EKONOMİ - 11 Ocak 2018 Perşembe 12:29

'Şirket değerleme çalışmaları şirketlerin geleceği için önemli'

A
A
A
'Şirket değerleme çalışmaları şirketlerin geleceği için önemli'

İnternet tabanlı şirket değerleme ve işletme analizi sistemi Valura'nın Kurucusu Gökhan Acar, işletme sahiplerinin şirketlerinin değerini bilmedikleri ve şirket değerleme çalışmalarının şirketlerin geleceği için önemli olduğunu açıkladı.

Son yıllarda iş dünyasında hızla artan şirket satın alma ve birleşmeleri ile birlikte, şirketlerin değerlerinin tahmin edilmesine yönelik yapılan şirket değerleme ve işletme analizi çalışmaları da önem kazanıyor. İnternet tabanlı şirket değerleme ve işletme analizi sistemi Valura'nın Kurucusu Gökhan Acar, şirketlerin piyasa değerinin tespit edilmesinin hissedarların güncel şirket değerlerini bilmesi ve satış ya da ortaklık sürecine karar verebilmeleri açısından önemli olduğuna dikkat çekti.

İşletme sahiplerinin yüzde 97’sinin şirketlerinin değerini bilmediğini ve satılabilir ya da yatırım yapılabilir bir şirkete sahip olmadıklarını belirten Gökhan Acar, ''Girişimci olmanın en keyifli anı, şirketinizi sattığınız veya iyi bir yatırım aldığınız zamandır. Yıllarca her türlü zorluğu göğüsleyen şirket sahipleri, emeklerinin karşılığını almak istediklerinde ve bunun mümkün olmadığını görmeleri hayal kırıklığına neden oluyor. Bu yüzden işletme sahipleri sonsuza kadar başında olacakmış gibi ama aynı zamanda yarın en yüksek teklifi verene satmaya hazır şekilde şirketlerini yönetmeliler. İşletme sahiplerinin, hissedarların şirketlerin değerini bilmesi, değerin nasıl artırılacağı konusunda yol haritasına sahip olması ve işletmelerini satışa hazır tutmaları günümüz iş dünyasında artık çok önemli. Valura, bulut tabanlı sistemi ile şirketlerin daha değerli hale gelmesi için destek oluyor. Aynı zamanda yönettiği O2 girişim şirketi ile büyüyen işletmelere 1-8 milyon TL aralığında yatırımlar yaparak bulut tabanlı sistemi ile şirket sahiplerine dijital yönetici paneli de sunuyor" şeklinde konuştu.

Acar, sözlerini şöyle sonlandırdı: ''Sistemde işletme sahipleri ücretsiz olarak hesap açabiliyor ve işletmelerinin güncel piyasa değerini, rakipleri ile kıyaslandığında işletmelerinin performansını, yatırımcı açısından şirketinin cazibe seviyesi gibi birçok analizi minimum veri girişi ile sistem üzerinde gerçekleştirebiliyor''.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Manisa Turizm Komisyonu Kırkağaç ve Soma’nın turistik değerlerini inceledi Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, kentin turizm potansiyelini en üst düzeye çıkarma hedefiyle Kırkağaç ve Soma ilçelerindeki tarihi ve kültürel zenginlikleri yerinde inceleyerek kapsamlı bir çalışma gerçekleştirdi. Turizm alanında kapsamlı bir yol haritası oluşturmayı hedefleyen Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu, Kırkağaç Belediye Başkanı Üstün Dönmez’i makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi aldı. Kırkağaç ziyaretine Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Kırkağaç Belediye Başkan Yardımcısı Necdi Özkan, Başkan Danışmanı Ali Osman Kınık, komisyon üyeleri ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin katıldı. Kırkağaç’ın tarihi dokusuna yolculuk Kırkağaç Belediyesi ziyaretinin ardından komisyon üyeleri, dünyanın en yaşlı ağaçlarından birisi olan Anıt Zeytin Ağacı ve ilçenin tarihi dokusunu yansıtan eski Rum evlerini inceledi. Son olarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadele döneminde Kırkağaç’a geldiğinde konakladığı ev ziyaret edildi. Kırkağaç ziyaretinin ardından Büyükşehir Belediye Meclisi Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Soma ilçesini ziyaret etti. Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’u makamında ziyaret ederek ilçenin turizm değerleri hakkında bilgi alındı. Soma ziyaretine, Turizm Tanıtım ve Sanat Komisyonu Başkanı Lütfi Akdağ’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili ve komisyon üyesi Erdinç Yavaşlı, Gülten Ezgi Tulaz, Mustafa Gül, Yasin Yalçın, Baha Özgen, Hüsnü Serdar Bozdemir, Savaş Aktepe ve Büyükşehir Belediyesi Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanı Özcan Çetin’in katılımıyla Soma ilçesinin tarihi ve kültürel değerleri yerinde incelendi. Soma’nın maden ve kültür mirası Komisyon üyeleri ve Soma Belediye Başkanı Sercan Okur’un da içinde bulunduğu heyet ile birlikte Emir Hıdır Bey Camii, Tarihi Hamam ve Bedesten’i gezerek bölgenin köklü geçmişine tanıklık etti. Kültür Evi ve Damgacı Camii ziyaretlerinin ardından, büyüleyici atmosferiyle ünlü Darkale Mahallesi’nde incelemelerde bulunuldu. Programın bir sonraki durağı ise, Soma’nın yenilikçi projelerinden Millet Bahçesi ve Maden Müzesi oldu. Akabinde komisyon üyeleri, Celal Bayar Üniversitesi Soma yerleşkesinde bulunan ve simüle edilmiş Yeraltı Eğitim Ocağı’nı gezerek maden sektörüne ilişkin önemli bilgileri yerinde dinledi. Son olarak, Turgutalp Mahallesi’nde bulunan havuzları ve Tarihi Değirmen’i ziyaretinin ardından Soma turu tamamlandı. Ziyaretle ilgili yapılan açıklamada, Soma’nın tarihine ve kültürel mirasına sahip çıkmanın, aynı zamanda turizm potansiyelini geliştirmek için atılacak adımların önemine vurgu yapıldı. Bölgenin değerlerini daha fazla tanıtmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalara devam edileceği belirtildi.