi veya politikacı olduğunu düşünmüyorum. Politikacı olsaydı, isim ve soy isim verirdi. Şahsi mesele olmasaydı pankartı duvarına asmaz, daha açık alana asardı. Daha önce böyle bir pankarta denk gelmedim ama televizyonda kiracısını çıkaramayan ev sahibinin beddua yazdığını hatırlıyorum. Belki böyle bir şey de olabilir. Kiracıysa ev sahibine yönelik yazmış olabilir. Pankart asılması çok ilginç geldi. Sorunlar daha medeni yollarla halledilebilir bence. Olayın beddua ile dışarıya vurulması hoş değil. Hele sebepsiz beddua ise geri döner. Hiç hoş olmamış yaptığı ama neden böyle bir işe kalkışmış ben de çok merak ettim. Ya alacak verecek meselesi ya da ev sahibi kiracı çatışmasıdır diye düşünüyorum" diye konuştu. "Şahsın akli dengesi yerinde değil" İsmini vermek isteyen bir vatandaş ise pankartı asan şahıstan korktuğunu ifade ederek, "Şahıs, karşınıza alıp konuşabileceğiniz biri değil. ’Allah belanı versin Nurettin’ yazısını görünce takıntılı olduğu için hemen iş yerimize geri döndük. Konuşursak bize rahatsızlık verir. Bağırıyor, okula da rahatsızlık veriyor. Şikayet üzerine polis geliyor, bakıyor akli dengesi yerinde değil bırakıp gidiyor. Kimseye bir zararı olmuyor, bağırıyor, çağırıyor. 4 yıldır şahıs burada yaşıyor. O bina 4-5 senedir boş" şeklinde konuştu.
Özel bireylere bahar şenliği
16 Mayıs 2024 Perşembe - 11:50 Özel bireylere bahar şenliği Kartepe Belediyesi’nin desteği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Engelliler Haftası” etkinliğinde özel bireyler gönüllerince eğlendiler. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası münasebetiyle Kartepe Belediyesi’nin desteği ile Aile ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü tarafından Seka Kamp’ta düzenlenen etkinliğe Kartepe Kaymakamı Hasan Öztürk, Kartepe Belediyesi Başkan Vekili Orhan Akyüz, Aile ve Sosyal Hizmetler Kocaeli İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Özkan Bakır, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Arslan, birim müdürleri ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması sonrasında kürsüye gelen Aile ve Sosyal Hizmetler Kocaeli İl Müdürü Kamil Tüylüoğlu, “Kartepe Belediye Başkanımız Av.M.Mustafa Kocaman’a desteklerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bizi hiçbir zaman yalnız bırakmıyor. Bu hafta özel kardeşlerimize ve ailelerine ayırdığımız çok özel bir haftanın içerisindeyiz. Yaptığımız hizmetler onların mutluluğu, huzuru, daha güzel vakit geçirmeleri ve eğitimleri için yapılmaktadır. Buraya gelerek bizlere destek veren herkese çok teşekkür ediyorum” dedi. Engelliler Haftası münasebetiyle Kocaeli Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi korosu tarafından şarkılar seslendirilirken, Suadiye Cemal Doğan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Karadeniz yöresi halk oyunları gösterisi, Türk Anneler Akmeşe Zihinsel Engelliler Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi dans gösterisi, Köseköy Gençlik Eğitim Rehabilitasyon Merkezi halk oyunları ve Kocaeli Gündüz Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi öğrencilerinin Silifke yöresine ait Aşuk ile Maşuk oyununu sergilediler. Özel bireylerin gösterileri etkinliğe katılanlar tarafından çok beğenildi. Seka Kamp içerisinde ayrıca özel bireyler tarafından hazırlanan ürünlerin satışı yapıldı.