GÜNDEM - 04 Mayıs 2024 Cumartesi 11:25

Vali Ali Çelik, aileleri yalnız bırakmıyor

A
A
A
Vali Ali Çelik, aileleri yalnız bırakmıyor

Hakkari Valisi Ali Çelik, Yusuf Aşkan ve Aziz Daş isimli engelli vatandaşlarla bir araya gelerek tekerli sandalye hediye etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayımlanan Valiler Kararnamesiyle 21.08.2023 yılında Hakkari’deki görevine başlayan Vali Ali Çelik; kısa sürede halkın sevgisini kazandı. Hakkari’de 7’den 70’e herkes tarafından sevilen ve sayılan Vali Ali Çelik, mesaisinin büyük bir kısmını dışarıda halkla beraber geçiriyor. Hane ziyaretlerini hiç eksik etmeyen Vali Ali Çelik, Berçelan Mahallesi’nde ikamet eden Yusuf Aşkan ile Keklikpınar Mahallesi’nde ikamet eden Aziz Daş ve ailelerini evlerinde ziyaret etti.


Vali Çelik, Yusuf Aşkan ve Aziz Daş isimli engelli vatandaşa geçmiş olsun dileklerini iletirken, her iki vatandaşa da tekerli sandalye hediye etti. Vali Çelik, vatandaşlarla bir süre sohbet ederek yaşadıkları zorluklar hakkında bilgiler aldı.


Vali Çelik, engelleri ve zorlukları hep birlikte aşacağımızı belirterek, ailelere ihtiyaç duydukları konularda gerekli desteğin sağlanması için ilgili birimlere talimatlarını iletti. Vali Çelik, ziyaretleri sonrasında her iki aileye misafirperverlikleri ve samimi sohbetleri için teşekkür etti.


Vali Ali Çelik’e Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Sait Abdullahoğlu da eşlik etti.



