Yerel Haberler
Isparta
Isparta merkezli 7 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 19:08 Isparta merkezli 7 ilde eş zamanlı dolandırıcılık operasyonu: 20 gözaltı Isparta merkezli 7 ilde dolandırıcalara yönelik eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 20 kişi gözaltına alındı. 21 ilde 41 dolandırıcılık olayında şüphelilerin toplam 11 milyon 69 bin 33 lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olarak Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. Şanlıurfa’da bir iş yerine yapılan operasyonda 3 milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler de yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. 21 ilde vatandaşların toplam 11 milyon 69 bin 33 lirası dolandırılmış Şüphelilerin Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam 1 milyon 523 bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam 3 milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam 773 bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam 533 bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam 300 bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam 1 milyon 972 bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam 748 bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 bin 280 lira, Adıyaman’da 70 bin lira, Balıkesir’de 221 bin 425 lira, Eskişehir’de 320 bin lira, Gaziantep’te 360 bin lira, Giresun’da 237 bin 566 lira, Kocaeli’de 103 bin 400 lira, Konya’da 131 bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 bin 670 lira, Manisa’da 101 bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 bin lira, Van’da 54 bin 700 lira haksız kaçan elde ettiği, Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda toplam 11 milyon 69 bin 33 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklanırken, 5 şüpheli adli kontrol şartı ile 2 şüpheli ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
21 ilde yapılan 41 dolandırıcılık olayında ,11 Milyon 69 Bin ele geçirildi
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 18:57 21 ilde yapılan 41 dolandırıcılık olayında ,11 Milyon 69 Bin ele geçirildi Isparta merkezli 21 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 11 Milyon 69 Bin 033 lira ele geçirildi. Gözaltına alınan 20 şüpheli şahıstan 13’ü tutuklandı. Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Asayiş Daire Başkanlığı koordinesinde, vatandaşları telefonla arayarak kendisini kamu görevlisi olarak tanıtıp dolandırıcılık yapan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldı. Isparta Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Isparta merkezli olmak üzere Adana, Bursa, İstanbul, İzmir, Samsun ve Şanlıurfa’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. Şanlıurfa’da bir işyerine yapılan operasyonda 3 Milyon 874 bin lira ele geçirildi. İş yerinde bulunan 3 şüpheli yakalanırken, şüphelilerden İ.Y. ve R.U. isimli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. K.B. isimli şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Ayrıca, dolandırıcılıktan elde edilen paraların aktarıldığı banka hesabı sahibi, banka hesabını kullandıran ve banka hesabı temin eden C.Y.E., İ.A., E.D., S.G., D.Y., C.D., B.B., C.V., O.T.K., Y.K., B.G., F.T. ve D.H. isimli şüpheliler yakalandı. 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanırken, S.G., D.Y., O.T.K. ve D.H. isimli şüpheliler adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. B.B. ve B.G.G. isimli şüpheliler ise Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından serbest bırakıldı. Şüphelilerden M.F.Ö., E.A., E.B. ve V.O.’nun ise farklı illerde meydana gelen dolandırıcılık suçlarından tutuklu bulundukları öğrenildi. -21 ilde toplam zarar 11 Milyon 69 Bin 033 lira Şüpheli şahısların, Isparta’da karıştığı 9 olayda toplam zararın 1 Milyon 523 Bin 800 lira, İstanbul’da 6 olayda toplam zararın 3 Milyon 285 300 lira, İzmir’de 3 olayda toplam zararın 773 Bin 220 lira, Bitlis’te 3 olayda toplam zararın 533 Bin 150 lira, Antalya’da 2 olayda toplam zararın 300 Bin lira, Bursa’da 2 olayda toplam zararın 1 Milyon 972 Bin 500 lira, Şanlıurfa’da 2 olayda toplam zararın 748 Bin 550 lira, Ankara’da 1 olayda 84 Bin 280 lira, Adıyaman’da 70 Bin 000 lira, Balıkesir’de 221 Bin 425 lira, Eskişehir’de 320 Bin lira, Gaziantep’te 360 Bin lira, Giresun’da 237 Bin 566 lira, Kocaeli’ de 103 Bin 400 lira, Konya’da 131 Bin 972 lira, Kırıkkale’de 87 Bin 670 lira, Manisa’da 101 Bin 500 lira, Zonguldak’ta 160 Bin lira, Van’da 54 Bin 700 lira olduğu Tokat ve Çanakkale 1 olayın gerçekleştiği ancak zararın olmadığı belirlendi. Operasyon sonucunda 21 ilde meydana gelen 41 olayda 11 Milyon 69 Bin 033 lira dolandırıcılık yapıldığı tespit edildi. Öte yandan, operasyonlarda 17 adet cep telefonu, 1 adet bilgisayar, 16 adet sim kart, 1 adet flash bellek, 1 adet modem ve 1 adet CD kart ele geçirildi. Yakalanan 20 şüpheliden 13’ü nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı, 5 şüpheli şahıs ise adli kontrol şartı ile 2 şüpheli şahıs ise Cumhuriyet Savcılığınca ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldı.
