ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:28

HAVAALANINA OĞLUNU KARŞILAMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

A
A
A
HAVAALANINA OĞLUNU KARŞILAMAYA GİDERKEN KAZADA ÖLDÜ

Samsun’da oğlunu karşılamak için havaalanına giden bir baba, geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti.
Edinilen bilgiye göre, Samsun-Çarşamba Havaalanı’na oğlunu karşılamak üzere giden Ali Çamurcu (60), kullandığı 55 PM 545 plakalı kapalı kasa kamyonetiyle havaalanına dönmek üzereyken arkadan gelen ve İstanbul’dan Gürcistan’a gittiği belirlenen Nugzar Kurkhuli (36) idaresindeki TL T 297 yabancı plakalı yolcu otobüsünün çarpmasıyla aracıyla birlikte savruldu. Otobüsün arkadan çarptığı kapalı kasa kamyonetin içerisinde bulunan Ali Çamurcu, olay yerinde hayatını kaybetti. Havaalanında babasının gelmesini
bekleyen ve avukat olduğu öğrenilen Faik Çamurcu, babası gelmeyince servis otobüsüne bindi. Servis otobüsü ile giderken havaalanı kavşağında babasının aracının kaza yaptığı gören Faik Çamurcu, babasının cansız bedenine uzun süre sarılarak ağladı. Ali Çamurcu’nun cesedi kaza yerine gelen itfaiye ekipleri tarafından sıkıştığı yerden çıkartıldı.
Gürcistan’a giden otobüsün içinde bulunan 27 yolcu herhangi bir yara almazken, otobüs sürücüsü Kurkhuli gözaltına alındı. Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara TİKA, Güney Afrika’da Kuyumculuk ve Takı Tasarım Meslek Okulu projesini hayata geçirdi Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığının (TİKA) desteğiyle Güney Afrika’da Kuyumculuk ve Takı Tasarım Meslek Okulu açıldı. TİKA’nın desteği ile Güney Afrika’nın Eastern Cape bölgesi Mdantsane kasabasında The African Show Coalition Institute (TASCI) isimli STK ile iş birliği içerisinde kuruluşu tamamlanan Mdantsane Kuyumculuk ve Takı Tasarım Meslek Okulunun gaz sistemi kurulumu ve iki sınıfının gerekli tüm ekipmanlarının temini sağlandı. Güney Afrika’nın Madencilik Sertifikasyon Ajansı’nın okulu inceleyerek sertifika vermesi ve aday öğrencileri sınava tabi tutması ile eğitime hazır hale gelen Mdantsane Kuyumculuk ve Takı Tasarım Meslek Okulu, Eastern Cape Bölgesinde MQA sertifikası alan ilk okul olarak öne çıkıyor. Eğitim ve burs imkanları İlk yıl sınavı geçen 101 öğrenci, pirinç ve bakır ile takı tasarımı eğitimi alacak. İkinci yıl gümüş ve üçüncü yıl altın işletme eğitimini tamamlayan öğrenciler mezun olacak. Eğitim süresi boyunca öğrencilere MQA tarafından burs verilecek. Açılış töreni düzenlendi Mdantsane Kuyumculuk ve Takı Tasarım Meslek Okulunda düzenlenen açılış törenine Buffalo City Belediye Başkanvekili Helen Neale-May, Türkiye’nin Pretorya Büyükelçisi Ayşegül Kandaş, TİKA Pretorya Koordinatörü Abdulkadir Abukan, TASCI Başkanı Bathandwa Kwababa, yerel yöneticiler ve yerel medya katıldı. TASCI Başkanı Kwababa, kendileri için bir rüyanın gerçekleşmesine katkıda bulunan TİKA’ya şükranlarını sunarken, Belediye Başkanvekili Neale-May de Türkiye’nin bölgelerinde gerçekleştirdiği projelerden duyduğu memnuniyeti ifade ederek Türk halkına teşekkürlerini iletti. TİKA Güney Afrika Koordinatörü Abukan, yüksek işsizlik ve okulu terk oranları ile mücadele eden Güney Afrika’da mesleki eğitimin önemini vurguladı. Türkiye’nin büyümekte olan kuyumculuk sektörünün kaliteli işçiliğe duyduğu ihtiyacı dile getirdi. Büyükelçi Kandaş konuşmasında TİKA’nın Güney Afrika’nın tüm bölgelerinde kalkınma projeleri ile aktif olduğunu belirterek özellikle kadın ve gençlere yönelik çalışmaların altını çizdi.
Konya Karapınar’da "Gıda Güvenliği, Gıda Sektöründe Taklit ve Tağşişler" semineri Konya’nın Karapınar ilçesinde üniversite öğrencilerine "Gıda Güvenliği, Gıda Sektöründe Taklit ve Tağşişler" konulu seminer düzenlendi. Selçuk Üniversitesi (SÜ) Karapınar Aydoğanlar Meslek Yüksek Okulu Prof. Dr. Ahmet Kesik Toplantı Salonunda düzenlenen seminere SÜ Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya katıldı. Seminerde konuşan Karapınar Aydoğanlar MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Naim Çağlar Diri, hayatımızın her bölümünde yer alan gıda konusunda faydalı bir program olduğunu söyledi. Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mustafa Karakaya, gıda güvenliğinin; gıdaların hasadı, taşınması, işlenmesi, hazırlanması, depolanması ve tüketiciye sunulması sürecinde gıda kaynaklı rahatsızlıklara ya da hastalıklara neden olan fiziksel, biyolojik, kimyasal nitelikteki çeşitli risk unsurlarını önleyecek ve zararsız kılacak önlemlerin alınması anlamına geldiğini belirtti. Prof. Dr. Karakaya, "Güvenilir gıda, raf ömrü süresince fiziksel, kimyasal ve biyolojik herhangi bir risk taşımaması anlamına gelir. Aksi durumda tüketici olarak bizlerin, bilinçlenmesi gerekir. Günümüzde gıda üretimi zincirinde fazla karşılaştığımız küresel sorun, haksız kazanç elde etmeye yönelik hileli gıda üretimdir. Ülkemizde hileli gıda üreten çok firma mevcut. Ancak yazılan cezalar caydırıcı olmamaktadır. Gıdada taklit ve tağşiş olmak üzere 2 türlü hile var. Gıda güvenliği, gıda güvencesi, gıda güvenirliği, gıda egemenliği diye terimler hayatımızda sıkça kullandığımız terimlerdir. Dünyaya hakim olmak istiyorsanız enerjiyi kontrol altına alın. Bugün savaşların ana sebebi enerjiyi kontrol altına almaktır. İnsana hakim olmak istiyorsanız gıdaya sahip olmalısınız. Gıdaya hakim olmalısınız, gıda egemenliğini sağlamalısınız. Ürettiğiniz sürece güçlüsünüz. Üretemiyorsanız güçlü değilsiniz. Ülkemizde toprağımızla, havamızla, suyumuzla üretme kabiliyetine sahibiz. Bunun yanında üretmek için tohuma, gübreye, ilaca ihtiyacımız var. Bunları temin ettiğimizde üretecek potansiyele ulaşırız. Gıda güvenliği konusu önümüzdeki 100 yılın problemidir. Daha fazla üretebilirsiniz ama ürettiğinizin güvenliği tartışmaya açık olmamalıdır. Yani güvenilir gıda üretmeniz gerekiyor. Her bir bireyin yaşama devam etmesi için güvenli ve yeterli gıdaya erişimi evrensel bir haktır” dedi. Prof. Dr. Karakaya, program sonunda öğrencilerden gelen sorular cevaplandırırken kedisine teşekkür plaketi verildi.