EKONOMİ - 19 Mayıs 2022 Perşembe 10:53

Sorbonne profesyoneller için Türkiye'ye geliyor

A
A
A
Sorbonne profesyoneller için Türkiye'ye geliyor

Paris Sorbonne Üniversitesi ve BMI Business School İstanbul ortaklığında International Executive MBA programı başlıyor.

Bireylerin kişisel ve profesyonel hedeflerini gerçekleştirmelerine destek olacak eğitim programları düzenleyen BMI Business School, Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen eğitim kurumlarından Paris Sorbonne Üniversitesi’yle iş birliğine giderek Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi. Değişen küresel iş dünyasında sektörün ihtiyaç duyduğu yetkin ve vizyoner yönetici ihtiyacını karşılayacak bireyler kazandıran BMI Business School ve Sorbonne Üniversitesi, çalışma bağlamında International Executive MBA programını Türkiye’de ilk kez düzenleyecek. Akademik standartlarda hazırlanan program, rekabetin yoğun yaşandığı günümüz iş dünyasında orta ve üst düzey yöneticileri, vizyoner bakış açısına sahip liderlere dönüştürmeyi amaçlıyor.

“Sorbonne, Türkiye’ye kampüs açıyor diyebiliriz”

İş birliği detaylarının açıklandığı basın toplantısında, dünyadaki Business School konseptinin Türkiye’deki öncü kurumu olduklarını vurgulayan BMI Business School İstanbul Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Altunkaya, şunları söyledi: “Ülkelerin beşeri sermayesi en önemli sermayedir. Bir iş ya da amaç için finansman her zaman bulunabilir ancak nitelikli insan gücü bir ülkenin geleceğidir. Bu bağlamda biz de profesyonellerimizin dünya çapında kariyerlere ve yeteneklere sahip olduklarını görüyor, başarıya erişimlerinin daha da artmasını, yeteneklerinin dünya çapında iyi olan eğitim programlarıyla desteklenmesini istiyoruz. Profesyonellerin yoğun geçen iş yaşamları, kariyerlerine ara verip eğitim almak için yurt dışına çıkmalarını zorlaştırıyor. Paris Sorbonne Üniversitesi ve BMI Business School iş birliğinde sunulan olanaklar sayesinde profesyoneller, bu resmi eğitimlere Türkiye’den daha kolay ulaşabilecek, kariyerlerinde ufkun ötesini görebilecek, farklı yetkinlikler geliştirecek ve motivasyonlarını artıracaklar.

Türkiye’de bir ilki gerçekleştireceğimiz anlaşma ile bir bakıma, Sorbonne Üniversitesi Türkiye’ye kampüs açıyor diyebiliriz. Türkiye ve Avrupa iş dünyası arasında güçlü bir köprü kuracağına inandığımız International Executive MBA programı, katılımcıların gelişim yolculuklarına üst düzey katkıda bulunacak. Türkiye’nin dünya sahnesinde geleceğine yön verecek nitelikli ve vizyoner yöneticilerini geliştirmeyi amaçlayan bir program oluşturma gayesindeyiz. Bu programın mezunları, Sorbonne Üniversitesi’nin Güney Amerika, Asya ve Afrika’da halihazırda sürdürdüğü Executive MBA programlarındaki öğrencilerinin yer aldığı küresel mezun ağına dahil olarak yıllar boyu sürecek bir network ağına da sahip olabilecek.”

Sertifika değil, Sorbonne diploması

Avrupa ve Türkiye’den alanında yetkin akademisyenlerden oluşan eğitmen kadrosu ve sunduğu geniş networking ile ön plana çıkan Executive MBA programı, katılımcılara üst düzey bir gelişim yolculuğu sunacak. 14 eğitim modülünden oluşan programın 12 modülü İstanbul’da, 2 modülü ise Paris’te gerçekleştirilecek. Programda Türkiye’nin lider firmalarının üst düzey yöneticileriyle deneyim paylaşımı, yönetim simülasyonları, kişisel gelişim koçluk seansları ve takım uygulama çalışmaları da yer alacak. Programı başarıyla tamamlayan katılımcılar, global anlamda geçerliliğe ve tanınırlığa sahip, yüksek prestijli Paris Sorbonne Üniversitesi’nin resmi Executive MBA diplomasına hak kazanacak.

