GÜNDEM - 28 Nisan 2024 Pazar 09:16

Hatay’da gökyüzünde görülen cisimler merak uyandırdı

A
A
A

Hatay’ın İskenderun ilçesinde gökyüzünde beliren 3 cisim vatandaşlarda merak uyandırdı.

Hatay’ın İskenderun ilçesinde gökyüzünde tanımlanamayan cisimler görüldü. İskenderun semalarında beliren 3 cisim, 35 yaşındaki Ali Değirmenci isimli vatandaş tarafından görüntülendi. Geçtiğimiz günlerde yurdun çeşitli bölgelerinde de benzer şekilde görülen cisimler, insan figürüne benzetildi. Gökyüzündeki cisimleri cep telefonu kamerasına kaydeden 35 yaşındaki Ali Değirmenci, o cisimleri ilk gördüğümdeki şoku ve heyecanını gizleyemediğini belirtti.

Havaya baktığında 3 cisim gördüğünü ve heyecanlandığını belirten Ali Değirmenci, “Havaya baktığım zaman 3 cisim gördüm. Sanki takım elbise giymişlerdi ve havada asılı duruyorlardı. Bir süre onları kamerayla çekime aldım ve daha sonra üçü de farklı noktalara yönlendi. Bir anda heyecanımı gizleyemedim” ifadelerini kullandı.

Hatay’da gökyüzünde görülen cisimler merak uyandırdı

Ogün Aslan

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Bursa Kuzenlerin tüfekle şakalaması ölümle bitti Bursa’nın Orhangazi ilçesinde Anneler Günü’nü kutlamak için anneannesinin evine gelen 9 yaşındaki çocuk, dedesinin tüfeği ile şakalaşırken kazayla kuzenini öldürdü. Olay, saat 14.30 sıralarında Orhangazi ilçesine bağlı kırsal Heceler Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Orhangazi’de yaşayan ilkokul 3. sınıf öğrencisi Miraç Güvenir (9), ailesiyle birlikte Anneler Günü’nü kutlamak için Heceler Mahallesi’ndeki anneannesinin evine geldi. Miraç ile Anneler Günü sebebi ile evde bulunan kuzeni C.Ç.K. (9) oynamaya başladı. İki kuzen evde oynarken C.Ç.K., dedesine ait tüfeği aldı. C.Ç.K., silahlı şakalaştığı kuzeni Miraç’a doğrulttuğu sırada tüfek ateş aldı. Tüfekten çıkan kurşun başına isabet eden Miraç kanlar içinde yere yığılırken, o anlara anneanne Yıldız B. de şahit oldu. İhbar üzerine olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri, 9 yaşındaki Miraç’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Orhangazi Jandarma Komutanlığı çevrede güvenlik önlemi alırken, cumhuriyet savcısı olayın yaşandığı evde inceleme yaptı. Miraç’ın cansız bedeni Orhangazi Devlet Hastanesi morguna götürülürken, C.Ç.K. ve ailesi Orhangazi Jandarma Komutanlığına götürüldü. Anneanne Yıldız B., olay yerinde jandarmaya verdiği ifadede tüfeği saklı tuttuğunu, fişekleri de ayrı sakladığını söyledi. Yıldız B., çocukların tüfeği alıp fişekleri nasıl doldurduklarını bilmediğini, C.Ç.K’nin kuzenine tüfeği doğrulttuğunda Miraç’ın ’Yapma’ diye bağırdığını anlattı. Eve gelen aile fertleri ise gözyaşlarına boğuldu.
İstanbul Stuttgart’ın Ar-Ge Direktörü Ali Adman’ın hayali Türkiye’de çalışmak Kurulduğundan bu yana Bundesliga’da en iyi sezonunu geçiren Stuttgart’ta, genç Ar-Ge Direktörü Ali Adman, çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Adman’ın hayali bir gün Türkiye’de çalışmak. Stuttgart’ın Gelişim Takip Departmanı’nın başında bulunan Adman, üç senelik çalışmasının meyvelerini toplamaya bu sezon başladı. Genç Ar-Ge direktörünün Stuttgart’a bu sene yaptığı ek çalışmalar başarının bir parçası oldu. Stadyum çim yapısını ve alt ve üst yapı sporcuların gelişimine katkı sağlayacak teknolojik çalışmalarını da sorumluluk üstlendi. Bu sene Stuttgart evinde oynadığı maçlarda çim boyutunu üst bölümünü 2.7 cm olarak belirleyen Adman, sağlıklı hybrit çimin alt zemininde 17 cm uzunluğun olması gerektiğini belirtiyor. Stuttgart’ın seneye ligde ve Şampiyonlar Ligi’nde oynayacağı zeminin çimini şubat ayından bu yana kulübe bağlı ziraat ekibi ile birlikte planlayarak yeni sezona hazırlanıyor. Üst yapı ve altyapı futbolcuların sporcu veri gelişiminde de önemli rol oynayan Adman, bu konuda da çalışmalarını yürütüyor. “Bir gün Türkiye’de çalışmak ve eğitime katkı sağlamak hayalim” Ali Adman, vakti geldiğinde Türk futboluna hizmet etmeyi arzuladığını ve şimdiye kadar ki çalışmalarını, eğitimlerini yeni nesille aktarmak istediğini belirterek, hayalinin Türkiye’de çalışmak olduğunu ifade etti.
Samsun Samsun’da Anneler Günü’nde anlamlı ziyaret Samsun Büyükşehir Belediyesi ekipleri, evlerinde sağlık, fizyoterapi, psikolog, beslenme danışmanlığı, temizlik, çamaşırhane, sıcak yemek, kişisel bakım ve kuaförlük hizmeti verdiği yaşlıları Anneler Günü’nde unutmadı. Ekipler, bu özel günde çiçek ve çikolatayla yaşlıları evlerinde ziyaret etti. Sosyal belediyecilik alanındaki çalışmalarıyla örnek olan Samsun Büyükşehir Belediyesi, yaşlı vatandaşları özel günlerde de yalnız bırakmıyor. Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, evlerinde sağlık, fizyoterapi, psikolog, beslenme danışmanlığı, temizlik, çamaşırhane, sıcak yemek, kişisel bakım ve kuaförlük hizmeti verdiği yaşlıların kapısını bu kez Anneler Günü için çaldı. Ellerinde çiçek ve çikolata ile belediye görevlilerini gören yaşlı vatandaşlar duygu dolu anlar yaşadı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan, Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ihtiyaç sahibi vatandaşların her türlü talep ve ihtiyaçları için her zaman yanlarında olmaya devam edeceklerini belirterek, “Kıymetli büyüklerimiz ailelerimizin, toplumumuzun ulu çınarları, yol göstericileridir. Onlar için yapılan her hizmeti çok önemsiyorum. Yaşlılarımızın hayır dualarını almak bizim için çok kıymetli. Ekiplerimiz Anneler Günü’nde onların yanında oldular. Ben de hepsinin ellerinden öpüyor, Anneler Günü’nü kutluyorum” ifadelerine yer verdi.