MAGAZİN - 15 Mayıs 2016 Pazar 10:00

Oya Aydoğan hayatını kaybetti!

A
A
A
Oya Aydoğan hayatını kaybetti!

Boğazına takılan patatesi çıkartmak isterken aort damarı yırtılan ünlü oyuncu Oya Aydoğan, hayatını kaybetti. Acı haberi ise Aydoğan'ın tedavi gördüğü hastane yetkilileri verdi.

Evinde patates kızartması yerken fenalaşan Oya Aydoğan acil olarak hastaneye kaldırılmış, yapılan incelemelerin ardından ünlü oyuncunun aort damarının yırtıldığı anlaşılmıştı. 12 saat süren ameliyata alınan ünlü sanatçı, yaklaşık 94 saat yoğun bakımda uyutulmuştu. Beyninde çok sayıda ödem tespit edilen Aydoğan'ın tedavisine başlanmış, tedaviye yanıt vermeyen Aydoğan uyutulmuştu. Ünlü oyuncu Aydoğan bu sabah hayatını kaybetti.

Liv Hospital Sağlık Grubu'nca yapılan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:
"7 Mayıs 2016 Cumartesi gecesi, hastanemiz acil servisine 'Akut Asendan Aorta Diseksiyonu' tanısı ile başvurmuş, ameliyat edilmiş ve sonrasında yoğun bakımımızda tedavi altına alınmış olan Sayın Oya Aydoğan’ın sağlık durumu, 14 Mayıs 2016 Cumartesi günü saat 23.00 itibarı ile, artan beyin ödeminin sonucu olarak daha da bozulmuş, hastamızın tansiyon düşüklüğü tedaviye yanıt vermeyen şekilde seyir göstermeye başlamıştır. Yapılan tüm müdahalelere rağmen, maalesef hastamız 15 Mayıs 2016 Pazar günü sabaha karşı saat 07.15’te vefat etmiştir."

OYA AYDOĞAN KİMDİR?
Oya Aydoğan, 10 Şubat 1957 yılında Erzincan’da doğdu. Dört kişilik bir ailenin en küçük üyesi olan Oya Aydoğan'ın çocukluğu Beyoğlu'nda geçti.

Ortaokulu, Ste. Pulchérie'de, liseye ise Notre dame de Sion'da okudu.Oya Aydoğan sinemaya 1972 yapımı 'Kabadayılar Kralı' ile başladı.

Aydoğan, 1975 yılında 'Alev Gün' takma adıyla katıldığı güzellik yarışmasına katıldı.1976 yılında düzenlenen 8. Sinema Artisti Yarışması'nda birincilik ipini göğüsledi.1978 yılında Haluk Ulusoy ile nikah masasına oturan Oya Aydoğan, 4 gün sonra sürpriz bir kararla boşandı.

80'li yılların başında sahneye çıkmaya başlayan Oya Aydoğan, İbrahim Tatlıses, Ferdi Tayfur, Kemal Sunal gibi birbirinden usta isimlerle kamera karşısına geçti. Bursalı gazinocu Tamer Taylan ile uzun süreli biliktelik yaşan Oya Aydoğan, Latif Demirbağ ile ikinci kez nikah masasına oturdu. Çiftin bu evlilikten Gurur adını verdiği bir de oğlu oldu. Oya Aydoğan, uzak kaldığı setlere 2011 yılında Bez Bebek dizisi ile döndü.

Ünlü oyuncu aynı yıl sunuculuğunu Emel Müftüoğlu ile üstlendiği 'Şekerli Kahve' isimli televizyon programı ile izleyici karşısına çıktı.

2015 yılında romantik komedi türündeki 'Aşk Nerede' ile sinemaseverlerin karşısına çıkan usta oyuncu kariyerine 51 sinema filmi, 8 de televizyon dizisi sığdırdı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Antalya Sıhhi tesisatçılar eğitimden geçecek, meslek kodu verilecek Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, ASAT Genel Müdürlüğü tarafından sıhhi tesisatçı esnafına Atık Su Şube Yolu Kontrol Belgesi ve ASAT kayıt numarası verilmesi için Antalya Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Adlıhan Dere ile bir protokol imzaladı. İşbirliği protokolü ile Antalya genelindeki toplam 900 tesisatçı esnafına eğitimler verilecek ve meslek kodu olmadan kaçak ve korsan şekilde çalışmanın önüne geçilecek. Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü ile AESOB iş birliğinde Türkiye’de bir ilke imza atılarak, sıhhi tesisatçı esnafının su ve atıksu bağlantı süreçlerini kolaylaştıracak önemli bir protokole imza atıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve AESOB Başkanı Adlıhan Dere arasında imzalanan protokolle ASAT Genel Müdürlüğü tarafından sıhhi tesisatçı esnafına yönelik Atık Su Şube Yolu Kontrol Belgesi ve ASAT kayıt numarası verilecek. Verilecek eğitimler ile meslek kodu olmadan çalışılmasının da önüne geçilecek. "İşi ehline bırakacağız" Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Antalya’da planlı, kurallı ve kimlikli bir kent hedefiyle çıktıkları yolda meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarıyla sürekli işbirliğiyle çalıştıklarına dikkat çekti. Başkan Muhittin Böcek, "Bu işbirliği protokolü ile Gazipaşa’dan Kaş’a kadar tüm sıhhi tesisatçılarımıza ASAT Genel Müdürlüğü ekiplerimiz tarafından binalarda su ve kanalizasyon bağlantılarının nasıl yapılması gerektiği, projelere nasıl uyulması gerektiği gibi konularda eğitimler verilecek. İşi ehline bırakacağız. Rastgele yerlerden su alma işleri bitiyor" dedi. "Kayıt dışı çalışmayı önleyeceğiz" AESOB Başkanı Adlıhan Dere ise, Başkan Muhittin Böcek’e esnafa verdiği destekten dolayı teşekkür ederek, "Yapıların iskanı alınmadan önce su ve kanalizasyon bağlantısı birlikte kontrol edilerek, şube yolu kontrol belgesi oluşturulacak. Odamıza kayıtlı nace kodu sadece atıksı tesisatı onarımı eğitimi alan tesisatçılara verilecek. Böylelikle kayıt dışı çalışmanın önüne geçeceğiz" diye konuştu.
Antalya FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından 9-11 Mayıs tarihleri arasından bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Festivali FoodFest Antalya öncesi danışma kurulu toplantısı yapıldı. Başkan Muhittin Böcek, festivalin her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Bu yıl da Antalya’mızın tarladan sofraya zengin gastronomi kültürünü ve ürün çeşitliliğini tanıtmak için zengin bir program içeriği hazırladık" dedi. Antalya’da 9-11 Mayıs tarihleri arasında bu yıl 4.’sü düzenlenecek olan Uluslararası Gastronomi Festivali FoodFest Antalya için hazırlıklar sürüyor. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, başkanlığında gerçekleşen Danışma Kurulu Toplantısında, festival organizatörü Gökmen Sözen, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri ve Festival İdari Direktörü Cansel Tuncer ile Danışma Kurulunda yer alan kurum, kuruluş yöneticileri ile STK ve sektör temsilcileri hazırlıkları ele alındı. Yoğun bir program olacak 9-11 Mayıs 2025 tarihleri arasında Karaalioğlu Parkı’nda düzenlenecek olan FoodFest Antalya, her yıl olduğu gibi bu yıl da dünya çapında tanınan yıldız şefleri Antalya’da ağırlayacak. 4. Uluslararası Gastronomi Festivali kapsamında söyleşiler, paneller, work shoplar gerçekleştirilecek. Başkan Muhittin Böcek, festivalin her geçen yıl daha da geliştiğini belirterek, "Bu yıl da Antalya’mızın tarladan sofraya zengin gastronomi kültürünü ve ürün çeşitliliğini tanıtmak için zengin bir program içeriği hazırladık" dedi.