Kimler başvurabilir

Standart MBA programları, genel olarak yeni mezunları ve 1-7 yıl arasındaki profesyonelleri hedefliyor ve lisans sonrası eğitimi kapsıyor. Executive MBA programı ise halihazırda 10 yıl ve üzeri iş tecrübesine sahip kişilerin, kurumları ileri taşıyacak liderlik stratejilerini geliştirme amacıyla ön plana çıkıyor. Programa katılım için ön koşullar ise şöyle: Üniversite lisans derecesi mezuniyeti (başarılı akademik geçmiş tercih sebebi), toplamda en az 10 yıl profesyonel iş deneyimine sahip olmak (Söz konusu profesyonel deneyimin en az 2 yılı yöneticilik deneyimi olmalı), İngilizce yeterlilik belgesi (Lisans eğitimini İngilizce olarak tamamlayanlar veya anadili İngilizce olanlar için belgeye ihtiyaç yokt), Uluslararası bir MBA programı tamamlamak için gerekli özveri, motivasyon ve isteklilik,

Programda dünyaca ünlü akademisyenler yer alıyor

Program boyunca katılımcılar, yüzde 60 oranında Sorbonne Üniversitesi’nin, yüzde 40 oranında ise Türkiye’nin lider üniversitelerinden alanında uzman dünyaca ünlü akademisyenler ve yönetim danışmanları ile çalışacak. Programda Sorbonne Üniversitesi’nden şu akademisyenler yer alıyor: Doç. Dr. Pierre Yves Lagroue, Prof. Dr. Eric Lamarque, Prof. Dr. Didier Chabaud, Prof. Dr. Marion Soulerot, Dr. Simon Porcher, Prof. Dr. Jerome Caby, Prof. Dr. Geraldine Schmidt, Doç. Dr. Emmanuelle Garbe, Dr. Valerie Zeitoun, Prof. Dr. Geraldine Michel. Türkiye’deki üniversitelerden ise Eski Merkez Bankası Başkanı Prof. Dr. Erdem Başçı, Boğaziçi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Metin Ercan, Doç. Dr. Ali Coşkun, ODTÜ’den Prof. Dr. Erkan Erdil, İTÜ’den Doç. Dr. Nihan Yıldırım, Yeditepe Üniversitesi’nden Erdem Büyüksagis, Galatasaray Üniversitesi’nden Prof. Dr. Volkan Demir gibi isimler akademisyen kadrosunda yer alıyor.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Kerem Yavaş: “Maalesef ilk iç saha mağlubiyetimizi aldık” Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, Çaykur Rizespor mağlubiyeti sonrası, kendilerine yakışmayan 2 gol yediklerini dile getirerek, “Maalesef ilk iç saha mağlubiyetimizi aldık” dedi. Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Eyüpspor, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu’nda ağırladığı Çaykur Rizespor’a 2-1 mağlup oldu. Süper Lig’deki ilk iç saha mağlubiyetini alan Eyüpspor’da Teknik Sorumlu Kerem Yavaş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında mücadeleyi değerlendirdi. Beklediği gibi kıyasıya bir mücadele olduğunu dile getiren Yavaş, “Bugün değerli bir ekiple oynadık. Rizespor, sezon başında iyi bir yapılanmayla lige başlayan bir takım. Ligin başında istedikleri sonuçları alamasalar da son haftalardaki performanslarıyla karşımıza formda bir takım olarak çıktılar. Saha içerisinde temaslı oyunu tercih eden bir rakipti. Bugünkü hava şartlarının da etkisiyle mücadeleye dayalı bir oyun gerçekleşti. Maçın ilk devresinde buna iyi karşılık verdik ve oyun kontrolü bizdeydi. Golü de bulduk. İkinci devrede maalesef ilk başlarda oyunun kontrolü bizde olsa da fazla üretken olamadık. Sonrasında bize yakışmayan 2 gol gördük kalemizde. İlk golde Umut Meraş’ın sakatlık yaşamasına rağmen topu dışarı atmayınca kaptırılan topla gol yedik. İkinci golde de yine bize yakışmayan bir duran top organizasyonu sonucu yenik duruma düştük. Kendi sahamızda iyi gidiyorduk ve bunu devam ettirmek istiyorduk. Maalesef ilk iç saha mağlubiyetimizi aldık” diye konuştu. Maçın hakemi Ali Şansalan’ın yönetimi hakkında da konuşan Kerem Yavaş, “Hakem 3 tane sınırda olan oyuncumuza ufak faul olan pozisyonlarda kart göstererek cezalı duruma düşürüldü. Rakibimizde ise Akintola’nın ikinci sarı kartı görmesi ve oyun dışında kalması gerekiyordu. Oyun içinde terazi biraz doğruyu göstermedi gibi. Bu durum oyuncularımızın da oyundan düşmesine sebep oldu” şeklinde konuştu. “9 dakika uzatılan maç 7 dakika oynandı” Hedefledikleri futbolda topun oyun içinde daha çok kalması olduğunu vurgulayan Yavaş, “Biz Eyüpspor olarak elimizden geldiğince oyunumuzu geliştirmek istiyoruz. Bu durumda ilk hedefimiz de topun oyunda kalması. Bugün maç 9 dakika uzatılmasına rağmen bile 7 dakika oynandı. Stadyumda ve televizyon başındaki seyircilerin daha iyi mücadele izleyebilmeleri için bu işler doğru yapılması gerekiyor. Fakat bunların hiç biri bir bahane değil. Bugün galip gelen Çaykur Rizespor’u haklı galibiyetlerinden dolayı tebrik ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
