YEREL HABERLER - 30 Ocak 2014 Perşembe 11:03

Başkan Erdoğan “en Çözümsüz Zamanlarda Dahi Umutlarımızı Yitirmedik”

A
A
A
Başkan Erdoğan “en Çözümsüz Zamanlarda Dahi Umutlarımızı Yitirmedik”

Uşak Belediyesi kentin imaj projeleri ile kentte değişimi yaşatmak adına projelerini sürdürüyor.
Ortak yapılan çalışma projeyi çözüm aşamasına getirirken yeni binalar eski görüntünün yerinde ortaya çıkmaya başladı. Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, en çözümsüz zamanlarda dahi umutlarını yitirmediklerini ve projeye can verdiklerini iletti. Kentsel dönüşüm 430 bin metrekare alanda kentin imajını değiştirecek hayati bir proje olduğuna işaret eden Erdoğan, " Kentin hemen girişinde yer alan eski tabakhane alanı acele olarak imaj yenilemeye mahsur olması gerekiyordu. Biz bu konuda görevde bulunduğumuz süre içinde yoğun bir çaba sarf ettik. Bütün engelleri sabırla ve metanet ile aşmayı bildik. Şu an bu çalışmaların meyvelerini topluyoruz” dedi.
Projenin hızlı bir şekilde ilerlemesi için Ankara ile de önemli girişimler yaptıklarını hatırlatan Erdoğan, bu girişimlerin olumlu sonuçları ortaya çıkardığına dikkat çekti. Özelikle konu ile ilgili olarak üst düzey bürokratlar ile çözüm için sık sık bir araya geldiklerini bildiren Erdoğan, "Biz projenin sekteye uğramaması ve ilerlemesi için Ankara’da konu ile ilgili çalışmalarımızı titiz bir şekilde gerçekleştirdik. Önce dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar özelikle yoğun bir çaba sarf ederek kentsel dönüşümün ilerlemesinde bizlere ışık oldu. Kendisini her ziyaret ettiğimizde müjdeli haberler vererek iş bitiriciliğini gösterdi. Bu nedenle öncelikle sayın Bayraktar’ın ve şimdiki TOKİ Başkanı Ahmet Haluk Karabel’in desteklerini unutmayacağız. Belediyecilik tecrübemiz de sorunların çözümünde önemli bir noktada oldu” ifadesini kullandı.
SÜREÇ ÇOK İYİ TAKİP EDİLDİ
Kentsel Dönüşüm Projesi’ni belediye olarak çok önemsediklerini kaydeden Belediye Başkanı Ali Erdoğan, "Kentsel Dönüşüm Projesi şüphesiz ilimizin en önemli projeleri arasında yerini almıştır. 2008 yılında 90 hektar olarak planlanarak çalışmalarına başlanan Tabakhane Kentsel Dönüşüm Projesi 06 Nisan 2010 tarihli Belediye Meclisi kararına göre revize edilerek 43 hektar ile sınırlanan Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı olarak ilan edilmiş ve tapu devirleri başlamıştır. Manisa İdare Mahkemesi’nin vermiş olduğu yürütmeyi durdurma kararı neticesinde sınırın iptali sebebiyle dönemin TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile yapılan görüşmeler sonucu 23 Şubat 2011 tarihinde Tabakhane Kentsel Dönüşüm Bölgesi sınırları korunarak Gecekondu Önleme Bölgesi ilan edildi. Bu konuda bizlere kapılarını açan ve proje için yoğun destek veren Bayraktar’ın katkılarını asla unutmayacağız. Tabakhane Bölgesi için kırılma noktası olan bu gelişmeden sonra işlemler hızlandı. Uşak için hayati önem arz eden bu projenin gerçekleşmesinde önemli etaplardan biri de boşaltılmış olan alanda 6 Blok 216 Konut konutların geçici kabulü TOKİ tarafından gerçekleştirildi. Bu konutların teslimi için hak sahiplerine tebligat çekilmiş durumda olup en kısa sürede konut teslimatları yapılacaktır” dedi.
HİÇBİR ŞEKİLDE MAĞDURİYET OLMADI
