GÜNDEM - 19 Aralık 2025 Cuma 10:14

Yuvasına kavuşan depremzede vatandaş, "Bakanımız Murat Kurum gibi şantiye şefine can kurban"

A
A
A

 Hatay'da depremin yaralarının sarılmasıyla sıcak yuvasına kavuşan afetzede Mustafa Karadeniz, DEM Partili milletvekilinin ‘şantiye şefi’ söyleminde bulunduğu Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’dan övgülerle bahsederek artçı depremlerde TOKİ konutlarının etkilenmediğini söyledi.


TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerde DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’a hitaben ‘şantiye şefi' ifadelerini kullanmıştı. DEM Partili Koçyiğit’in söylemlerine karşı Bakan Kurum, "Umarım bir gün deprem bölgesine gidip ülkenizin bu gururuna ortak olursunuz. 11 ili ayağa kaldırmak, deprem bölgesini bitirmek, şantiye şefliğiyse evet, şantiye şefliği yapmak bizim için büyük bir gururdur. Deprem bölgesinin şantiye şefiyim" diyerek cevap vermişti. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgedeki ihya ve inşa sürecinin başında yer alan Bakan Kurum’a destek Hatay’da yuvasına kavuşan Mustafa Karadeniz’den destek geldi.

Depremim arından afetzede vatandaşların yuvalarına kavuşmaları için gece gündüz mesai veren Bakan Kurum’a teşekkür eden Mustafa Karadeniz, "Ben depremde Akhisar Mahallesi’nde oturuyordum. Depremden sonra çadırda; çocuklarım ve torunlarımla beraber yağmurun altında kaldık. Ondan sonra konteyner kentte taşındık. Konteyner da 2,5 yıl kaldık. Konteyner da kış ayları çok zor geçti ama yine de devletimizden Allah razı olsun. Şimdi ise Dikmece TOKİ konutların yaşıyorum, evlerimiz süper olmuş. Bakan Murat Kurum; insan evladıdır ve gerçekten büyük bir insandır. Bakanımızda büyüklük yok. Bu adam bakan ama inan ki en fakir adamla birlikte yemek yer. O kadar ki uygun ve iyi birisi. Murat Kurum’dan Allah razı olsun. Murat Kurum gibi böyle bir bakan kimse gelemez. Bakanımız Murat Kurum gibi şantiye şefine can kurban. Bakan Murat Kurum’un içinde vicdanı ve insanlığı var. Her tarafı gezip görmüş birisi. Bu adamın hiçbir ayrımı yok. Fakir, zengin, köle, paşa gibi ayrım yapmıyor. Herkesi birinci sınıf vatandaş saymış. Onun için Bakan Murat Kurum; hem şantiye şefi olabilir, hem işçide olabilir hem de bakan da olur. Geçen seferki depremi hissettik ama evler sağlamdı. Sallandık ama evler yerinde kıpırdamadı" dedi.

Cemal Kılınç - Ramazan İlın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Şehzadeler Belediyesi personeline kanserde erken teşhis uyarısı Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde Kanserle Savaş Haftası kapsamında belediye personeline yönelik düzenlenen seminerde, kanserde erken teşhisin hayati önemi vurgulandı. Şehzadeler Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde konuşan uzmanlar, kanserde erken tanının tedavi başarısını büyük ölçüde artırdığını belirterek düzenli tarama ve sağlıklı yaşam alışkanlıklarının önemine dikkat çekti. Şehzadeler Belediyesi tarafından Kanserle Savaş Haftası kapsamında belediye personeline yönelik "Erken Tanı ve Farkındalık Semineri" düzenlendi. Sağlık alanında farkındalık oluşturmayı amaçlayan seminer tarihi Bedesten’de gerçekleştirildi. Seminere konuşmacı olarak katılan Şehzadeler İlçe Sağlık Müdürlüğü Sağlıklı Yaşam Hekimi Dr. Şebnem Güvenç, kanserle mücadelede bilinçli olmanın ve erken teşhisin önemine dikkat çekti. Dr. Güvenç, "Kanserde erken teşhis tedavi başarısını ciddi oranda artırır. Düzenli taramalar sayesinde hastalık henüz belirti vermeden tespit edilebilir." dedi. Sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kanser riskini azaltmada büyük rol oynadığını ifade eden Güvenç, sigara ve alkol kullanımından uzak durulması, dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin önemine değindi. Seminerde ayrıca kanserin yaygın belirtileri, risk faktörleri ve tarama programlarının önemi hakkında katılımcılara bilgiler verildi. Programın sonunda belediye personelinin soruları da yanıtlandı. Katılımcılar, bilgilendirici seminer sayesinde sağlık konusunda daha bilinçli hale geldiklerini ifade ederken, yetkililer toplum sağlığını korumaya yönelik bu tür eğitim ve farkındalık çalışmalarının devam edeceğini belirtti.