EKONOMİ - 09 Mayıs 2024 Perşembe 10:52

Erdemir Mühendislik, AISTech Fuarı’na ilk kez katıldı

A
A
A
Erdemir Mühendislik, AISTech Fuarı’na ilk kez katıldı

OYAK Maden Metalürji Şirketlerinden Erdemir Mühendislik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çelik ve teknoloji fuarı AISTech’e katıldı. 2001 yılından beri deneyimli ve uzman mühendisleri ile hizmet sunan şirket, fuardaki standında dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçileri ağırladı.



Demir-çelik sektörüne mühendislik çözümleri sunan Erdemir Mühendislik, 6-9 Mayıs tarihleri arasında ABD’nin Columbus kentinde düzenlenen AISTech Fuarı’na bu yıl ilk kez katıldı. Tüm ana mühendislik disiplinlerini bünyesinde barındıran şirket, fuarda; proje yönetimi, tasarım, satın alma, sözleşme yönetimi ve süpervizörlük gibi fizibilite çalışmalarından tesisin devreye alınmasına kadar geçen süreçte sunduğu yenilikçi çözüm önerilerini tanıttı. 70’i aşkın ülkeden 16 bin 600 üyeye sahip Demir Çelik Teknolojileri Derneği (AIST) tarafından organize edilen etkinlik, Kuzey Amerika Bölgesi’nin en büyük demir-çelik teknoloji konferansı ve fuarı olma özelliğini taşıyor.



İnovatif çözümler sunuyor


Yapılan açıklamaya göre, 2001 yılından bu yana deneyimli ve uzman mühendisleri ile müşterilerine hizmet sunan şirket, değer oluşturan projeler üretmek, nitelikli ve inovatif çözümler geliştirmek hedefiyle faaliyetlerini sürdürüyor. 2020 yılında Erdemir Mühendislik bünyesinde kurulan Ereğli ve İskenderun Tasarım Merkezleri’nde bulunan yaklaşık 200 mühendis, tasarımcı ve teknisyenin çalışmaları ile toplam 48 tasarım projesi, 30’a yakın patent ve faydalı model başvurusu gerçekleştirildi. Yetkin mühendis ve tasarımcıları ile faaliyet gösteren Tasarım Merkezleri’nde; projelerin tüm mimari, inşaat, borulama, mekanik, elektrik, otomasyon ve enstrümantasyon tasarımları yapılıyor. Erdemir Mühendislik Tasarım Merkezleri, yatırımların hayata geçirilmesinin yanı sıra Türkiye’de mühendisliğin endüstriyel tasarım alanında gelişimini de destekliyor.


Türkiye’nin önde gelen çelik üreticilerinden Erdemir ve İsdemir’e tasarım çalışmalarının yanı sıra fizibilite, proje yönetimi, satın alma, sözleşme yönetimi ve süpervizörlük hizmeti sunan şirket, birçok başarılı projeye imza attı.


Şirketin öne çıkan çalışmaları arasında; Vakum Altında Gaz Giderme Tesisi, 2. Yüksek Fırın Zübeyde, 60 MW Yeni Turbo Jeneratör, Çelikhane Konvertör Modernizasyonu, 1. Slab Fırını Modernizasyonu, Levha Haddehanesi Housing Sisteminin Yenilenmesi, Yerli Soğuk Dilme Yatırımı, 6. Buhar Kazanı ve 3. Kok Bataryası yer alıyor.



Erdemir Mühendislik, AISTech Fuarı’na ilk kez katıldı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İzmir Açıldığında protokol camisi olacaktı, 7 yılda tamamlanamadı İzmir Konak’ta bulunan ve yapımına 2017’de başlanılan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin inşaatı aradan geçen 7 yılda tamamlanamadı. Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan ibadethanenin inşaatı uzun süredir yerinde sayarken, bölge esnafı yetkililerin duruma el atarak bir an önce caminin tamamlanmasına destek olmalarını istedi. İzmir’in Konak ilçesi Mersinli bölgesinde 14 bin metrekarelik alanda yer alan Nevvar Salih İşgören Ulu Cami’nin yapımına, Nevvar Salih İşgören Vakfı tarafından 2017 yılında başlandı. 43 metre kubbe genişliğinin yanı sıra 92 metre uzunluğunda 4 minareye sahip, Osmanlı ve modern mimari izlerini taşıyan caminin 2022’de ibadete açılması hedefleniyordu. Ancak Ege Bölgesi’nin en büyük protokol camisi olması planlanan 15 bin kişi kapasiteli camide uzun süre önce inşaat çalışmaları durdu. Yapılan onca masrafın ve milli servetin ziyan olduğunu belirten bölge esnafı, yetkililerin duruma el atarak caminin tamamlanmasına destek olmaları gerektiğini söyledi. “Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz” Kaba inşaatı 2019 yılında tamamlanan camiyle ilgili görüşlerini dile getiren bölge esnaflarından 37 yaşındaki Zeynel Akçam, “Buranın 2017 yılında temeli atıldığında bölge esnafı olarak çok sevinmiştik. Neden çok sevindik; dibimizde bir cami olsun istedik. Burada bize en yakın cami 500 metre ileride. Biz çok uğraştık burası yapılsın 5 vakit namazımızı kılalım orada ama bir türlü nedense tamamlanamadı bu cami. Nevvar Salih İşgören Vakfı’nın projeyi bitirmiş olduğunu öğrendik sonradan. Esnaflar olarak Diyanet İşleri Başkanlığının bir an önce bu camiyi bitirmesini istiyoruz. Müslüman bir ülkede yaşayan vatandaşlar olarak bu camiyi böyle görünce vicdan azabı çekiyoruz. 2020 yılında Diyanet’e ‘bu cami neden tamamlanmıyor’ içerikli dilekçe yazdım, cevap gelmedi. Bölge esnafı olarak bu caminin bir an önce tamamlanmasını istiyorum” dedi. Caminin aynı zamanda bir yaşam alanı olarak tasarlanması, içerisinde sosyal donatı alanları, konferans salonları, kütüphaneler, etüt merkezleri gibi birçok bölümün olması planlanıyordu. 2017 yılında yapımına başlanılan ve 2022 yılında ibadete açılması planlanan Ulu Cami üzerinden geçen 7 yılda tamamlamadı.