DÜNYA - 06 Kasım 2012 Salı 18:05

ERDAL ŞAHBAZ`DAN TAKIM DEОERLENDİRMESİ

A
A
A
ERDAL ŞAHBAZ`DAN TAKIM DEОERLENDİRMESİ

Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Erdal Şahbaz, takım değerlendirmesinde bulunarak, ``Saha dışında takım olmak Eskişehirspor`u daha da güçlendirir`` dedi.
Bir kafede yaptığı basın açıklamasında Şahbaz, Eskişehirspor için geçtiğimiz 4 sezon içinde skorun önemli olduğunu fakat bundan sonra işin bu olmadığını belirterek, ``Yenilebiliriz, yenebiliriz ama asıl önemli olan nerede kalacağımız, nerede duracağımızı anlayan bir camia olduk. Bu açıdan Eskişehirspor yönetimi olarak da Eskişehirspor camiası olarak da doğru bir yerde olduğumuzu düşünüyoruz`` şeklinde konuştu.
Sezonun 3`de 1`indeyken mutluluğu abartmamak gerektiğini söyleyen Şahbaz, ``Burada asıl mesele gerçekten bunu sürdürülebilir hale getirmek. Biz teknik heyetimizden. futbolcularımızdan bu anlamda çok memnunuz. Uzun vadeli bakıyor, uzun vadeli değerlendirmeler yapılıyor ve dolayısıyla Eskişehirspor`u uzun vadede Spor Toto Süper Lig`de tutacak stratejiler izleniyor. Hem teknik heyet açısından hem de kulüp başkanımız ve yönetimimiz açısından. Böyle bakıldığı için başarı giderek üzerine koya koya, tuğlaları üstüne koya koya götürüyoruz anlamına geliyor ki başarı da böyle geliyor zaten. Bir duvarı bir tuğlayla yapamayacağımız gibi Eskişehirspor da bir maçla bir sezonla bir yere koymak doğru değil`` diye konuştu
``ÖNEMLİ OLAN SAHA DIŞINDA TAKIM OLMAK``
Eskişeihrspor`un 5. sezonunda taraftarından saha içinde çok büyük destek aldığını ancak saha dışındaki kitlesinden de destek alması gerektiğini belirten Şahbaz, ``Eskişehirspor özellikle sahaya gelen, deplasmanına gelen, evindeki maçların hiç birini kaçırmayan, fedakarca sahip çıkan taraftarından çok büyük destek alıyor. Ama birde sahaya gelmeyen bir taraftar kitlesinin olduğunu çok iyi biliyoruz. Onlar da Eskişehir`i ve Eskişehirspor`u çok seviyorlar. Onlardan yeterince destek alamıyoruz. Hem kurumsal olarak hem de kişiler bazında. Eskişehirspor`u saha içinde destekleyemeyenlerin saha dışında desteklemesi gerekiyor. Bunlar sivil toplum örgütleri olabilir, kuruluşlar olabilir, kamu kuruluşları olabilir, özel kuruluşlar olabilir. Onların Eskişehirspor`un daha fazla yanında durmaları bize daha fazla güç katar. Bunu yaptığımız zaman saha dışında da taraftar oluruz. Saha dışında takım olmak Eskişehirspor`u daha da güçlendirir diye düşünüyorum. Son 10 haftayı bu açıdan değerlendirmeyi daha uygun buluyorum. Sahada takım olduk, takım olma yönünde çok önemli adımlar attık. Gelin saha dışında da takım olalım. Eskişehirspor`un buna ihtiyacı var. Eskişehir`in bu sevinci paylaşarak kente yayması ülkeye ve dünyaya yaymasını istiyoruz. Bu Eskişehispor için çok önemli. Hepimiz Eskişehispor`da sevinçlerimizi çoğaltmak için çaba sarf ediyoruz`` ifadesinde bulundu.
``SİVASSPOR MAÇI ESKİŞEHİRSPOR İÇİN KIRILMA NOKTASI``
Spor Toto Süper Lig`in 11. haftasında Sivasspor`la karşılaşacak olan Eskişehirspor`un 3 puanla dönmesinin çok önemli olduğunu dile getiren Şahbaz, ``Sezonda kalan diğer maçlar açısından baktığımızda önümüzdeki Sivasspor maçı çok önemli. Deplasmanlarda istediğimiz puanları çıkartamıyoruz. Çoğunlukla berabere dönüyoruz. Umarım Sivas`ta bunu kırar, 3 puanla döneriz. Çünkü oradaki 3 puan kırılma noktası gibi. Bunu yaptığımızda hızlı çıkışımızı, iyi çıkışımızı sürdürebilir hale getiririz diye düşünüyoruz`` ifadelerini kullandı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Doğum yardımı yönetmeliği Resmi Gazete’de Doğum yardımı yönetmeliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Yönetmelik ile ilk çocuk için tek seferlik 5 bin Türk lirası, ikinci çocuk için aylık bin 