İstanbul İlhan Palut: “Deplasmanda galip geldiğimiz için mutluyuz” Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, Eyüpspor galibiyeti sonrası yaptığı açıklamada, iyi bir takıma karşı oynadıklarını söyleyerek, “Deplasmanda galip geldiğimiz için mutluyuz” dedi. Trendyol Süper Lig’in 13. haftasında Çaykur Rizespor, deplasmanda karşılaştığı Eyüpspor’u 2-1 mağlup etti. Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Çaykur Rizespor Teknik Direktörü İlhan Palut, “Maç öncesi değerlendirmelerimde de bu maçın seyirciler için keyifli bir mücadele olacağı yönündeydi. Pozitif futbol oynayan iki takımın mücadelesiydi. 3. bölgeye biz de rakibimiz de çok gitti. Maç içinde kıran kırana bir mücadele vardı. Biz, tüm oyuncularımızdan defansa katkı istedik. Önde baskı yaptık etkili olduk. Çok fazla toplar kazandık. Negatif olan yanlarımız da vardı ve bazı pozisyonlarda rakibimize pozisyonlar verdik. Eyüpspor iyi bir takım ve ne yapmak istediğini bilen bir takım. Arda Hoca’yı da kutluyorum. Böyle bir takıma karşı deplasmanda galip geldiğimiz için mutluyuz. Rakibimizi de sergiledikleri mücadeleden dolayı tebrik ediyorum” diye konuştu. "Yönetim kurulumuz bize her zaman destek verdi" Son haftalarda yakaladıkları başarılı grafik hakkında da konuşan İlhan Palut, “Fenerbahçe maçında yediğimiz gole kadar çok iyi bir Rizespor vardı. Sonrasında Galatasaray maçında, bunu takip eden ve sahadan mağlup olduğumuz maçlarda yeterince iyi değildik. Bu dönemde evet yıprandık. Rizespor camiasına zarar mı veriyoruz diye düşündüm. Bu süreçte başkanımız ve yönetim kurulumuz bize her zaman destek verdi. Çalışmaya ve çabalamaya devam ettik. Ve bugün iyi bir istatistik yakaladık diyebiliriz” şeklinde konuştu. Çaykur Rizespor’un bu süreçte kendine güvenmesini doğru bulduğunu aktaran Palut, “Ben de bu tarz süreçlerde antrenöre güvenip devam edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Belki de çok uzun süreli iyi performanslar gelecekken bazen 1-2 haftalık kötü sonuçlar sebebiyle kulüpler, teknik adamlarla yollarını ayırıyor. Bunun doğru olmadığını düşünüyorum” diyerek sözlerini tamamladı.
Ardahan Kadın futbolunda Gürcistan ile dostluk maçı Kadınlar 3. Lig’de mücadele eden Kura Gençlik Spor Kadın Futbol Takımı, sınır komşusu Gürcistan’ın 2. Lig takımlarından Akhalgori Kadın Futbol Takımı ile dostluk maçı yaptı. Bayram havasında geçen futbol maçını konuk ekip 5-2 kazandı. Gürcistan temsilcisinin teklifiyle düzenlenen bu özel karşılaşmayla iki ülkenin futbol takımları arasında dostluk bağlarının güçlendirilmesi amaçlandı. Yeni sezon hazırlıklarına hız kesmeden devam eden Kura Gençlik Spor, bu maçla hem takımın performansını değerlendirme hem de genç oyuncularını uluslararası bir rakiple sahada görme fırsatı buldu. Gürcü Takımı ile birlikte Ardahan’a gelen Türkiye-Gürcistan Uluslararası Dostluk ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Geliaşvili, ’’İki ülke arasında ilk defa kadın futbol takımları dostluk maçında karşılaştı. Bu karşılaşma ile dostluk köprüsü kurmak istiyoruz. Biz dünyada barış ve kardeşlik istiyoruz. Savaş istemiyoruz ve bu müsabaka tüm dünya barışı için bir adım olur" dedi. Kura Gençlik Spor Kadın Futbol Takımı Başkanı Ümit Sarıkaya ise dostluk maçında karşılaştıklarını söyleyerek, "Gürcistan 2. Ligi’nde mücadele eden Akhalgori Kadın Futbol Takımı’nın bizimle bir dostluk maçı talebi oldu. Biz de federasyon yetkilileri ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu karşılaşmanın oynanmasına karar verdik. Burada amaç dostluk ve kardeşlik, sonuç önemli değil" diye konuştu. 80. Yıl Şehir Stadyumu’nda Kura Gençlik Spor Kadın Futbol Takımı ile Akhalgori Kadın Futbol Takımı arasında oynanan dostluk maçını konuk ekip 5-2’lik skorla kazandı.