YEREL HABERLER - 07 Şubat 2013 Perşembe 12:00

MARDİN BELEDİYESİ`NE 41 MİLYON EURO`LUK KAYNAK

A
A
A
MARDİN BELEDİYESİ`NE 41 MİLYON EURO`LUK KAYNAK

Mardin Belediyesi Yenişehir`in altyapısının tamamını değiştirmek için AB hibeleri kapsamında 41 milyon Euro`luk kaynak sağladı.
Mardin Su ve Atık Su AB yatırım projesini hayata geçirmek için AB Heyeti ile yapılan görüşmeler neticesinde ihalenin 2013 yılı içerisinde yapılması karara bağlandı. Heyetlerle yapılan toplantılar neticesinde Mardin, merkez, Yenişehir, 13 Mart, Nur Mahallesi, Artuklu Üniversitesi kampüs yanı içme suyu, kanalizasyon, yağmur drenajı ve bunlara bağlı olarak Mardin güney ve kuzey kısım arıtma tesislerinin ihalesinin 2013 yılı içerisinde yapılması karara bağlandı. Yenişehir`deki altyapının ihtiyaca cevap vermediği için acilen yenilenmesi gerektiğini belirten Mardin Belediye Başkanı Mehmet Beşir Ayanoğlu, "Mardin tarihinde ilk defa bu miktarda kredi sağlanıyor. Rakamın büyüklüğü işin büyüklüğünü de göstermektedir. Yaklaşık 100 milyon harcayarak Yenişehir`in altyapısının tamamını yenileyeceğiz. Gelecek nesillere altyapısı sağlam bir şehir bırakacağız. Halkımıza hayırlı olsun" dedi.
41 Milyon Euro`luk projenin yüzde 85`i AB hibesi, yüzde 6`sı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı`ndan, kalan kısmı ise Mardin Belediyesi tarafından finanse edilecek.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adana Haber alınamayan 55 yaşındaki epilepsi hastası kadın 4 saat süren aramayla bulundu Adana’nın Kozan ilçesinde dün öğlen saatlerinde evinden çıkan ve haber alınamayan epilepsi hastası 55 yaşındaki Dudu Aktürk, 40 kişilik ekibin yaptığı 4 saatlik aramayla gece yarısı zeytin ağacı altına bulundu. Alınan bilgiye göre, ilçeye bağlı Ağlıboğaz Mahallesi Ay Sokak’taki evinden dün öğlen saatlerinde çıkan ve epilepsi hastalığı bulunan Dudu Aktürk akşama kadar dönmedi. Yakınları tarafından bölgede aranan kadına ulaşılamayınca durum polise ve arama kurtarma ekiplerine bildirildi. Bölgeye AFAD, AKOM, Yesevi Arama Kurtarma, MEB AKOP ekiplerinden oluşan 40 kişi gitti. 40 kişilik ekip ve mahalle sakinlerinin de desteğiyle 3-4 kilometrelik sarp kayalıkların da olduğu bölgede çalışma yaptı. Ekiplerin gece yarısına kadar sürdürdüğü çalışmada mutlu haber geldi. Aktürk, bir zeytin ağacının altında bulundu. Sağlık durumu iyi olduğu belirlenen Aktürk, ekipler tarafından evine getirildi. Aktürk’ün evde kullandığı ilaçlarını vererek geçmiş olsun temennisinde bulunan ekipler bölgeden ayrıldı. Mahalle sakinleri de Dudu Teyze bulunduğu için mutlu olduklarını ifade etti. Yesevi Arama Kurtarma ekip lideri Ali Yılmaz, 4 kilometrelik sarp kayalık alanda arama çalışması yapıldığını ve Dudu Teyze’yi buldukları için sevindiklerini kaydetti. Arama çalışmalarına destek veren komşulardan Ferhat Köse, "Zeytin ağacı altında bulundu şükür. Çok korktuk ama inşallah bundan sonra bize haber vermeden bir yere ayrılmaz, bizler de yanında olacağız" dedi.