SPOR - 07 Mayıs 2024 Salı 10:53

Nuggets’ı yenen Timberwolves, Batı Konferansı yarı finalinde 2-0 öne geçti

A
A
A
Nuggets’ı yenen Timberwolves, Batı Konferansı yarı finalinde 2-0 öne geçti

NBA Batı Konferansı yarı finalinde Minnesota Timberwolves, deplasmanda Denver Nuggets’ı 106-80’lik skorla yenerek seride 2-0 öne geçti.

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) yarı finalinde 2 maç oynandı. Batı Konferansı’nda Minnesota Timberwolves, Ball Arena’da karşılaştığı Denver Nuggets’ı 26 sayı farkla 106-80 mağlup etti ve seride durumu 2-0 yaptı. Timberwolves’ta Karl-Anthony Towns 27 sayı, 12 ribaund, Anthony Edwards da 27 sayı, 7 asistle galibiyetin mimarı oldu. Nuggets’ta ise Aaron Gordon’ın 20 sayısı ile Nikola Jokic’in 16 sayı, 16 ribaundu mağlubiyeti önleyemedi.

Nuggets’ı yenen Timberwolves, Batı Konferansı yarı finalinde 2-0 öne geçti

Knicks, Pacers karşısında 1-0 öne geçti

Doğu Konferansı yarı finalinde ise New York Knicks, konuk ettiği Indiana Pacers’ı 121-117’lik skorla yenerek serinin ilk maçını kazandı. Knicks’te 43 sayı, 6 ribaund ve 6 asistle maçın en skorer oyuncusu olan Jalen Brunson, takımının galibiyetinde önemli rol oynadı. Ev sahibinde Donte DiVincenzo 25 sayı, Josh Hart da 24 sayıyla katkı verdi. Pacers’ta ise Myles Turner 23, Pascal Siakam 19, T.J. McConnell de 18 sayıyla oynadı.

Yunus Emre Öztaş

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Avrupa Şampiyonası’nda Polisgücü Kadın ve Erkek takımları finalde Alanya ve Konya’da devam eden Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda kadınlar ve erkekler kategorilerinde Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Hokey Takımları, isimlerini finale yazdırdılar. Kadınlar Alanya’da erkekler ise Konya’da oynanacak olan final maçlarına odaklanırken Başkan Mehmet Kaplan final maçlarına Avrupa Şampiyonu olmak için çıkacaklarını ifade etti. Avrupa Şampiyon Kulüpler Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil eden Gaziantep Polisgücü Kadın ve Erkek Takımları şampiyonada finale yükseldi. Konya’da devam eden EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te İtalyan rakibi Tevere Erkek Hokey Takımı ile 5-5 berabere kalarak finale yükselirken Alanya’da rakipleriyle kıran kırana mücadele eden Gaziantep Polisgücü Kadın Hokey Takımı, EuroHockey Club Trophy II-Women 2024’te Litvanya temsilcisi takımın kalesine gol yağdırarak 8-4’lük skorla finale adını yazdırdı. EuroHockey Club Challenge I-Men 2024’te final maçı için sahaya çıkacak olan Gaziantep Polisgücü Erkek Hokey Takımı’nın rakibi Hırvatistan temsilcisi olurken Kadın Hokey Takımı da İrlanda temsilcisiyle final oynayacak. Avrupa Şampiyonasını Alanya’da takip eden Gaziantep Polisgücü Spor Kulüp Başkanı Mehmet Kaplan alınan sonuçlandan duyduğu memnuniyeti dile getirerek her iki takımın da finale odaklandığını ifade etti. Kaplan yaptığı değerlendirmede “Yarın kadın ve erkek takımlarımız Avrupa Şampiyonluk kupasını almak için final maçlarına çıkacaklar. Zorlu geçen şampiyonada kazanan takımlarımız oldu. Hedefimiz yarın oynanacak maçlarda kadın ve erkek takımlarımızın Avrupa Şampiyonluk kupalarını bir kez daha Türkiye’ye kazandırmasıdır. Sporcularımızı ve teknik heyetimizi yürekten kutluyor yarın oynanacak final maçlarında başarılar diliyorum” dedi.