SPOR - 25 Mayıs 2015 Pazartesi 13:55

İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz'dan büyük başarı!

A
A
A
İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz'dan büyük başarı!

Türk okçuluğunun başarılı temsilcilerinden Mete Gazoz, Avrupa Gençler Okçuluk Şampiyonası’nda Avrupa ikincisi olarak gümüş madalya kazandı.

Avusturya’nın Klagenfurt kentinde gerçekleştirilen ve dört gün süren şampiyonada klasik yayda finale yükselen İhlas Koleji öğrencisi Mete Gazoz, Avrupa Şampiyonu olabilmek için Rus Buianto Tsyrendorzhiev ile karşı karşıya geldi. Gazoz, final maçında 7-3’lük skor ile şampiyonayı ikinci olarak bitirdi.

Karşılaşma sonunda rakibini kutlayan Gazoz, “Bugün rakibim benden daha iyi mücadele etti. Küçük hatalar karşılaşmanın sonucunu etkileyebiliyor” dedi.

Elde ettiği sonucu sonraki maçlar için bir motivasyon aracı olarak gördüğünü belirten Gazoz, ara vermeden yıl içindeki diğer şampiyonalar için hazırlıklarını sürdüreceğini ifade etti. Gazoz, katıldığı şampiyonalar ve milli takım kampları kadar okuldaki derslerini de önemsediğini belirterek, öğrencisi olduğu İhlas Koleji öğretmenlerinin ve idarecilerinin sundukları destek için teşekkür etti.

İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç ise, Mete Gazoz'un ülkeyi başarıyla temsil ettiğini söyleyerek, İhlas Koleji Ailesi olarak genç ve başarılı öğrencilerinin geldiği noktadan büyük mutluluk duyduklarını belirtti ve genç sporcuyu tebrik etti.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da askeri kışlada çıkan kavgada 2’si ağır çok sayıda yaralı asker var Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kışla içinde kendi aralarında yaptığı futbol maçında kavga çıktı. Türk askerlerinin de dahil olduğu kavgada 2’si ağır çok sayıda asker yaralandı. Isparta Valisi Abdullah Erin yaralı askerleri hastanede ziyaret ederek gazetecilere yaptığı açıklamada, "Yaralılar arasında durumu kritik olarak değerlendirebileceğimiz 2 tane Somalili asker var. Onlar içinde gerekli müdahaleler yapılıyor" dedi. Olay, saat 21.00 sıralarında Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kışlada eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kendi aralarında yaptıkları futbol maçı sonrası tartışma çıktı. Tartışma bir anda büyüyerek taşlı sopalı kavgaya dönüştü. Türk askerlerinin de müdahil olduğu kavgada çok sayıda asker yaralanırken kışlaya çok sayıda ambulans sevk edildi. Kışla içerisinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı askerler ambulanslarla Isparta Şehir Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı. Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavisi tamamlanan hafif yaralı Türk askerleri taburcu edilirken Şehir Hastanesi’nde tedavi edilen Somali uyruklu askerlerden 2’sinin durumunun ağır olduğu ve entübe edilerek ameliyata alındığı öğrenildi. "Çoğu asker ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi" Konuyla ilgili Isparta Şehir Hastanesi’ne gelerek olay hakkında bilgi alan ve yaralı askerleri ziyaret eden Isparta Valisi Abdullah Erin konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada; "Bugün akşam saatlerinde saat 21.00 civarında Isparta merkezde bulunan Piyade Komando Eğitim Tugayı’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerden iki grup arasında futbol maçı sonrası bir kavga olayı meydana geldi. Bu kavgaya askerlerimiz kısa süre içerisinde müdahale ederek kontrol altına aldılar. Bu olay sırasında gerek Somali uyruklu gerekse kendi askerlerimizde hafif tıbbi müdahale ile giderilebilecek yaralanmalar meydana geldi. Emniyet ekiplerimiz de olay tedbirlerine yardımcı olmak amacıyla olay yerine sevk edildi. Sağlık teşkilatımız ambulanslarla Somalili ve kendi askerlerimizi Isparta Şehir Hastanesi ve Süleyman Demirel Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanemize sevk ettiler. Buralarda tıbbi müdahaleler gerçekleşti. Çoğu asker ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edildi" şeklinde konuştu. Vali Erin, "Yaralılar arasında durumu kritik olarak değerlendirebileceğimiz 2 tane Somalili asker var. Onlar içinde gerekli müdahaleler yapılıyor. Umarım bu müdahaleler sonrasında onlarda sağlıklarına kavuşurlar" dedi. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığı öğrenildi.