SPOR - 27 Nisan 2024 Cumartesi 16:22

Ali Koç: "Tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur"

A
A
A

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Yüksek Divan Kurulu Başkanlığına seçilen Şekip Mosturoğlu’nu tebrik etti.

Fenerbahçe Faruk Ilgaz Tesisleri’nde gerçekleştirilen Yüksek Divan Kurulu Başkanlığı seçimlerini 1177 oy alan Şekip Mosturoğlu kazandı. Seçimlerin tamamlanmasının ardından Fenerbahçe Başkanı Ali Koç da Şekip Mosturoğlu’nu tebrik etti. Toplantı sonunda kürsüye çıkarak konuşma yapan Başkan Koç, "Seçimlerin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güzel bir süreci hep birlikte tamamladık. 1590 kişi oy kullandı. Bu seçime de çok ilgi vardı aldığımız seçimlerden. Çok adaylı seçimlere çok önem veriyoruz. Rekabetin getirdiği kaliteye önem veriyoruz. O yüzden Türkiye Futbol Federasyonu’nun da çok adaylı seçimli olmasını diliyoruz. Tam bir Fenerbahçe demokrasisi kültürü oturtmaya çalıştık. Fenerbahçe’nin iftihar edeceği bir günü daha tamamlıyoruz. Emeği geçen yönetim kurulu arkadaşlarıma ve profesyonellere teşekkür ediyorum. Gerek 2 Nisan’da yaptığımız genel kurul, gerek bugün yaptığımız yüksek divan kurulu seçimi. Bir ve beraber olduğumuzda tek yumruk olduğumuzda yıkamayacağımız duvar yoktur, bizi de kimse yıkamaz. Çok dinamik bir dijital dünyada yaşıyoruz. Oluşan birlik ve beraberliğin çok kırılgan olduğunu görüyoruz. Bir ve beraber olalım diyenlerin, camianın birlik ve beraberliğinden bahsedenlerin eylem ve söylemlerin aynı istikamette olması gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Fenerbahçe’nin iyi gününde de, kötü gününde de hepimiz Fenerbahçeliliğimizi, Fenerbahçe sevgisini, Fenerbahçe tutkusunu, her daim camiamızın menfaatleri çerçevesinde diri tutmalıyız. Camiamıza göz göre göre saldırılar yapılıyor. Suskun kalanlar, mücadeleye destek olmak yerine dışarıdan bakanlar, mücadelemiz için attığımız adımları itibarsızlaştırmaya çalışanlara da şunu söylemek istiyorum; Fenerbahçe tüm isimlerden, kişilerden öndedir" ifadelerini kullandı.

İsmail Yasin Akçın - Enes Gümüş - Samet Yalçın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Marmaris Belediyesi’nden temizlik seferberliği Marmaris Belediyesi, tüm ilçede temizlik seferberliği başlattı. Aynı anda merkez mahallelerin yanı sıra kırsal mahalleler, dereler, seyir tepeleri ve sahillerde temizlik gerçekleştirildi. Seyir tepesinde insanları orman yangınlarına karşı uyaran tabela da atılmış halde ormanın içinde bulundu. Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz sezonunun yaklaşmasıyla temizlik çalışmalarını daha da arttırdı. Rutin temizlik çalışmalarını sürdüren ekipler merkez ve merkeze uzak mahallelerde detaylı temizlik gerçekleştirmeye başladı. Ayrıca dereler, seyir tepeleri ve sahillerde de hummalı bir çalışmanın içine giren ekipler Marmaris’i tertemiz yapmak kolları sıvadı. Boş araziler, yol kenarları, su kanalları atılan atıkları temizleyen ekipler moloz, eşyalar, çalı gibi atıkları temizledi. Sevgi Yolu, Çeşme Meydanı, Yat Limanı Atatürk Meydanı gibi Marmaris’in merkezi noktalarının yanı sıra uzak mahallelerde de çalışma başlatan ekiplerin dünkü durağı Bozburun ve Selimiye oldu. Bunun yanı sıra Gökbel Seyir Tepesi, plajlar ve MUSKİ ile birlikte derelerde temizlik yapıldı. Seyir tepesinde bellerine ip bağlayarak aşağı inen ekipler orman içine atılan çöpleri topladı. Pet şişe, cam şişe, plastik atık gibi çok sayıda çöpü toplayan ekipler bir de koltuk çıkardı. Seyir tepesinden çıkarılan en ilginç madde ise uyarı tabelası oldu. Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü tarafından orman yangınlarına dikkat çekmek için asılan tabela da ormanın içine atılmış olarak bulundu. Çalışmaların tüm mahallelerde devam ettiğini söyleyen Marmaris Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Zafer Yılmaz, “Sezon öncesi tüm ilçemizde temizlik seferberliği başlattık. Seyir tepelerinden şehir merkezine, kırsal mahallelerden merkez mahallelere kadar her noktada çalışma yürütüyoruz. Ayrıca derelerde MUSKİ ile koordineli olarak temizliğe devam ediyoruz. Hedefimiz sorunsuz, tertemiz bir Marmaris. Bu nedenle aralıksız olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz” ifadesini kullandı.
Adıyaman DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge’den Türkiye’ye Gazze teşekkürü DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, Gazzeli kanser hastalarının tahliyesi ve tedavisi için gösterdiği gayretten dolayı Türkiye’ye teşekkür etti. Dünya Sağlık Örgütü’nün Adıyaman Malazgirt ve Yeşilyurt Mahallelerinde yaptırdığı aile sağlığı merkezlerini incelemek için Adıyaman’a gelen DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Dr. Hans Kluge, ilgililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yaklaşık 1 ay sonra hizmete açılacak olan aile sağlığı merkezinin doktor odaları, laboratuvar ve muayene odaları bulunuyor. Hans Kluge, Gazze’e yaşananlar ve dünya nüfusun hastalanmaması için önleyici tedbirlere ağırlık verilmesi gerektiği ile ilgili açıklamada bulundu. Dr. Han Kluge, “Türk halkına ve hükümetine Gazze’den kanserli çocukların tahliyesi için yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür etmek istiyorum. Birlikte güzel çalışmalarımız devam edecek sağlık hizmetleri konusundaki çalışmalarımız devam edecek” dedi. Kluge ayrıca, “Nüfusun artık hastalanmamasını sağlamamız gerekiyor. Koruyucu eylemlere artık başlamamız gerekiyor. Sağlık hizmeti alınması için çalışmaların yürütülmesi gerekiyor. Bunun içinde öncelikle tütün kullanımının azaltılması gerekiyor. Ardından fiziksel aktivitelere önem verilmesi gerekiyor. Ben kendim günlük 20 dakika hafif fiziksel aktivite yapmaya özen gösteriyorum. Ayrıca yiyeceklerimizdeki yağ oranını azaltmamız gerekiyor. Ayrıca alkol alımını da bırakmamız gerekiyor sağlıklı bir yaşam için. Önleyici yapmak tedavi çalışmaları yapmaktan daha önemlidir” ifadelerini kullandı.