EKONOMİ - 02 Haziran 2022 Perşembe 10:12

STAR Rafineri ‘En Büyük 500’ sıralamasında üçüncü oldu

A
A
A
STAR Rafineri ‘En Büyük 500’ sıralamasında üçüncü oldu

STAR Rafineri, İSO’nun hazırladığı ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021 Araştırması’nda üçüncü oldu.

SOCAR Türkiye’nin iştiraki STAR Rafineri, İstanbul Sanayi Odası’nın hazırladığı ‘Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2021’ listesinde üçüncü sırada yer aldı. Araştırma sonuçlarına göre şirket, 55,2 milyar liralık üretimden satışla üç sıra yükseldi. Aynı araştırmada Petkim de 19,5 milyar liralık üretimden satış tutarı ile 8 basamak yükselerek 15’inci sırada yer aldı.

STAR Rafineri ‘En Büyük 500’ sıralamasında üçüncü oldu

Pandemiden kaynaklanan küresel tedarik zincirindeki kırılmalar ve ağırlaşan finansal koşullara rağmen 2021 yılında SOCAR Türkiye ve grup şirketleri başarılı sonuçlar almaya devam ettiğini belirten SOCAR Türkiye CEO’su Zaur Gahramanov, “2021 yılı STAR Rafineri ve Petkim’in de içinde bulunduğu Rafineri ve Petrokimya İş Birimimiz’de hedeflerimizin üzerinde sonuçlar elde ettiğimiz bir yıl oldu. Dünyada rafinerilerde kapasite kullanım oranları düşerken, şirketin kapasite kullanım oranı yüzde 101’in üzerinde gerçekleşti ve ülke ekonomisinin rafineri ürünleri ile ilgili dışa bağımlılığının kısmen azalmasına önemli katkılarda bulundu. Bu başarıda, STAR Rafineri ve Petkim’in entegre çalışarak üretime kesintisiz devam etmesi de etkili oldu. Grup şirketlerimizin Türkiye’nin en büyük şirketlerinin yer aldığı bu önemli listede üst sıralarda yer alması bizi gururlandırıyor” dedi.

STAR Rafineri ‘En Büyük 500’ sıralamasında üçüncü oldu

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.