ASAYİŞ - 14 Ağustos 2013 Çarşamba 18:49

Hırsıza, aracını çalarken farkında olmadan yardım etti

A
A
A
Hırsıza, aracını çalarken farkında olmadan yardım etti

Samsun'da ilginç bir hırsızlık olayı yaşandı.

Samsun'da yaşanan ilginç hırsızlık olayında kimliği belirsiz bir hırsız, satışa çıkartılan otomobili alma bahanesiyle direksiyonuna geçti ve çalışmayan aracı araç sahibi itince, hırsız ise çalıştırdığı araçla birlikte kaçtı.İlginç olay, İlkadım ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde 3 ay önce meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Muharrem G. (63), 1 ay önce satın aldıkları 1996 model 55 RB 216 plakalı otomobili 6 bin 500 liraya satılığa çıkarttı. Aracın üzerine satılık olduğunu yazan Muharrem G.'yi telefonla arayan kimliği belirsiz 55-60 yaşlarındaki hırsız, araca talip olduğunu söyledi. Şüpheli, denemek için aracın direksiyonunu geçti. Bu sırada araç çalışmayınca, hırsız direksiyonda, sahibi Muharrem G. ise dışarıda aracı iterek çalıştırmaya çalıştı. Çalıştırılan otomobilin içinde bulunan hırsız ise, aracı alıp kaçtı. Muharrem G. de, polise şikayette bulundu.Polis, 3 aydır çalıntı otomobili ararken, bugün saat 16.30 sıralarında MOBESE kameraları çalıntı bir otomobile ait olan 55 AP 903 plakanın bir başka aracın üzerinde takılı olduğunu tespit etti. Polis, Atakum istikametinden Cumhuriyet Meydanı istikametine seyir eden otomobilin peşine düştü. Söz konusu otomobili İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda terk eden kimliği belirsiz hırsız ise yaya olarak kaçtı.Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Bürosu ekipleri, araç üzerinde inceleme yaptı. Polisin peşinde olduğu daha önce çalınmış ve parçalanmış otomobile ait plakalı otomobilin yapılan şase numarası kontrolünde söz konusu aracın 3 ay önce çalınan 55 RB 216 plakalı otomobil olduğu tespit edildi. Olay, Muharrem G.'ye haber verilirken, aracın yanına gelen Muharrem G., Samsun Emniyet Müdürlüğü Olayı Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin araç üzerindeki parmak izinden hırsıza ait herhangi bir bulgu tespit etmek için yaptığı çalışmanın ardından aracını teslim aldı. Hırsızın otomobilin koltuk kılıflarını, arka tamponu ile jantlarını değiştirdiği dikkat çekti.

Muharrem G., aracının oğlunun üzerine kayıtlı olduğunu, satılığa çıkardığını, hırsızın kendisinin iterek çalıştırdığı aracını çalınca çok üzüldüğünü söyledi.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