Proje ile birlikte her türlü mağduriyeti engelleyecek çalışmalar da yaptıklarını ileten Başkan Erdoğan, "Alanda ticari faaliyetlerini yürüten vatandaşlarımız vardı. Bu şekilde ekmekleri kazanan vatandaşlarımızın sorunlarıyla ilgili gerekli çalışmalar yapıldı. Ticari aktivitelerini devam ettirmeleri amacıyla TOKİ ile yapılan görüşmeler sonucunda 108 adet 450’ şer metrekarelik prefabrik işyeri yapıldı ve hak sahiplerine teslim edildi. Bu kapsamda Sayın Erdoğan Bayraktar’ a yardımlarından dolayı teşekkürlerimizi sunarız. Alan için Bakanlar Kurulu tarafından Acele Kamulaştırma kararı da alınması bizler için önemli bir milat oldu. Bu konu 05 Ağustos 2012 tarihinde Resmi Gazete’ de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bu kapsamda bütün Acele Kamulaştırma davaları açılmış durumda olup şu ana kadar alan içerisinde yer sahibi olan kişilere 46 Milyon TL’ nin üzerinde kamulaştırma bedeli ödendi. Kamulaştırma davalarının açılması ile eş zamanlı olarak modern bir tasarım anlayışı içerisinde tasarlanan Konut ve Ticari Blokların Projeleri belediyemiz tarafından hazırlattırıldı ve TOKİ tarafından onaylandı. Bu kapsamda bütün sorunların üstesinden gelinmesinde hiçbir siyasi amaç güdülmedi. Sadece vatandaşın huzuru ve güvenini düşünerek yardımcı olan ve inşaat yapım ihalesi sürecini başlatan Başbakanlık TOKİ Başkanı Sayın Ahmet Haluk Karabel’e de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu hassas çalışmalarımız bundan sonra da sürecek” diye konuştu.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Elazığ Elazığ’da okuma yazma seferberliği sürüyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Elazığ’da devam eden kurslarda vatandaşlar, okuma yazma öğreniyor. Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde 2018 yılında başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kapsamında okuma yazma öğrenmeyen insanın kalmaması için canla başla çalışıyor. Bu çerçevede kent genelinde devam eden 4 kursta yaklaşık 50 vatandaşa eğitim veriliyor. Zamanında çeşitli nedenlerden dolayı okuma yazma öğrenemeyen vatandaşlar, bu kurslarda eğitim görüyor. Hayat şartları gereği okul sıralarıyla tanışamayan kadın ve erkekler, şimdi hem bu özlemlerini gideriyor hem de hayallerinin peşinden ilerliyor. 1’inci ve 2’nci düzey eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere ilkokul düzeyinde diploma verilirken isteyen kursiyerler yine Halk Eğitim Merkezi’ne başvurarak açıktan sırasıyla ortaokula ve liseye kayıt yaptırabiliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın himayesinde yürütülen okuma yazma seferberliği kapsamında kurslara devam ettiklerini aktaran Elazığ Halk Eğitim Merkezi Müdürü Kenan Tabar, "Amacımız Elazığ’da okuma yazma bilmeyenin kalmamasıdır. Şu anda 4 tane aktif kursumuz var. 50’ye yakın vatandaşımız kurslara katılıyor. Bu eğitim-öğretim döneminde 200’e yakın vatandaşımıza hizmet verdik. Okuma yazma bilmeyen vatandaşlarımızın bulundukları muhitte, okul müdürlerine, muhtarlara veya kamu kurumuna başvurmaları halinde biz kursları açıyoruz. Sadece mahallelerde değil, Halk Eğitim Merkezi binalarımızda Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullara da kurslar açıyoruz. Açık ve kapalı ceza infaz kurumlarında, çocuk eğitim evlerinde bu kurslarımızı düzenliyoruz" dedi. Okuma yazma eğitiminin 2 aşamadan oluştuğunu dile getiren Tabar, "1’inci ve 2’nci kademe olarak veriliyor. 1’inci kademe, kişinin okuryazar olduğunu belgelendiriyoruz ve öğretiyoruz. Bu eğitimi tamamlayanlara da 2’nci kademe eğitim veriyoruz. Burada da ilk okul mezunu düzeyinde diploma veriyoruz. Vatandaşlarımız 2’nci kademe eğitimlerini tamamlayıp belgelerini alıyor. Belge ile yine Halk Eğitim Merkezleri bünyesinde açık ortaokula ve bitirip liseye kayıt olabilmektedir. Bu yönde devam eden vatandaşlarımız da var. Bu belge ile ehliyet alabilmekte veya farklı alanlarda bu diplomalarını kullanabilmekteler. Okuma yazma bilmeyen tüm vatandaşları kurslarımıza katılmaya davet ediyorum" diye konuştu.