SAĞLIK - 30 Mart 2018 Cuma 07:26

Kırışıklıklar boyunda başlıyor

A
A
A
Kırışıklıklar boyunda başlıyor

Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, boyun germe ameliyatı hakkında açıklamalarda bulundu.

Yaşlanmayla beraber boyun bölgesinde de sarkmalar meydana geliyor. Kışın kazaklarla kamufle edilen boyundaki deformasyonlar, yaz gelmesiyle gün gibi ortaya çıkıyor. Yaşı ele veren bu görüntü boyun germe ameliyatı ile giderilebiliyor. Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Burak Türkyılmaz, boyun germe ameliyatı hakkında açıklamalarda bulundu. 

Yaş ilerledikçe yüzde olduğu gibi boyun derisinde de sarka ve bollaşma meydana geldiğini dile getiren Op. Dr. Burak Türkyılmaz, yaşanan deformasyon nedeniyle boyunla çene arasındaki açının kaybolduğunu, bunun sonucunda ise estetik açıdan hoş olmayan görüntülerin ortaya çıktığını belirtti.

''Yaşlı görüntüye neden oluyor'' 

Vücuttaki bütün sarkmalar yer çekiminin doğrudan etki ettiğini vurgulayan Op. Dr. Türkyılmaz, '' Genetik faktörler ve kilo alıp verme de bu süreci hızlandırır. Derideki bu gevşemeler, alın ve orta yüz bölgesinde hatların aşağıya doğru yer değiştirmesi ile sonuçlanır. Alt yüz ve boyun bölgesinde ise deri bollukları yüz şeklinin bozulmasına yol açar. Çene altı ile boyun arasındaki açı düzleşerek özellikle profilden kişinin yaşlı görünümüne neden olur'' dedi.

Boyunda yaşanan deformasyonların boyun germe ameliyatı ile giderilebileceğine dikkat çeken Op. Dr. Türkyılmaz, ''Boyun germe ameliyatında kulak önünden kulak memesine uzanan, oradan da kulak arkasında dönen bir kesi açılır. Yüz ve boyun derisi serbestleştirilir. Mimik kaslarının kapsayan yüzün yumuşak dokusu dikişler ile yukarı doğru asılır. Derinin fazlası çıkartılarak kulak önü ve arkasındaki kesi dikilir'' açıklamalarında bulundu.

''Liposuction ile beraber yapılabilir'' 

Çene altında gıdı bölgesinde yağ birikintisi olduğu durumlarda ise liposuction işleminin uygulanabileceğine değinen Op. Dr. Türkyılmaz, ''Boyun ameliyatının genel olarak yüz ameliyatının devamı olarak uygulanır. Boyun derisinin yüz derisinden daha ince bu nedenle içindeki yaşların boşalması durumlarında sarkma daha fazla olacaktır. 

Boyun germe ameliyatında özel dikiş ve pansumanların kullanılması nedeniyle oluşacak izler en aza indirilir. Cerrahi kesilerin doğal deri kıvrımları boyunca yapılması nedeniyle kulak arkası ve saçlı deriye gizlenir'' şeklinde konuştu.

Ameliyat öncesi ve sonrası 

Ameliyat öncesinde aspirin gibi kan sulandırıcı maddeler ile sigara kullanımının bırakılması gerektiğini ifade eden Op. Dr. Türkyılmaz, ameliyat sonrasında dikkat edilmesi gerekenleri şu şekilde açıkladı: ''Boyun germe ameliyatından 1 gün sonra kulak arkasında ödem oluşmasını engellemek için dren kullanılır. Ameliyat sonrası buz uygulaması iyileşme sürecini hızlandırır. 1 hafta içinde yüz ve göz kapaklarındaki dikişler alınır. 10'uncu günde saç içindeki metal dikişler alınır. Ameliyattan 2 gün sonra banyo yapılabilir. Yüzde yaklaşık birkaç hafta içinde düzelen bir hissizlik olması normaldir. Boyunu sarsacak egzersizlerden 2 hafta kaçınılmalı, birkaç ay için alkol, buhar banyosu ve sauna gibi aktivitelerden uzak durulmalıdır''.  

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mersin Sorgun Barajı açıldı: 61 bin dekar araziyi suya kavuşturacak, 38 milyon kilovat saat elektrik üretecek Mersin’in Erdemli ilçesinde 61 bin dekar araziyi suya kavuşturacak, 38 milyon kilovat saat elektrik üretecek olan Sorgun Barajı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın video konferansla katıldığı törenle açıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen törenden Mersin Erdemli ilçesindeki Sorgun Barajı’nın açılışına video konferans yöntemiyle katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan önce açılışa katılan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Abulkadir Polat, Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara, milletvekilleri, il ve ilçe protokollerini selamladı. Daha sonra alkışlar eşliğinde tören alanında kurdele kesildi. "12 bin üretici aileye katkı sunacak" Toplu açılış töreninde Mersin’den Sorgun Barajı’nın açılışını gerçekleştirdiklerini belirten Vali Ali Hamza Pehlivan, "Sorgun Barajı ile birlikte ilimizde toplam 14 tesisin açılışı bu vesile ile gerçekleştirilmiş oldu. Sorgun Barajı tabi geçtiğimiz yıl tamamlanıp su tutmaya başlamıştı, bu gün itibariyle, gövdesiyle ve bir barajda olması gereken donanımlarıyla birlikte inşaatı tamamlandı. Bu barajımızla birlikte, sulama kanallarının da tesisiyle toplamda, 61 bin dekar tarım arazisi sulanacak. bu sulanan tarım arazilerinden yaklaşık 50 bin insanımız yararlanacak, 12 bin civarında aile işletmesi, ailelerimiz, çiftçilerimiz bu su imkanından faydalanacak" dedi. "38 milyon kilovat saat elektrik üretecek" Sorgun Barajının elektrik üretim kapasitesine sahip olduğuna da dikkat çeken Vali Pehlivan, "Barajımız aynı zamanda elektrik üretim kapasitesine de sahip. Bu barajda 38 milyon kilovat saat elektrik enerjisi üretimi gerçekleştirilecek. Sulama yoluyla tarıma katkısı ve elektrik enerjisi katkısıyla düşünülürse ekonomiye yıllık ortalama 600 milyon TL katkı yapması bekleniyor. Bu barajın gövde yüksekliği yaklaşık 105 metre, kret uzunluğu 460 metre uzunluğunda 60 milyon metreküp su tutma kapasitesine sahip büyük bir baraj. Dolayısıyla projenin büyüklüğü elbette ki maliyet büyüklüğünü de ortaya koyuyor. Toplamda 2,5 milyar TL ekonomik büyüklüğe sahip. Diğer 14 büyük tesisle birlikte bugün Mersin ilimizde toplam 3.9 milyar TL’lik yatırımın açılışı gerçekleştirilmiş oldu" diye konuştu. Erdemli Belediye Başkanı Mustafa Kara ise, "Sorgun barajımızın açılışını Cumhurbaşkanımızın riyasetinde gerçekleştirdik. Erdemlimiz Sorgun Barajına kavuştu. 60 bin dekardan fazla tarım arazisi bu barajla birlikte sulama suyuna kavuşacak. Hem ilçe ekonomimize, hem Mersin ekonomisine ciddi katkı sağlayacaktır" ifadelerini kullandı. Vatandaşlar ise barajın hizmete girmesinden dolayı duydukları mutluluğu dile getirdi.