SPOR - 26 Aralık 2023 Salı 11:01

Turkcell Süper Kupa, 5. kez Türkiye dışında oynanacak

A
A
A
Turkcell Süper Kupa, 5. kez Türkiye dışında oynanacak

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanacak olan Turkcell Süper Kupa, bugüne kadar 4 kez Türkiye dışında düzenlendi. Süper Kupa daha önce 3 kez Almanya, 1 kez Katar’da yapıldı.

2023 Turkcell Süper Kupa’da Galatasaray ile Fenerbahçe, 29 Aralık Cuma günü TSİ 20.45’te Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da bulunan Al-Awwal Park (Kral Suud Üniversitesi) Stadyumu’nda karşılaşacak. Bu mücadele ile birlikte 2006 yılından itibaren Süper Kupa adıyla oynanmaya başlayan organizasyon 5. kez Türkiye dışında yapılacak. Süper Kupa daha önce 3 kez Almanya, 1 kez de Katar’da oynandı. İlk kez 2006 yılında düzenlenen kupada Galatasaray ile Beşiktaş, Almanya’nın Frankfurt şehrinde karşı karşıya geldi.

Turkcell Süper Kupa, 5. kez Türkiye dışında oynanacak

Yurt dışında oynanan Süper Kupa maçları şöyle:

30.07.2006

Galatasaray: 0 - Beşiktaş: 1 (Commerzbank Arena/Almanya)

05.08.2007

Fenerbahçe: 2 - Beşiktaş: 1 (Rheinenergie Stadı/Almanya)

17.08.2008

Galatasaray: 2 - Kayserispor: 1 (MSV Arena/Almanya)

05.01.2022

Beşiktaş: 1 - Antalyaspor: 1 (Penaltılar 4-2) (Ahmed Bin Ali/Katar)

Oğuzhan Ort

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kars Kars’ta meralarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri masaya yatırıldı Kars’ta İl Müdürü Enver Aydın, Başkanlığı’nda, kentte meraların otlatılmaya açılması ile birlikte köy muhtarlarıyla meralarda yaşanan sorunlar ve çözüm önerileri bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen toplantıda, mera alanlarında yaşanan sorunlar ve bu sorunlara yönelik çözüm önerileri detaylı şekilde ele alındı. Tarım ve Orman Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıya ziraat mühendisleri, veteriner hekimler, köy muhtarları katıldı. Katılımcılar, özellikle mera alanlarının aşırı ve bilinçsiz otlatma nedeniyle verim kaybına uğradığını, iklim değişikliği ve kuraklık gibi doğal etkenlerin de bu durumu daha da zorlaştırdığını vurguladı. Toplantıda mevcut meraların ıslah edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. Toplantıda Mera ıslah projelerinin hızlandırılması ve desteklenmesi, Üreticilere yönelik bilinçlendirme eğitimlerinin artırılması, Otlatma denetimlerinin daha sık yapılması, Mera kullanımına ilişkin köy bazlı yönetim planlarının oluşturulması, Uydudan mera takibi gibi dijital sistemlerin devreye alınması gerektiği kaydedildi. Kamu kurumlarının, yerel yönetimlerin ve çiftçilerin iş birliği içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca köylerde çoban refahını artırmaya yönelik olarak çoban evi ihtiyacına dair talepler değerlendirildi. Fikir alış verişinde bulunulmasının ardından toplantı sona erdi.