ASAYİŞ - 01 Şubat 2010 Pazartesi 13:02

Tacizci imam tutuklandı

A
A
A
Tacizci imam tutuklandı

Hatay'da 13 yaşında bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınan imam tutuklandı.

OSMAN KOÇAK -HATAY 

Antakya merkeze bağlı Narlıca beldesinde Yolağzı Mahallesi Camii'nde görevli imam Ş.T., Kur'an kursundaki öğrencilerinden 13 yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel tacizde bulunduğu iddiası ile gözaltına alındı. 

Küçük kızın ve bazı mahalle sakinlerinin ifadelerinin alınması ve küçük kız ile Ş.T. arasında geçen telefon görüşmelerinin ses kayıtlarının dinlenmesinin ardından Ş.T., çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ş.T., Hatay E Tipi Kapalı Cezaevi'ne gönderildi.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla MSKÜ Tıp Fakültesi’nden sağlık sektörüne 194 yeni hekim Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tıp Fakültesi’nde 194 öğrenci için mezuniyet töreni gerçekleştirildi. Tören, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi (AKM) 15 Temmuz Salonu’nda yapıldı. Törene, Muğla Valisi İdris Akbıyık, CHP Muğla Milletvekili Av. Cumhur Uzun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, MSKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Deniz Ülgen, fakülte hocaları ve mezun öğrencilerin aileleri katıldı. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Cüneyt Karakuş, törende yaptığı konuşmada, mezun olan öğrencilere meslek hayatlarında sabırlı ve anlayışlı olmaları gerektiğini vurguladı. Prof. Dr. Karakuş, “Hekimlik mesleğinizi icra ederken karşılaşacağınız uzun çalışma saatleri, yoğun tempo ve birçok zorluğa rağmen hastalarımızı sabır ile beklemeyi, muayene etmeyi ve moral vermeyi ihmal etmeyin. Hastalarımızın ihtiyaçları sadece tıbbi ihtiyaçlar ile sınırlı olmayıp, aynı zamanda psikolojik ve sosyal yönler de içerebilir. Hastalarınızın endişelerini gidermeyi ve sevgi dolu bir yaklaşım sergilemeyi meslek hayatınız boyunca tecrübe edeceksiniz. Bu sevgiyi, hastalarınıza karşı nazik olarak, gülümseyerek, işinizi ciddiye alarak ve güven vererek göstereceksiniz” dedi. Törene katılan protokol üyelerinin mezun öğrencilere diplomaların verilmesinin ardından mezun olan öğrenciler, kep atma töreniyle büyük mutluluk yaşadı. Öğrenciler ve aileleri, bu özel günü coşkuyla kutladı.
Muğla Datça’da orman yangınlarına karşı ek önlemler alındı Datça Umumi Hıfzıssıhha Meclisi, 10 Haziran 2024 tarihinde aldığı 2024/2 sayılı kararla, orman yangınlarıyla mücadele kapsamında bir dizi önemli önlemi yürürlüğe koydu. Bu kararlarla, Datça’nın ormanlık alanlarının korunması ve yangın riskinin en aza indirilmesi hedefleniyor. Ormanlara giriş yasaklandı 1 Haziran 2024 - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında, Datça-Reşadiye Yarımadası Ormanları, Datça-Sındı Ormanlık Alanları ve Küçük Çakal, Alavara, Boynuzcuk Koyu, Lindos bölgelerine yetkililer ve izinli olanlar haricinde giriş yasaklanmıştır. Yasaklı sahalarda, orman kenarlarında mola vermek ve piknik yapmak yasaklanmıştır. Vatandaşlar yalnızca kendilerine ayrılan piknik alanlarında, gerekli önlemleri alarak ateşsiz piknik yapabileceklerdir. Orman temizliği ve yakma yasakları Orman bitişiği ve ormanla ilişkili olmayan tüm alanlarda, özellikle anız, bağ-bahçe, zeytinlik ve tarla temizliklerinden çıkan dalların ve bitki örtüsünün yakılması yasaklanmıştır. Orman içi ve kenarında yanıcı, parlayıcı, patlayıcı maddelerin bulundurulması, inşaat atıkları ve hafriyat atıkları bırakılması yasaklanmıştır. Büyükşehir Belediyesi ve İlçe Belediyeleri, orman kenarları ve bitişiğinde bulunan çöp toplama alanları çevresinde koruma bandı oluşturacak ve yangın riskine karşı gerekli makineleri hazır bulunduracaktır. Orman İdaresi, Jandarma, Emniyet, Sahil Güvenlik ve Belediye Zabıta Birimleri tarafından yangın önleme ve müdahale hizmetleri artırılacaktır. Ormanlık sahalarda sürek avı yapılması yasaklanmıştır. Karayolları güzergahında seyir halindeki araçlardan yangına sebebiyet verebilecek malzemelerin (sigara, cam vb.) atılması yasaklandı.