YEREL HABERLER - 01 Ekim 2012 Pazartesi 11:55

MALATYA İL HALK SAОLIОI MÜDÜRÜ KEMAL ŞENER:

A
A
A
MALATYA İL HALK SAОLIОI MÜDÜRÜ KEMAL ŞENER:

Malatya İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, ``Bizler yaşlılarımızın edindikleri deneyimi, tecrübeyi ve birikimi genç nesillere aktarmaya gayret ediyoruz`` dedi.
İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Kemal Şener, 1 Ekim Yaşlılar Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, "Toplumumuzun tarihsel birikimini günümüze yansıtmaları, milli kültür ve medeniyet değerlerimizin yarınlara ulaşmasına vesile olmaları dolayısıyla değerli büyüklerimiz, aile ve toplumsal hayatımızın en kıymetli hazineleridir. Bizler yaşlılarımızın edindikleri deneyimi, tecrübeyi ve birikimi genç nesillere aktarmaya gayret ediyoruz. Yaşlılarımız sayesinde geçmiş, bugün, gelecek arasında kurulan bağ, ülkemizin daha güçlenmesine katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı.
"1 Ekim`de kutladığımız Yaşlılar Günü toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın saygınlıklarının korunması, karşılaştıkları sosyal, ekonomik ve psikolojik sorunlarının belirlenmesi, çözüm yollarının aranması, kamuoyunun konuya ilgi, duyarlılık ve katılımlarının sağlanması açısından önemlidir" diyen Şener, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak yaşlı hizmetlerini yaygınlaştırmak, hizmet kalitesini artırmak, hizmete erişilebilirliği sağlamak, yeni alternatif hizmetleri geliştirmek öncelikli hedefimizdir. Toplumların yaşlı nüfuslarına sunabildikleri hizmet kalitesi kadar gelişmişliklerinden söz edilebilir. Yaşlılar Günü ülkemizde geriatrik yaş grubunun hayat kalitesini yükseltmek kadar toplum dışına itilmelerinin önlenmesi açısından da bu konuların gündeme getirildiği bir gün olarak içinde aktiviteler barındırmaktadır. Toplumumuzu bugünlere ulaştıran yaşlılarımızın ekonomiye, kültürümüze ve yeni nesillere katkılarının bilincinde olarak, tüm büyüklerimizin Yaşlılar Günü`nü kutluyor, ömürlerinin her gününü, her dakikasını sağlıkla, mutlulukla yaşamalarını dileyerek, saygılarımı sunuyorum."
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Türk savaş sanatı Sayokan gelenekselleşti Savaş sanatları alanında Türkiye’de bir ilk olan Sayokan, yerli ve milli bir spor dalı olarak tescillendi. Nihat Yiğit’in 18 Mart 1999 yılında kurduğu Türk savaş sanatı Sayokan, 25 yılın ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından kabul gördü. Kurulduğu günden bu yana federasyon olabilmek için büyük çaba harcayan Sayokan camiası, bakanlığın onay cevabı ile büyük bir sevinç yaşadı. Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Bir Türk savaş sanatı olan Sayokan spor dalı, ilgili kanun ve kararname ile hükümleri doğrultusunda Bakanlık Makamının 29.11.2024 tarihli ve 65 oluru ile Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’na alt spor dalı olarak bağlanmıştır" denildi. Kabul yazısı, Genel Müdür Yardımcısı V. Fatih Uysal imzasıyla 81 ilin Gençlik ve Spor Müdürlükleri’ne gönderildi. Savaş sanatları alanında bir kültürleşme hareketi olarak Sayokan’ı kurduğunu belirten Yabgu Nihat Yiğit, temel gayelerinin Türk milletinin dini ve milli bütün değerlerine sahip çıkarak gelecek nesile taşımak olduğuna dikkat çekti ve bu sebeple devlet desteği olan bir federasyon olabilmelerinin önemli olduğunu kaydetti. Geleneksel Spor Dalları Federasyonu’na kabul edilmelerinde emeği geçen bakanlık yetkililerine ve Ankara’da bu iş için büyük emek veren Sayokan ekibine de teşekkür eden Yiğit, bundan sonra büyük faaliyetlerin kendilerini beklediğini ve dinlenmeyi unutacaklarını hatırlattı. Sayokan Dünya Federasyonu Ankara temsilcisi Tanyu Murat Çekiç ise Yabgu Nihat Yiğit’in yönlendirmesiyle spor bakanlığı yolunu kurduğu ekibiyle uzun süredir aşındırdıklarını belirterek, emeklerinin karşılığını almalarının mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Antalya Öğrenciler, MUN Konferansında ‘Daha İyi Bir Dünya’ için buluştu MBA Okulları ortaokul ve lise öğrencileri, küresel sorunlara İngilizce dilinde çözüm bulmak, sunum ve ifade yeterliliklerini global temalar çerçevesinde geliştirmek amacıyla Antalya’da MBA MUN’24 Konferansı düzenledi. Öğrenciler, ‘Daha İyi Bir Dünya’ sloganıyla “İnsan Haklarının Sürdürülebilir Korunması: Küresel Vatandaşlar Olarak Gençlerin Rolü” için buluştu. Yenilikçi Eğitim Ekosistemi yaklaşımını referans alan Medicana Eğitim Grubu MBA Okullarının 650 öğrencisinin katılım gösterdiği, Model United Nations-MUN Konferansında öğrenciler, liderlik becerilerini geliştirdi, yeni dünya sorunlarına çözüm operasyonları üreterek ‘İnsan Haklarının Sürdürülebilir Korunmasının Hayati Önemi’ hakkında görüşlerini paylaştı. İngilizce dilinde gerçekleşen MBA MUN’24 konferansına katılım sağlayan ortaokul ve lise öğrencileri 40 farklı ülkenin komitelerinde delege olarak temsil ettikleri ülkelerin “Daha İyi Bir Dünya” için güncel küresel sorunları hakkında önce araştırma yaparak sonrasında da raporlar sunarak ‘İnsan Haklarının Sürdürülebilir Korunması: Küresel Vatandaşlar Olarak Gençlerin Rolü’ üzerine çözüm ürettiler. MUN konferanslarının “Daha İyi Bir Dünya için” önemli bir deneyim platformu olduğuna vurgu yapan Medicana Eğitim Grubu MBA Okulları Genel Müdür Yardımcısı Duygu Kılıç, “Burada; cesaret etmek, hayal kurmak ve daha derine inmek için bir araya geldik. Burada; gülümsemek, parlamak ve başarmak için bir araya geldik. Unutmayın, her bir araya gelmenin dünyayı değiştirme potansiyeli vardır. Bu yüzden; merakı keşfedin, sınırları zorlayın, bilgiyi yayın, uygulanabilir çözümler tasarlayın ve daha iyi bir dünya ve gelecekteki kendiniz için dünyanın ihtiyaç duyduğu temel yapı taşlarında ustalaşın. MUN’i unutulmaz bir deneyime dönüştürmek için sorumluluk alın, meydan okuyun ve ilhamı kucaklayın. Küresel iyi oluşa adanmışlığınız için sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.
Kayseri Kocasinan’ın ‘özel’ sporcusu Betül Solmaz, Türkiye üçüncüsü oldu Kocasinan Belediyesi Spor Kulübü Down Atletizm Takımı Sporcusu Betül Solmaz, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonunun (TÖSSFED) organize ettiği Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda Gülle Atma kategorisinde Türkiye üçüncüsü olurken Osman Sarıkaya ise 400 metre yarışında Türkiye dördüncüsü oldu. Bronz madalya kazanan Betül Solmaz ile Sarıkaya’yı tebrik eden Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, özel çocukların başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığını belirterek, Kocasinan sporcularının buna büyük bir örnek teşkil ettiğini vurguladı. İstanbul’da düzenlenen Özel Sporcular Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda Kocasinan’ın ‘özel’ gururu olan sporcunun örnek teşkil ettiğine dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Öncelikle Türkiye Down Sendromlu Futsal Milli Takım ve Antrenörümüz Uğur Arı ile bütün teknik ekibi tebrik ediyorum. Böyle bir özel gururu yaşattıkları için emeği geçen herkes teşekkür ediyorum. Kocasinan Spor Kulübü’nde özel çocuklarımızın sahip oldukları yetenekleri ortaya çıkarma konusunda da onlara önderlik ediyoruz. Hizmetlerimizle özel çocuklarımız, büyük bir başarı hikayesi yazıyor. Özel çocukların başaramayacağı hiçbir şey yok. Onların hayatını kolaylaştırmak için desteklerimizi artırarak devam ettireceğiz. Kocasinan Belediyesi olarak elimizden geldiğince sporun farklı branşlarında destekler veriyoruz. Bireysel spor, atletizm, futbol ve diğer alanlarda destekler devam ediyor. Özel kardeşlerimizin, hayatlarını renklendirmek ve spora yönlendirebilme noktasında katkılarımız devam ediyor. Sadece bu alanda değil, birçok alanda onların her zaman yanlarındayız” ifadelerini kullandı. Türkiye Down Sendromlu Futsal Milli Takım ve Kocasinan Spor Kulübü Antrenörü Uğur Arı ise spora ve sporcuya verdiği destekten dolayı Başkan Çolakbayrakdar’a teşekkür etti.