Samsun Karısını öldüren dayısının yanında bulunan genç adliyeye sevk edildi Samsun’un Canik ilçesinde boşanma aşamasındaki eşini sokak ortasında öldüren dayısının yanında bulunan genç adliyeye sevk edildi. Olay, Samsun’un Canik ilçesi Karşıyaka Mahallesi Ok Sokak’ta dün akşam saat 22.15’te meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, tır sürücüsü Emrah Akpınar (38), boşanma aşamasında olduğu, hakkında uzaklaştırma kararı bulunan 3 çocuk annesi eşi Emine Akpınar’a (36) sokak ortasında tabancayla kurşun yağdırdı. Silah sesleri üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olay yerine giden polis ve sağlık ekipleri Emine Akpınar’ın hayatını kaybettiğini belirledi. Polis olaydan sonra kaçan Emrah Akpınar’ı yakalamak için çalışma başlattı. Olayla ilgili Emrah Akpınar’ın kız kardeşinin oğlu A.Ö. (25), cinayet bürosu ekiplerince gözaltına alındı. Kayıplara karışan Emrah Akpınar’ın 2016 yılında İlkadım ilçesi Liman Mahallesi’nde tartıştığı ağabeyi İdris Akpınar’ı (33) bıçaklayarak öldürdüğü ve yargılandığı mahkemece 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılıp yaklaşık 5 yıl önce cezaevinden tahliye edildiği öğrenildi. Polis her yerde katil zanlısı Emrah Akpınar’ı arıyor. Emine Akpınar’ın cenazesi, Derecik Mezarlık Camisi’nde öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Derecik Mezarlığında gözyaşları içinde toprağa verildi. Olay sonrası İlkadım ilçesi Çatalarmut Mahallesi’nde yakalanan A.Ö., bugün Samsun Adliyesine sevk edildi. Dayısı Emrah Akpınar’ın yengesinin yanına gitnek için kendisini evden aldığını söyleyen A.Ö.," Bana ’ Yengen beni eve almaz. Benimle gel sana kapıyı açar’ dedi. Birlikte gittik. Ben eve gittiğimde dayım dışardaydı. Eve gittim çocuklar vardı, yengem yoktu. Ben daha sonra dışarı çıkınca dayım bana ’hadi gidelim’ dedi. Araçla birlikte ayrıkdık. Ben silah sesi duymadım. Dayım tır parkında indi. Ben daha sonra çay içmeye gittim. Çay içerken polis geldi beni aldı. Keşke yengemi değil beni vursaydı. Yengem çık iyi biriydi." şeklinde konuştu.
Antalya Endüstride Yükselen Kariyer Adımları Zirvesi ile öğrenciler geleceğe hazırlanıyor Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMT) tarafından bu yıl 2’ncisi düzenlenen ’Endüstride Yükselen Kariyer Adımları Zirvesi’nde (ENYÜKA 2025) öğrenciler, sektörlerin öncü isimleriyle buluştu. Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi (ALKÜ) ve öğrenci toplulukları tarafından düzenlenen çeşitli programlarla öğrenciler çeşitli sektörlerin temsilcileri ile buluşturulmaya devam ediyor. ALKÜ Rafet Kayış Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği Topluluğu (EMT) tarafından geçtiğimiz yıl ilk kez düzenlenen ve öğrenciler tarafından yoğun ilgi gören Endüstride Yükselen Kariyer Adımları Zirvesi’nin bu yıl 2’ncisi düzenlendi. "EvoTech Vision: Teknolojiyle Şekillenen Kariyer Gücü" temasıyla gerçekleştirilen etkinlik, 12-13 Nisan tarihlerinde Alanya Kültür Merkezi’nde yoğun ilgiyle tamamlandı. Etkinlik, çevre üniversitelerden öğrencileri de bir araya getirerek, alanında öncü isimlerle buluşturdu. Zirvede Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hakan Karataş, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Birhan Yılmaz, Uludağ Enerji Kurumsal İletişim Direktörü Yusuf Ziya Yüce ve Doğuş Teknoloji Expert Software Developer’ı Alper Ulusoy, öğrencilere başarı hikâyeleri ve tecrübelerini anlattılar. Zirvenin ikinci gününde ise ASELSAN Akademik Süreçler ve Koordinasyon Müdürü Dr. Ali Emre Güleç, TÜBİTAK Uzman Veri Bilimci Samet Kaya, Microsoft tarafından dünya genelinde tanınan ve MVP ünvanını taşıyan Mustafa Özdemir ve Yeşil Paket kurucu ortağı ve KMA Savunma kurucusu Kaan Murat Ayvaz öğrencilerle buluşarak önemli bilgiler aktardılar. "Bilime katkı sunmaya devam edeceğiz" Teknolojik gelişmelerin önemine vurgu yapan ALKÜ Rektörü Prof. Dr. Kenan Ahmet Türkdoğan, özellikle dijital dönüşümlerin endüstri mühendislerinin görev ve sorumluluklarını