Isparta’da ekiplerden öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 16:51 Isparta’da ekiplerden öğrencilere uygulamalı trafik eğitimi Isparta’da can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Trafik Haftası etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan öğrenciler ekiplerden uygulamalı olarak trafik kurallarını öğrendi. Isparta’da trafikte can kayıplarını ve kazaları önlemeye yönelik farkındalık oluşturmak amacıyla Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlandı. 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda düzenlenen etkinliğin bu yıl ki sloganı ‘Hayatla Yarışılmaz’ oldu. Etkinlikte İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı trafik ekiplerinin yanı sıra Isparta İtfaiyesi de stant açarak ziyaretçi öğrencileri uygulamalı olarak bilgilendirdi. Etkinliğe katılan Isparta Valisi Aydın Baruş stantları gezerek öğrencilerle trafik güvenliği hakkında sohbet etti. Vali Baruş öğrencilere, "Trafik kurallarını ne kadar iyi öğrenirsek ve hayatımızda ne kadar iyi uygularsak canımız o kadar güvende olur. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Trafik bizim ulaşımımız için var ama kurallara uyduğumuz müddetçe var. Kurallara uymazsak maalesef bir gün biz de hayatımızı kaybedebiliriz. Bunu hiçbir zaman unutmayalım. Onun için yaya geçitleri, trafik ışıkları, trafikte görev yapan görevliler, polisler veya jandarmaların uyarılarına mutlaka dikkat etmek zorundayız. Trafikte araçlı olarak seyrederken kesinlikle sürat sınırlarını aşamamalıyız. Bunları kime söyleyeceğiz? Anne ve babalarımıza söyleyeceğiz. Ne kadar çok süratli gidersek, kazaya yaptığımızda hayatta kalma şansımız o kadar azalır” dedi.