Kayseri Başkan Çolakbayrakdar: “Şehrimize organik tarımı sevdirdik” Kocasinan Belediyesi öncülüğünde sağlıklı ürünlerin üretim ve tüketimini teşvik için kurulan ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ının her geçen yıl artan başarısıyla adından sıkça söz ettiriyor. Kayseri’de tek, Türkiye’de ise sayılı olan ve Erciyesevler’de kurulan Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ın 2024 verilerine göre; 200 bin 948 kilo organik ürün satıldığı ve 5 milyon 756 bin 117 TL ciro ile kendi rekorunu yeniledi. Organik Pazar’da 32 çiftçinin her birisinin sertifikalı olması ayrı bir değerli ve önemli olduğunu vurgulayan Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, yapılan projelerle organik tarımı Kayseri’ye sevdirdiklerini belirterek, doğal ürünlerin satışı yapıldığı pazarın Kayseri’de tek, Türkiye’de ise sayılı olduğunu söyledi. İnsan sağlığına hizmet eden belediyecilik hizmeti yaptıklarına dikkat çeken Başkan Çolakbayrakdar, “Sağlıklı nesil ve sağlıklı yarınlar oluşturmak adına organik ürünlerin üretimine ve tüketimine her zaman destek oluyoruz ”dedi. Erciyesevler pazar yerlerinde yazın ile sonbahar mevsiminde açık olan organik pazara vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini belirten Başkan Çolakbayrakdar, “Bu pazarın diğer pazarlardan ayıran en büyük özelliğin ürünlerin organik olarak yetiştirilmesidir. Yüzde 100 Ekolojik Pazar’daki 32 çiftçimizin her birisinin sertifikalı olması ayrı bir değer ve önemlidir. Sertifikalı ürünlerin olduğu üreticiler, burada satış yapabiliyor. Buraya genel ürünlerin hepsi bakanlık tarafından denetlenerek, üretim yapıldığı ve nihayetinde sertifikasını alan çiftçilerimizin ürünlerini sattığı bir pazardır. Tarıma verdiğimiz desteğin yanı sıra hem ata tohumlarımızın üretiliyor olması hem de kendi yerli tohumlarımızdan üretilmesi ayrı anlam taşımaktadır. İnsan sağlığına hizmet eden belediyecilik hizmeti anlayışıyla Kayseri’de tek doğal ürünlerin satışı yapıldığı pazar olması ve Türkiye’de ise sayılı pazarlardan biri olması son derece anlamlı ve değerlidir” ifadelerini kullandı. Kocasinan Belediyesi olarak tarıma büyük destek verdiklerinin altını çizen Başkan Çolakbayrakdar, “Gelecek nesiller ve sağlıklı toplumlar için özellikle ata tohumların yetiştirilmesi noktasında büyük önem veriyoruz. Kayseri’de en büyük tarımsal üretimi yapan ilçemizde ciddi manada her alanda destek veriyor ve her zaman çiftçi kardeşlerimizin yanında yer alıyoruz. ‘Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ımızı tüketicilerle buluşturmaya devam edeceğiz. Geleneksel hale getirdiğimiz organik pazarımızda satılan ürünleri, hemşerilerimizin sağlıklı sıhhatli iyi günlerde tüketmelerini diliyorum” şeklinde konuştu. Öte yandan Kayseri’de tek, Türkiye’de ise sayılı olan ve Erciyesevler’ de kurulan Yüzde 100 Ekolojik Pazar’ın 2024 verilerine göre; 200 bin 948 kilo organik ürün satıldığı ve 5 milyon 756 bin 117 TL ciro ile kendi rekorunu yeniledi. Son 10 yılda toplam 1 milyon 666 bin 801 kilo taze sebze ve meyve satışı gerçekleştiren üreticiler, organik ürün satışından 15 milyon 567 bin 012 TL ciro elde etti.