EKONOMİ - 10 Haziran 2021 Perşembe 13:04

Ticarileşebilecek iş fikirlerinin büyük yatırımlarla buluşma fırsatı

A
A
A
Ticarileşebilecek iş fikirlerinin büyük yatırımlarla buluşma fırsatı

Girişimcileri dünyanın en büyük müşteri ve yatırımcı ağlarıyla buluşturan Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM), 2021 yılının ikinci çağrı dönemini başlattı.

UBI Global tarafından 70’i aşkın ülkede 700’den fazla kuluçka ve hızlandırma merkezi arasında ‘Dünyanın En Gelecek Vaad Eden Merkezi’ ödülüne layık görülen Bilgiyi Ticarileştirme Merkezi (BTM) yeni girişimcilerini bekliyor. Girişimciler btm.istanbul web adresinden 11 Temmuz’a kadar başvuru yapabilecek.

Verilen bilgiye göre, girişimcilere 3 bin metrekarelik yerleşkesinde hizmet veren yeni nesil startup merkezi BTM’ye, kurulduğu günden bu yana geçen 4 yıllık sürede 10 binden fazla başvuru yapıldı. 300 milyon lira değerlemeyi geçen yatırımları ve 100 milyon liraya yaklaşan satışı ile adından bahsettiren BTM, eğitim ve seminer, mentor desteği, yatırımcı eşleştirmeleri, girişimcilerin yatırımcı karşısında sunum yaptığı demoday etkinlikleri, 7/24 ofis imkanı ve birebir danışmanlık gibi ücretsiz hizmetler sunuyor.

İTO’da sunum yapıyorlar
Bununla birlikte 81 meslek komitesi ile 430 bini aşkın üyesi olan İstanbul Ticaret Odası (İTO) iştiraki olması sebebiyle organik bir yatırım ağına sahip olan BTM’de girişimciler, İTO’nun 81 meslek komitesinden iş modelleri ile ilgili olan komitelere giderek sunum yapma hakkına erişebiliyor. İş modellerini sektör içerisinde bulunan iş insanlarına anlatma fırsatı bulan girişimciler, komite üyelerinden geri bildirimler alarak iş modellerini bir adım daha ileri taşıma fırsatı elde edebiliyor.

BTM’nin sunduğu tüm imkanlardan ücretsiz olarak yararlanmak isteyen girişimci adayları, girişimci olmak ve ekosistem içerisinde yer almak istiyorsa BTM Kamp, mevcut iş fikrini modelleyip ürüne dönüştürdüyse (MVP) Ön Kuluçka, ilk satışını yaptıysa (PoC) Kuluçka, yatırım almış ve ölçekleme (scaleup) aşamasında ise Post Kuluçka Programı’na başvuru yapabiliyorlar.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.