Vali Ali Çelik, aileleri yalnız bırakmıyor

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Samsun 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi Türkiye’nin birçok farklı şehrinden 400’e yakın hekim ve akademisyen "3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi" için Samsun’a geldi. Samsun Üniversitesi Tıp Fakültesinin ev sahipliği, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Samsun girişimi ve organizasyonu ile Türkiye’nin çeşitli şehirlerinden çok sayıda hekimin katılımıyla düzenlenen “3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi” açılış töreni gerçekleştirildi. Türkiye’nin birçok farklı şehrinden 400’e yakın hekim ve akademisyenin bir araya geldiği kongrede “Aile Hekimliği ve Güncel Tıp” ana temasıyla aile hekimliğindeki mevcut şartlar ve klinik pratikler ele alınarak iyileştirilmesi gereken hususlara ilişkin öneriler gündeme getirilecek. Dört gün sürecek kongrenin ana teması ise “Aile Hekimliği ve Güncel Tıp” olarak belirlendi. Kongrede “Aile Hekimliği ve Güncel Tıp” temasına uygun olarak aile hekimlerinin araştırmalarını sunacakları sözlü bildirilerden oluşan oturumların yanı sıra, zengin bilimsel program ışığı altında, alanının uzmanı bilim insanları tarafından sağlık hizmetlerinde baş döndürücü bir hızda gerçekleşen gelişmeler ayrıntılı olarak irdelenecek. Kongrenin açılış konuşmasını yapan Samsun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Aydın, “Aile hekimliği, sağlık sistemimizin temel taşlarından biridir. Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığına giden yolda ilk adımın atıldığı bu tarihi günde, aynı zamanda gençlik haftasında, genç aile hekimlerimizin katılımıyla bu kongrenin düzenlenmesi büyük bir anlam taşıyor” dedi. Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras aile hekimliğinin tüm hastaları kabul eden tek branş olduğunu belirterek, aile hekimliğine sağlık sorunların çözümünde çok önemli bir avantajlar sunduğunu kaydetti. Türkiye’de bir ilk Samsun Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı ve 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi Başkanı Prof. Dr. Erdinç Yavuz ise “Aile hekimliğinin birinci basamağında güncel tedavi yöntemlerini ele alarak, meslektaşlarımızın bu yenilikleri takip etmesini amaçlıyoruz. Bu yıl kongremizde ilk kez kurslar düzenledik. Evde sağlık hizmetleri kursu, Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyor. Son iki kongremizde olduğu gibi bu yıl da çok sayıda bilimsel araştırma ve değerlendirme sunulacak” diye konuştu. Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği (TAHUD) Başkanı Prof. Dr. Güzin Zeren Öztürk, aile hekimliğinin önemine ve derneğin çalışmalarına vurgu yaptı. Kongre, açılış konuşmalarının ardından bilimsel oturumlarla devam etti. 3. Karadeniz Aile Hekimliği Kongresi 19 Mayıs Pazar günü sora erecek.
Bursa Mustafakemalpaşa’da hayat konforunu bozan yollar tamamlanıyor Bursa’nın Mustafakemalpaşa ilçesinde bozuk yollar tamir ediliyor İlçenin 14 mahallesini kapsayan ve vatandaşın günlük yaşamını kâbusa çeviren yağmursuyu, içme suyu ve kanalizasyon altyapı çalışmaları, Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Şükrü Erdem’in talimatlıyla hız kazanarak sorun olmaktan çıkıyor. İlçenin en büyük sorunlarından biri olan, yağmurlu havalarda çamur, güneşli havalarda toza teslim olan yollar, ekiplerin çalışmalarıyla hızlı bir şekilde tamamlanıyor. Altyapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından hız kazanan üst yapı projeleri, modern asfalt, parke ve kaldırım düzenlemeleriyle ilçeye yepyeni bir çehre kazandırıyor. Barış Mahallesi, Fevzidede Mahallerinde kanalizasyon çalışmaları tamamlanan sokaklarda komple sökülüp düzeltilirken, içme suyu altyapısı için kazılan sokaklarda tamir parke kilit uygulamasıyla sokaklar yeni çehrelerine kavuşuyor. Vatandaşların yıllardır sabırla beklediği konfor devrimini Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in destekleriyle hayata geçirdiklerini dile getiren Başkan Erdem’’ Vatandaşlarımızın yıllardır süren çilesi nihayet sona eriyor. Çalışmalar tamamlandığında, Mustafakemalpaşa’mız modern ve yaşanabilir bir ilçe olarak parlayacak. Alt yapı çalışmalarımız da üst yapı çalışmalarımız da Büyükşehir Belediyemizle sağlanacak koordinasyonun sayesinde sağlıklı bir şekilde tamamlanacak “ dedi.
Düzce Bin 100 kilometre uzaklığa gidip anaokulu yaptırdılar Düzce Üniversitesi’nde öğrenciler, Hatay’da depremde hasar alan okulun yenilemesini yaparak konteynerdeki eğitimi okula taşıdı. 6 Şubat depremlerinde ağır yara alan Hatay’da konteynerde eğitim gören ilkokul öğrencilerinin, okullarında eğitim görmesini isteyen Düzce Üniversitesi Dümerang Topluluğu öğrencileri kolları sıvadı. Samandağ’a bağlı Yeniköy Mahallesi’nde bulunan ilkokul ile daha önce lojman olarak kullanılan yapıyı anaokula dönüştürme çalışmalarına başlayan öğrenciler, burslarından ayırdıkları ile bölgede dönüşüm çalışmasına başladı. Minik öğrencilere eğitim yuvası hazırlamak için bölgede olduklarını belirten Ebru Gül Kılıç, “Hatay’da bir okul yeniliyoruz. İnşallah çocuklarımız çok sever. Arkadaşlarımız çizimlerine başladı. Atatürk portresini çıkarıyoruz. Her şey çok güzel olacak” şeklinde konuştu. “Okulu öğrencilere uygun boyadık” Düzce’den Hatay’a okul yenileme çalışmalarına katılan Dümerang Topluluğu Başkan Yardımcısı Ömer Faruk Taşkın, “Hatay’ın Samandağ ilçesi Yeniköy ilkokulundayız. Daha önce Adıyaman’da gerçekleştirdiğimiz deprem bölgelerinde yaptığımız okul projelerimize devam ediyoruz. Burada depremde zarar gören okulumuzu yeniledik. Dış cephe ve bahçesini öğrencilerimize uygun bir şekilde boyadık. Öğrencilerimize çeşitli hediyeler getirdik. Kırtasiye malzemelerini eksiklerini giderdik. Bundan sonra ki projelerimizde diğer deprem şehirlerinde devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.