yeniden şekillendirdiğine değindi. Yapay zekânın gelişmesiyle birlikte yeni bir dönemin de başladığının altını çizen Rektör Türkdoğan, "ALKÜ olarak öğrencilerimizi bu değişimlere hazırlamak ve onları geleceğin teknolojileriyle donatmak için sürekli çalışıyoruz. Bilime katkı sunma misyonuyla endüstri mühendisliği alanında yenilikçi projelere ve araştırmalara öncülük ediyoruz. Geleceği şekillendiren bu teknolojileri en verimli şekilde kullanarak daha sürdürülebilir, verimli ve insan odaklı çözümler üretebiliriz. Bugün, bu büyük değişimin bir parçası olan sizlerle birlikte bu vizyonu tartışmak için buradayız. ALKÜ olarak her zaman sizlerin ve bilimin yanında olarak bölgemize, ülkemize ve bilim camiasına katkı sunmaya devam edeceğiz" dedi. Konuşmaların ardından katılımcılara plaket takdimi yapıldı. Zirvede öğrenciler sektör temsilcileriyle de bir araya gelerek, iş ve staj imkânları da buldu.
Sakarya TZOB Genel Başkanı Bayraktar: "65 ilimizde zirai don zararı var" Zirai dondan etkilenen Sakarya’nın Geyve ve Pamukova ilçelerinde bahçe ve tarlaları gezen Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "İşin üzüncü tarafı, çoluğuyla çocuğuyla gayret edenlerin emeği bir gecede yok oldu. Afet ayın 10’unda başladı ve 4 gün sürdü. Bugün Türkiye’nin birçok bölgesinde hâlâ risk devam ediyor. Bize intikal eden son duruma göre, 65 ilimizde maalesef don zararı var ve belki de bu artacak, bilemiyorum" dedi. TZOB Genel Başkanı Bayraktar, tarımsal üretimi olumsuz etkilendiği illerden biri olan Sakarya’nın Geyve ve Pamukova ilçelerinde çiftçi ve bahçe sahipleriyle bir araya gelerek arazilerde inceleme yaptı. Zirai don olayının 10-13 Nisan arasında hava sıcaklıklarının eksi 15’lere kadar düşmesiyle Türkiye’nin birçok bölgesinde zirai don yaşandığını aktaran Bayraktar, bu sebeple tarımsal üretimde büyük zarar meydana geldiğini belirtti. "Son 30 yılda böyle bir sıcaklık düşmesi görülmedi" Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, "Tabii iklim değişikliği hem dünyada hem de Türkiye’de maalesef bütün üreticileri etkiliyor. Son yıllarda Türkiye’de doğal afet hususunda artış gözlemliyoruz. 2014-2024 yılında yaklaşık olarak bin 257 afet yaşadık. Bu 10 sene önce 500’dü. Afetlerin sayısı ve şiddeti artıyor. Bu sayı artarken şiddette artıyor. Afetleri uç noktada yaşamaya başladık. Mevsimler kaymaya başladı. Biz, ilkbahar aylarında kış, kışın sonbahar, sonbaharda yazı yaşadık. Ocak ayı kurak geçti, şubat ayı da kurakta geçti ve don olayları yaşadık, Çukurova bölgesinde narenciye kalmadı. Mart ayında da gerekli yağışlar olmadı. Nisan başında yağışlar geldi ve biz bundan memnun olduk, hububat üretimi için güzeldi ama böyle bir kar beklemedik. Arkasından bir don olayı yaşandı. Son 30 yılda böyle bir sıcaklık düşmesi görülmedi. Eksi 15, hatta Kahramanmaraş gibi bölgelerde eksi 20 dereceye vurdu. Bu bir afettir" dedi. "İşin üzüncü tarafı çoluğuyla çocuğuyla gayret edenlerin emeği bir gecede yok oldu" Don felaketinin ülke genelinde 65 ilde yaşandığını belirten Bayraktar, "Tabii fevkalade bir büyük afetle karşı karşıya kaldık ve Sakarya’ya baktığımızda Pamukova ve Geyve bölgesinde bazı ürünlerde çok büyük zararlar var. Bunlardan bir tanesi ayva. Türkiye üretiminin yüzde 50’ye yakınını Sakarya karşılıyor ve bu ayva bahçelerimiz zarar gördü. Sadece o değil, üzüm bahçelerimiz, erik, şeftali, ceviz ağaçlarımız zarar gördü. Aldığımız bilgilere göre, yüzde 90’a varan oranlarda çok ciddi bir hasar var ve bu rakam büyük bir rakam. Aldığımız diğer bilgilere göre, dallarda da, gövdelerde de yanmalar var. Bu yanan ağaçlar önümüzdeki yılda meyve vermez. İşin üzüncü tarafı, çoluğuyla çocuğuyla gayret edenlerin emeği bir gecede yok oldu. Afet ayın 10’unda başladı ve 4 gün sürdü. Bugün Türkiye’nin birçok bölgesinde hala risk devam ediyor. Bize intikal eden son duruma göre, 65 ilimizde maalesef don zararı var ve belki de bu artacak, bilemiyorum" diye konuştu.