ASAYİŞ - 15 Ocak 2012 Pazar 10:50

ÖĞRETMENİN KATİLİ KASABADAN ÇIKTI

A
A
A
ÖĞRETMENİN KATİLİ KASABADAN ÇIKTI

Konya’nın Cihanbeyli ilçesi Kelhasan beldesinde lise öğretmeni Sündüs Keleş’in katil zanlısı kasabadan çıktı. Zanlının, ifadesinde başkalarını suçladıktan sonra cinayeti kendisinin işlediğini detayları ile anlattığı öğrenildi.
Olay, 11 Aralık 2011 tarihinde Cihanbeyli ilçesine bağlı Kelhasan beldesinde meydana gelmişti. İddiaya göre, Kelhasan Lisesi’nde ücretli öğretmenlik yapan Sündüs Keleş’in (34) telefonlarına ulaşamayan yakınları durumu muhtar ve jandarmaya bildirdi. Muhtar, evde öğretmenin cansız bedenini buldu. Yapılan araştırmada öğretmenin başörtüsü ile boğularak öldürüldüğü ortaya çıktı. Jandarma ekipleri cinayete kurban giden öğretmen Sündüs Keleş’in, üniversite döneminden beri arkadaşlıkları olan Kelhasan Lisesi’nin
okul müdiresi Z.Z. ile eşi A.Z’yi şüpheli olarak almış ve mahkeme de serbest bırakmıştı.
Cinayeti araştırmaya devam eden jandarma ekipleri kasabada korku salan olayın gerçek şüphelisini tespit etti. Jandarma dün operasyonla şüpheli İsmail Ç’yi yakaladı. Şüpheli cinayeti itiraf ederken, beldenin önde gelenlerinin kendisini azmettirdiğini söylediği, daha sonra ifadesini değiştiren şüphelinin, "Beni kimse azmettirmedi, ben kendim cinayeti işledim. Suçumu itiraf ediyorum" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
Dün akşam adliyeye sevk edilen zanlı İsmail Ç, savcı ve hakim tarafından yaklaşık 5 saat dinlendikten sonra tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir