ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:28

HAVAALANINA OĞLUNU KARŞILAMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

A
A
A
HAVAALANINA OĞLUNU KARŞILAMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

Samsun’da oğlunu karşılamak için havaalanına giden bir baba, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Samsun-Çarşamba Havaalanı’na oğlunu karşılamak üzere giden Ali Çamurcu (60), kullandığı 55 PM 545 plakalı kapalı kasa kamyonetiyle havaalanına dönmek üzereyken arkadan gelen ve İstanbul’dan Gürcistan’a gittiği belirlenen Nugzar Kurkhuli (36) idaresindeki TL T 297 yabancı plakalı yolcu otobüsünün çarpmasıyla aracıyla birlikte savruldu. Otobüsün arkadan çarptığı kapalı kasa kamyonetin içerisinde bulunan Ali Çamurcu, olay yerinde hayatını kaybetti. Havaalanında babasının gelmesini
bekleyen ve avukat olduğu öğrenilen Faik Çamurcu, babası gelmeyince servis otobüsüne bindi. Servis otobüsü ile giderken havaalanı kavşağında babasının aracının kaza yaptığı gören Faik Çamurcu, babasının cansız bedenine uzun süre sarılarak ağladı. Ali Çamurcu’nun cesedi kaza yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartıldı.
Gürcistan’a giden otobüsün içinde bulunan 27 yolcu herhangi bir yara almazken, otobüs sürücüsü Kurkhuli gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir Bahar, Adalar Gençlik Merkezi’nde başka güzel Odunpazarı Belediyesi’nin gençler için hayata geçirdiği en önemli projelerden biri olan Ceren Özdemir Adalar Gençlik Merkezi, dopdolu bir programla gençleri ağırlamaya devam ediyor. 18-35 yaş arası gençlere ücretsiz olarak sunulan atölyeler, hem kişisel gelişime hem de sosyalleşmeye katkı sağlıyor. Edebiyattan sanata, teknolojiden spora geniş bir yelpazeye yayılan atölyelerle gençler, ilgi alanlarına uygun etkinliklerde yer alma fırsatı buluyor. Yazma meraklıları için yazarlık, metin ve senaryo yazarlığı ile doğaçlama yazma gibi atölyeler öne çıkarken; diksiyon ve ses eğitimi dersleri, kendini daha etkili ifade etmek isteyen gençlere hitap ediyor. Sanat tutkunları için felsefe tarihi, kısa film, temel oyunculuk, takı tasarımı ve sanat yoluyla içsel keşif atölyeleri dikkat çekerken, müziğe ilgi duyanlar bağlama ve gitar dersleriyle yeteneklerini keşfediyor. Salsa-bachata, tango ve sirtaki gibi dans dersleri ritme kapılmak isteyenleri bekliyor; yoga ve capoeira ile bedensel farkındalık da ihmal edilmiyor. Dil öğrenmeye meraklı gençler için Almanca ve Yunanca dersleri açılıyor; girişimcilik ve inovasyon ile yazılım atölyeleri, teknolojiyle iç içe bir kariyer hedefleyenlere hitap ediyor. Sadece atölyeleriyle değil, gençlerin bir araya gelip keyifli vakit geçirebildiği bir alan olarak da öne çıkan merkezde, kutu oyunları ve vampir köylü gibi grup oyunlarıyla eğlenceli buluşmalar düzenleniyor. Odunpazarı Belediyesi, gençlerin potansiyellerini keşfedip geliştirebilecekleri kapsayıcı bir alan oluşturmayı sürdürüyor. Katılımın tamamen ücretsiz olduğu bu atölyeler, yeni arkadaşlıkların, fikirlerin ve yeteneklerin filizlendiği bir mevsime ev sahipliği yapıyor.
Siirt Siirt’te tekstil ve giyimde tiftik keçisi yünü kullanılacak Siirt’te tekstil ve giyimde tiftik keçisi yünü kullanılacak. Sıcak tutma özelliği ve vücudun ısı dengesini sağlamasıyla bilinen Siirt battaniyeleri, yüzlerce yıldır tiftik keçisinden elde edilen yünle seccade ve battaniye olarak dokunuyordu. Siirt Olgunlaşma Enstitüsü’nde geleneksel ürünler, yelek, etek, çorap, yolluk ve minder gibi 18 farklı çeşitli şekillerde usta ellerde şekillenerek geleceğe taşınıyor. Siirt İl Kültür ve Turizm Müdürü İrfan Tekin, Siirt Battaniyesi Projesi’nin valilik koordinasyonunda GAP Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığının destek finansmanı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yürütüldüğünü belirterek, projenin asıl amacının unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını ileri kuşaklara aktarmak olduğunu söyledi. Daha önce Siirt Tiftik battaniyesinin sadece seccade ve battaniye olarak kendini göstermekte olduğunu ifade eden Tekin, "Bizim yapmış olduğumuz projeyle hem markalaşmasını hem de bu ürünün sadece seccade ve battaniye olarak değil, giyimde de kullanılabileceğini göstermeye çalıştık. Proje kapsamında Halk Eğitim Merkezi bünyesinde bir atölyemiz olgunlaşma enstitüsü bünyesinde de bir atölyemiz olmak üzere 2 atölye açtık. Bu atölyelerimizde hanımefendilere yelek, etek, bere ve çorap gibi beyefendilere ise kullanabileceği yelek ve farklı tarzda seccadeler olmak üzere 18 tane farklı alanlarla koleksiyonumuz oldu. Ev tekstilinde kullanılan yastık, yolluk, minder ve kırlent tarzı dediğimiz farklı alanlarda kullanabileceğini göstermeye çalıştık" diye konuştu. Bu proje kapsamında Olgunlaşma Enstitüsü işbirliği ile bir marka olacağını kaydeden Tekin, "Şu an patent enstitüsüne başvurularımız devam ediyor. Bittikten sonra inşallah markamızla beraber bundan sonra Siirt Tiftiğiniz hem ülke hem de dünya piyasasına tanıtmış olacağız. Projemiz kapsamında desteklerini esirgemeyen başta Valimiz Dr. Kemal Kızılkaya GAB Bölge Kalkınma Dairesi Başkanlığımıza ve proje yürüttüğümüz kendi kurum personellerimize çok teşekkür ediyorum. İnşallah bu projeyle tiftik battaniyesini daha ileri kuşaklara çocuklarımıza ve gençlerimize aktarmaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.