EKONOMİ - 30 Haziran 2015 Salı 08:56

Tüketici elektroniği sektörü Bimeks iftarında Haliç'te buluştu

A
A
A
Tüketici elektroniği sektörü Bimeks iftarında Haliç'te buluştu

Bimeks çalışanları ve yöneticileri ile tüketici elektroniği sektörünün önde gelen firmaları iftarda Haliç'te buluştu. Bu yıl 25'incisi düzenlenen Bimeks iftarına yaklaşık 1000 kişi katıldı.

Teknoloji perakendecisi Bimeks, bu yıl da iftar davetini Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirdi. Bu yıl 25'incisi düzenlenen iftar davetine Bimeks'in iş ve çözüm ortakları, tedarikçiler ve yerli ve yabancı teknoloji şirketlerinin temsilcileri ile medya mensupları katıldı. İftar öncesinde davetlileri selamlayan Bimeks Yönetim Kurulu Başkanı Murat Akgiray, teknoloji perakende sektörünün de Bimeks’in de yıllar içinde göz kamaştırıcı bir büyüme performansı gösterdiğine dikkat çekerek "20 yıl önce 30-40 kişiyle yaptığımız iftarlardan, bugün 1.000 kişiyi ağırladığımız iftarlara ulaştık" dedi. Akgiray, 1 buçuk yıldır yaşanan gerilimli, ekonomik açıdan da zigzaglı dönemde sektöründe Bimeks’in de büyümeye devam ederek dayanıklılıklarını ispatladıklarını, bir nevi stres testini başarıyla geçtiklerini belirtti.

Konuşmasında sektördeki rekabete de değinen Murat Akgiray, 2014'te Bimeks’in yaptığı iki satınalma ile teknoloji perakende sektöründen iki rakibin azaldığını hatırlatarak önümüzdeki dönemde de bir veya iki rakibin sektörden çekileceğini tahmin ettiğini söyledi. "Böylece sektör konsolidasyonu tamamlamış olacak” diyen Akgiray, sektörde daha sağlıklı bir rekabet ve sürdürülebilir iş modelleri oluşacağına dikkat çekti.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.