ASAYİŞ - 28 Nisan 2024 Pazar 12:56

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralı

A
A
A

Beşiktaş’ta iddiaya göre, aks kıran hafif ticari otomobil, karşı şeride geçerek zincirleme kazaya neden oldu. Lüks maserati otomobilin aralarında bulunduğu 8 aracın karıştığı kazada 8 kişi hafif yaralandı.

Edinilen bilgilere göre, olay, Levent Büyükdere Caddesi üzerinde yaşandı. İddiaya göre, Beşiktaş istikametine seyreden 34 CYR 227 plakalı hafif ticari araç, aks kırması sonucu sürücünün kontrolünden çıktı.

Bariyerleri aşarak karşı şeride geçen araç, ortalığı savaş alanına çevirdi. Akan trafikte otomobillere çarpan hafif ticari araç, 2 otomobilin üzerine asılı kaldı. 8 aracın karıştığı zincirleme kazada ilk belirlemelere göre 8 kişi yaralandı.

Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 6 kişi olay yerinde sağlık ekiplerince tedavi edilirken, 2 kişi ise hastaneye kaldırıldı. Kazaya karışan lüks maserati marka otomobilin sürücüsünün bir milletvekilinin yeğeni olduğu öğrenildi. Ekiplerin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

Beşiktaş’ta feci kaza: 8 araç birbirine girdi, 8 yaralıDoğancan Cesur

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi toplandı Kayseri Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis Toplantısı, Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantıda 41 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi 2024 Yılı Mayıs Ayı Meclis Toplantısı Birinci Birleşimi Birinci Oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç başkanlığında, Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi. Mecliste 14 asıl, 27 ek olmak üzere toplam 41 gündem maddesi meclis üyelerince müzakere edilerek, karara bağlandı. Gündem maddeleri arasında yer alan Melikgazi İlçesi, Erenköy Mahallesi, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde yer alan kütüphane binasının 25 yıl süre ile bedelsiz olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdürlüğü’ne tahsis edilmesi talebi görüşüldü. Yeni kütüphane, 25 yıllığına bakanlığa tahsis ediliyor Başkan Büyükkılıç, “Burasının hem içerisinin teşrifi hem donanımının sağlanması hem işletmesi, hem de bir bakıma Halk Kütüphanesi’ni buraya taşıma bağlamında, bakanlığımıza 25 yıllığına tahsisini oylarınıza sunuyoruz. O günün koşullarında yapılmış olan kütüphaneyi 6 bin metrekare inşaat alanına sahip olan, millet bahçesi içerisinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile iş birliği halinde çalışmaları yürütüyoruz. Biz binasını yaptık, tahsis ediyoruz, bakanlık da gerekli donanım ve işletmesini yapacak” diye konuştu. Talep, meclis üyelerince oy birliği ile kabul edildi. Gündem maddeleri ile ilgili meclis üyelerinin görüşlerinin alındığı meclis toplantısının ardından, Başkan Büyükkılıç, mecliste alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulundu.
Adana Eski sevgilisini çocuğunun gözü önünde öldüren zanlıya ’ağırlaştırılmış müebbet’ istemi Adana’da kendisi ile barışmak istemeyen eski sevgilisi Bahar Torun’u (40) oğlunun yanında öldüren tutuklu sanık Burak Acar (41) hakkında ’ağırlaştırılmış müebbet’ istemiyle dava açılırken, tutuklu sanık ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak. Elektronik kelepçeyi kırarak, kendisi ile barışmak istemeyen eski sevgilisi Bahar Torun’u (40) hakkındaki uzaklaştırma kararına rağmen oğlunun gözü önünde öldüren Burak Acar (41) için ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. İddiaya göre, ikili bir süre arkadaşlık yürüttü. Ardından 2 çocuk annesi Bahar Torun, Burak Acar’dan ayrıldı ancak Acar ayrılmayı kabul etmedi. Barışma teklifine de olumsuz yanıt alan Acar, Torun’u silahla vurarak bacağından yaraladı. Bir süre hastanede tedavi gören Torun, taburcu olmasının ardından Acar’dan uzaklaşmaya yönelik işinden istifa ederek bir temizlik şirketinde işe başladı. Ancak izini bulduğu Torun’a ısrarlı bir biçimde barışma teklifini yineleyen Acar, tekrardan olumsuz yanıt aldı. Elektronik kelepçeyi kırdı Torun’un Acar hakkında savcılığa şikayette bulunması üzerine Acar hakkında uzaklaştırma kararı düzenlenerek elektronik kelepçe takıldı. Karara uymayan Burak Acar, elektronik kelepçeyi de kırarak barışmak için 13 Ekim 2022’de Bahar Torun’un Yavuzlar Mahallesi’nde bulunan evine gitti. Torun’un olumsuz cevap vermesi üzerine ikili arasında tartışma çıktı. Bunun üzerine Acar, tabancayla 11 yaşındaki oğlunun gözü önünde Torun’a kurşun yağdırdı. Omzuna ve sırtına isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Torun kanlar içinde kalırken, Acar ise olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Özel bir hastaneye kaldırılan Torun, müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İddianame kabul edildi Burak Acar, Seyhan ilçesi Tellidere Mahallesi’nde metruk bir evde cinayet bürosu ekipleri tarafından yakalanırken, sevk edildiği adliyede gerçekleştirilen sorgusunun ardından tutuklandı. Bahar Torun’un öldürülmesine yönelik soruşturmanın tamamlanmasıyla Adana 10. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen iddianame, gerçekleştirilen inceleme sonucunda kabul edildi. Savcı, tutuklu sanık Burak Acar hakkında ’tasarlayarak kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ’kamu malına zarar verme’ suçundan 4 yıl ve ’ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma, taşıma veya bulundurma’ suçundan ise 3 yıl hapis cezaları ile cezalandırılmasını istedi. Acar, ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkarak yargılanmaya başlayacak.