Başkan Başdeğirmen: "Fikirlere açık olmazsak şehrimize katkı sağlayamayız"
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:29 Başkan Başdeğirmen: "Fikirlere açık olmazsak şehrimize katkı sağlayamayız" Isparta Girişimci Sanayici ve İş İnsanları Derneği (IGSİAD) Başkanı Kubilay Kapı ve yönetim kurulu üyeleri, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e nezaket ziyaretinde bulundu. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri’nde Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in önemli bir başarı elde ettiğini söyleyen IGSİAD Başkanı Kubilay Kapı, "Isparta’ya bugüne kadar yapmış olduğunuz bütün yatırımlardan dolayı teşekkür ediyoruz" dedi. Sivil toplum kuruluşlarının öneminden bahseden ve STK’larla beraber çalışmanın belediyelere her zaman güç verdiğini aktaran Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, ziyaretlerinden dolayı heyete teşekkür etti. IGSİAD’ın projeler üreterek Isparta’ya yatırımlar gelmesiyle ilgili çalışmalar içinde olduğunu dile getiren Başkan Başdeğirmen, “Isparta’mız bambaşka bir il. Dışarıdan gelen vatandaşlarımız bundan bahsediyor. Biz evdeki çocuğumuzun büyüdüğünü görmeyiz ancak dışarıdan birisi geldiği zaman onun ne kadar büyüdüğünü söyler. Biz de Isparta’mızı öyle görüyoruz. İçinde yaşadığımız sürece Isparta’nın gelişmesini çok fazla fark edemiyoruz. Dışarıdan gelenler Isparta’mızın çok mükemmel bir şehir olduğunu söylüyor. Bunu daha ileriye nasıl götürebiliriz? Belediyecilikte biz fikirlere açık olmazsak şehrimize katkı sağlayamayız. Isparta’da oturduğumuz, Isparta dışına çıkmadığımız sürece Isparta’ya hizmet edemeyiz. Şehrimizi sanayi, girişimcilik anlamında çok daha iyi yerlere getireceğiz. Sizlerle her zaman istişare halindeyiz. Bundan sonra da bu şekilde devam edecek. Bu birlik beraberliğin devam etmesinin şehrimize fayda getireceği inancındayım. Ziyaretlerinizden dolayı teşekkür ederim” görüşlerinde bulundu.
Başkan Başdeğirmen: "Yaşlı vatandaşlarımıza kucak açıyorsunuz"
08 Mayıs 2024 Çarşamba - 14:21 Başkan Başdeğirmen: "Yaşlı vatandaşlarımıza kucak açıyorsunuz" Huzurevi Derneği Başkanı Merdan Özkahraman, Huzurevi Vakfı Başkan Vekili Serap Özkahraman ve Huzurevi Müdürü Alperen Sözen ile yönetim kurulu üyeleri, Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’i ziyaret etti. Huzurevi Vakfı Başkan Vekili Serap Özkahraman, Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’e bugüne kadar hem huzurevine hem de Isparta’ya yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür etti. Özkahraman, “İnşallah bu dönemde yine birlikte güzel şeyler yaparız” dedi. Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen’in geçen dönemde huzurevinin soğuk hava deposu ihtiyacını giderdiğini ve destek olduğunu belirten Huzurevi Derneği Başkanı Merdan Özkahraman, “Şükrü başkanımıza teşekkür ederiz. Yeni döneminde de kendisine hayırlı olsun diyoruz. Huzurevimizin peyzaj gibi birtakım ihtiyaçları var, bunları da yapacağından kuşkumuz yok” ifadelerine yer verdi. Heyete ziyaretleri için teşekkür eden Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen de Huzurevi yönetiminin yapmış olduğu hizmetlerin çok kutsal olduğunu söyledi. Başkan Başdeğirmen, “Yaşlı ve engelli vatandaşlarımıza kucak açıyorsunuz, fedakârca yanlarında olduğunuzu hissettirerek onların güzel, sağlıklı, kaliteli yaşayabilmeleri için çok gayret gösteriyorsunuz. Hiçbir maddiyat beklemeden manevi güçle, sevginizden kaynaklanan güzelliklerle bu insanlarımıza güzel işler yapıyorsunuz. Böyle bir hizmetin yanında, yanınızda olmak sizlere destek vermek bizim için büyük bir onur oluyor. Yapmış olduğunuz güzel çalışmalardan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum. İhtiyacı olan bir insanın yanında olmak güzel bir şey. Sizler yıllarca fahri olarak buraya emek veriyorsunuz. Bunlar örnek alınacak çalışmalar. Bizler de bundan sonra da elimizden geldiğinden daha fazlasını yaparak dezavantajlı vatandaşlarımıza, yaşlılarımıza ihtiyaç sahibi olan herkesin yanında olmak için sizlerin yanında olacağız. Bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı da sizlere çok teşekkür ediyorum" görüşlerinde bulundu.