ASAYİŞ - 04 Eylül 2015 Cuma 11:56

İnsan kaçakçılığı yapan çete çökertildi

A
A
A
İnsan kaçakçılığı yapan çete çökertildi

Çanakkale’de jandarma ekipleri, insan kaçakçılığı yapan 9 kişiyi yakaladı. Yapılan operasyonda çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Avrupa’ya gitme hayaliyle yasa dışı yollarla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek isteyen kaçak göçmenlerin en önemli güzergahlarından Çanakkale’nin Ayvacık ilçesinde, insan kaçakçılığı organizasyonu yapan 9 kişi yakalanarak adliyeye sevk edildi.

Bir ihbarı değerlendiren Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, insan kaçakçılığı organizatörlüğü yapan şahıslara büyük çaplı operasyon düzenledi. Yapılan operasyonda 662 yasa dışı göçmen ve insan kaçakçılığı organizatörlüğünü yaptığı öne sürülen A.H.İ., Z.R., O.O., S.K., C.Y., R.E., M.A., M.A.B. ve A.B. yakalandı.
Öte yandan, organizatörlerin üzerinde 5 tabanca, 1 av tüfeği, 20 cep telefonu. 20 sim kart ele geçirildi. Ayvacık İlçe Jandarma Komutanlığı’nda ifadeleri alınan 9 şüpheli şahıs, bugün sabah saatlerinde önce Ayvacık Devlet Hastanesi'ne daha sonra da Ayvacık Adliyesi’ne sevk edildi. Ayrıca, adliyeye sevk edilen organizatörlerin Eylül ayında Behramkale köyünde silahla yaralama olayına karıştığı öne sürüldü.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Bakırköy’de polise ateş açan iki kişi yaralı olarak yakalandı Bakırköy’de polis ekiplerine silahlı saldırı gerçekleştiren motosikletli iki şahıs, kovalamaca sonucunda yaralı ele olarak yakalandı. Saldırganlar hastaneye kaldırıldı. Olay 6 Nisan Pazar günü Bakırköy, Sakızağacı Mahallesi İskele Caddesi’nde saat 03.50’de meydana geldi. Edinilen bilgiye polis ekipler duydukları silah sesine doğru yöneldiler. Olay yerine intikal ettikleri esnada ekipleri fark eden şüpheli şahıslar S.Z. (20) ve M.F.Y. (17) plakasız bir motosikletle kaçmaya başladı. Şüpheli şahıslar kaçarken kendilerini kovalayan ekiplerinin üzerine silahla ateş açtı. Kovalamaca sonrasında motosiklet, Fatih ilçesinde kaza yapması sonucu ekiplerce durduruldu. Kaza sonrasında da ekiplere ateş etmeye devam eden S.Z. polis ekiplerinin karşılık vermesi sonucu etkisiz hale getirildi. Polis ekiplerine ateş açan ve yaralı olarak yakalanan S.Z. ve motosikleti süren 17 yaşındaki M.F.Y. hastaneye kaldırıldı. Sürücü M.F.Y.’nin durumunun ağır olduğu öğrenilirken olay yerinde motosiklet ile birlikte 1 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet boş şarjör ve 24 adet kovan ele geçirildi. Türkü evini kurşunlamışlar Saldırganların yakalanmasının ardından yapılan araştırmalarda 2 şüpheli şahsın, olay öncesi motosiklet ile sahil yolunda bulunan türkü evine yönelik silahla ateş açtıkları, silah sesleri üzerine olay yerine gelen polis ekiplerini fark etmeleri sonucu olayın yaşandığı öğrenildi.