500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için aylık 5 bin TL ödeme yapılacak. Doğum yardımı yönetmeliği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayımlanan yönetmeliğe göre; 01.01.2025’ten sonra doğan ilk çocuk için tek seferlik 5 bin TL, ikinci çocuk için aylık bin 500 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin TL ödeme yapılacak. Ödemeler, hiçbir vergi ve kesintiye tabi tutulmadan, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu üzerinden gerçekleştirilecek. Başvurular, e-Devlet ve Bakanlıkça belirlenen diğer kanallar aracılığıyla yapılacak. Doğum yardımına hak kazanmak için, annenin veya babanın Türk vatandaşı olması ve Türkiye’de ikamet etmesi gerekecek. İkinci ve sonraki çocuklar için doğum yardımı ödemeleri, çocuğun 5 yaşını dolduracağı aya kadar sürecek. Doğum yardımı başvurusu, ilk çocuk için doğum tarihinden itibaren 12 ay, diğer çocuklar için ise 5 yaşını tamamlayana kadar yapılabilecek. Yönetmelik kapsamında yapılan doğum yardımı ödemeleri, hiçbir şekilde haczedilemeyecek. Gerçeğe aykırı beyanda bulunarak haksız yere doğum yardımı alan kişilerin, bu ödemeleri faiziyle birlikte geri ödemesi gerekecek. Bildirim yükümlülüğünü yerine getirmeyen hak sahipleri hakkında da yasal işlem yapılacak.
Ankara AFAD’dan 2 ile "turuncu", 29 ile ise "sarı" kodlu uyarı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) beklenen kuvvetli yağış ve fırtına nedeniyle 2 il için "turuncu" 29 il için ise "sarı" kodlu uyarı verildiğini açıkladı. AFAD’ın sosyal medya hesabından yapılan uyarıda, bugün beklenen beklenen kuvvetli rüzgar, fırtına ve kuvvetli yağış nedeniyle 2 il (Hakkari, Van) için turuncu, 29 il için ise sarı kodlu uyarı verildiğini bildirdi. Sarı kodlu uyarı verilen iller ise şu şekilde; Niğde, Kayseri, Sivas, Tokat, Ordu, Giresun, Gümüşhane, Trabzon, Rize, Artvin, Ardahan, Kars, Erzurum, Bingöl, Elazığ, Muş, Ağrı, Iğdır, Diyarbakır, Bitlis, Siirt, Batman, Adıyaman, Hatay, Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin ve Şırnak. Yapılan paylaşımda kuvvetli rüzgar beklendiği vurgulanarak, "Bugün (Perşembe) Doğu Anadolu’nun doğusu, Güneydoğu Anadolu ile Elazığ ve Hatay çevrelerinde kuvvetli rüzgar ve fırtına (50-80 km/saat, yükseklerinde 90 km/saat) beklenmektedir. İç Anadolu’nun doğusunda, Çarşamba öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak şeklinde devam eden yağışların; Niğde, Kayseri ve Sivas çevrelerinde yerel kuvvetli, gece saatlerinde karla karışık yağmur ve kar yağışına dönerek Perşembe (10 Nisan 2025) günü sabah saatlerine kadar Niğde il geneli ile Kayseri ve Sivas’ın güney ve doğusunda yer yer kuvvetli kar (5-20 cm) şeklinde olması beklenmektedir. Doğu Karadeniz’de görülen yağışların, Çarşamba sabah saatlerinden sonra Ordu il geneli ile Tokat’ın kuzey ve doğusu, öğleden sonra Giresun, Trabzon ve Rize çevreleri ile Gümüşhane’nin kuzeyi ve Artvin’in batısında kuvvetli olması, kıyı şeridinde yerel kuvvetli yağmur ve sağanak, iç kesimlerde kuvvetli ve yer yer yoğun kar (5-20 yer yer 20 cm üzeri) şeklinde olması beklenmektedir" denildi. Yapılan uyarıda vatandaşların doğa olayları ve soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olması gerektiği hatırlatılırken, "Sarı Uyarı ve Turuncu Uyarı verilen İl Valiliklerine bilgi verilmiş olup, Turuncu Uyarı verilen illerde yaşayan vatandaşlarımıza SMS yoluyla bilgilendirilme yapılmıştır. Vatandaşlarımızın sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve fırtına, hortum, ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler ile yüksek kar örtüsü olan yerlerde çığ gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmasını; yetkili mercilerin uyarılarını dikkate almalarını önemle hatırlatıyoruz" ifadelerine yer verildi.