MUAMMER AY
SAMSUN

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ankara Diyetisyenden uyarı: "Misafirlikteki ikramları kibarca reddedip sağlıklı beslenmeye yönelmeliyiz" Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Seray Türker Ünal, Ramazan Bayramında beslenme konusuna dikkati çekerek, "Misafirlikteki ikramları kibarca reddedip sağlıklı beslenmeye yönelmeliyiz" dedi. Ankara Etlik Şehir Hastanesi’nde görev yapan Diyetisyen Seray Türker Ünal, Ramazan Bayramında uyulması gereken beslenme düzenine ilişkin vatandaşlara önerilerde bulundu. "Bayramda genelde protein ağırlıklı hafif bir kahvaltı ile başlamalarını öneriyoruz" Ramazan ayında günlük öğün ihtiyacının azaldığını, sonrasında ise öğün ihtiyacının arttığını ve bu sebeple genelde çok fazla öğün yapma isteğinden ötürü sindirim problemleriyle karşılaşıldığı belirten Ünal, "Bayramda genelde protein ağırlıklı hafif bir kahvaltı ile başlamalarını öneriyoruz. Öncelikle Ramazan Bayramında ve sonrasında şeker ve tatlı tüketimine ihtiyaç artacaktır. İkram edilen şeker, çikolata ve tatlılar kişilerin sindirim problemi yaşamasına sebep olabilir. Biz genelde öğün başlangıcında yani gün başlangıcında hafif bir kahvaltı, protein ağırlıklı. Daha sonra ikram edilen öğünleri, yiyecekleri daha az tüketmelerini istiyoruz. Günlük öğünlerinde daha çok protein ağırlıklı beslenmelerini ve şeker tüketiminden kaçınmalarını öneriyoruz" ifadelerini kullandı. "Tatlı ihtiyaçlarımızı meyveli tatlılardan almalıyız" Diyetisten Ünal, Ramazan ayı sonrasında sıvı tüketiminin oldukça önemli bir yer edindiğini dile getirerek, "Günde en az 2,5-3 litre kadar da su tüketmelerini öneriyoruz. Sindirim problemi yaşamamak adına 3 ana, 3 ara öğün şeklinde az az ve sık sık beslenmeleri bizim için doğru bir tercih olacaktır. Tatlı ihtiyacımız daha çok şekerli, şerbetli tatlılar yerine sütlü meyveli tatlılardan yana kullanmamız daha doğru bir tercihtir" diye konuştu. "Misafirlikteki ikramları kibarca reddedip sağlıklı beslenmeye yönelmeliyiz" Türkiye’de gerçekleştirilen bayram ziyaretlerinde ikramların geri çevrilemediğine vurgu yapan Ünal, sözlerine şöyle devam etti: "Bize ikram edilen şeker, çikolata veya tatlı var. Ben bunu günde bir iki porsiyonla sınırlamalıyım, üzerine çıkmamalıyım diye düşünmeliyiz. Tercihimizi daha çok sütlü veya meyveli tatlılardan yana kullanmalıyız. O yüzden öğünün sıklığı bizim için bu süreçte önemlidir. Bütün öğünlerimi ara öğünlerimi ve ana öğünlerimi şeker tatlı çikolatadan yana kullanırsam benim almam gereken protein, karbonhidrat ve yağ grubu açıkta kalıyor. Biz bu durumun önüne geçmek için kibarca ikramları reddedip daha çok sağlıklı beslenmeye yönelmeliyiz."
Bayburt Bayburt’ta bayram yoğunluğu tatilcilerin de akınıyla iki katına çıktı Ramazan Bayramı arefesine Bayburt’ta alışveriş yoğunluğu yaşanıyor. Bayram hazırlığı içinde olan vatandaşlar ihtiyaçlarını giderebilmek için marketlere, mağazalara, manavlara, fırınlara akın ettiler. Bayram telaşının yaşandığı Bayburt’ta, market ve bakkallara koşan vatandaşlar, kasa önlerinde ve reyon aralarında adeta uzun kuyruklar oluşturdular. Köylerden bayramlık şeker, yufka, fıstık, meyve, ekmek almaya gelen vatandaşlar, akşam dönecek olan köy servislerine yetişebilmek için zamanla yarıştılar. Bir yandan kalabalıktan, bir yandan da yüksek fiyatlardan şikayet eden vatandaşlar, bütçeleri yettiğince alışverişini tamamlayıp, evlerinin yolunu tuttular. Bayram alışverişini bitirip, köye dönme hazırlığı yapan Sefer Taş isimli vatandaş, "Alışverişimi yaptım. Şeker aldım, lokum, fıstık aldım. Tatlı için baklavalar aldım. Bayburt şu an çok yoğun ama alışverişimizi kazasız belasız bir şekilde tamamlayabildik" dedi. Bayramda kapılarını çalan çocuklar için bayramlık şeker, çikolata, meyve, abur cubur almaya köyünden gelen Hasan Tekin isimli Bayburtlu vatandaş, "Köyden geldim. Çocuklara bayramlık aldık, yine çocuklara dağıtmak için meyveler aldık. Hanımım bayramda tatlı çorba yapmak için erzak siparişi vermişti, çorbalık malzemeyi de aldım. Bayburt şu an çok yoğun, insandan geçilmiyor. Özellikle araba yoğunluğu bir hayli fazla. Şu arabaların haline bakın resmen trafik durma noktasına gelmiş, yollar kapanmış vaziyette" diye konuştu.
Gaziantep Gaziantep’te halk sağlığını tehdit eden 97 işletmeye 6 milyon TL ceza Gaziantep’te İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Ramazan ayı boyunca yapılan denetimlerde 3 bin 276 işletme kontrol edilerek gıda güvenliğini sağlayamayan ve halk sağlığı için risk arz eden 97 işletmeye 6 milyon 373 bin 174 TL idari para cezası uygulandı. Gaziantep İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan ayı boyunca 77 gıda kontrol görevlisi personel ve 15 özel teknik donanımlı araç ile gıda güvenliğini sağlayamayan ve halk sağlığı için risk arz eden işletmelere yönelik denetim yaptı. Denetimlerde Ramazan ayı nedeniyle tüketimi artan unlu mamuller, ekmek, pide, tatlı, baklava, şeker ve şekerli mamuller üretimi ve satışı yapan işyerlerinin kontrolüne ağırlık verildi. Ayrıca Ramazan paketleri içerisinde yer alan gıdaların son tüketim tarihi ile etiket bilgileri de kontrol edildi. Halk sağlığını tehdit eden 97 işletmeye 6 milyon TL ceza Denetimler sonucunda, 3 bin 276 işletme kontrol edilerek gıda güvenliğini sağlayamayan ve halk sağlığı için risk arz eden 97 işletmeye 6 milyon 373 bin 174 TL idari para cezası uygulandı. Hijyenik şartları sağlamayan bazı işletmelere ise gerekli süre verilerek idari yaptırım uygulanırken, hijyenik şartlarını düzeltmeleri ve eksiklerini gidermeleri için 83 gıda işletmesine de süre verilerek gerekli ikazlar yapıldı. Ekiplerin Ramazan ayı içerisinde farklı gıda ürünlerinden aldığı 294 adet numuneden 7’sinin analiz sonucu ise olumsuz sonuçlandı. Baklavacılara yoğun denetim İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Ramazan Bayramı’nın yaklaşması sebebiyle tüketimi artan baklava sektörüne yönelik denetim ve resmi kontrollere de ağırlık verdi. Ekipler, baklava üretimde kullanılan iç antepfıstığından ve sadeyağlardan numune aldı. Alınan numunelerden 8 adet iç antepfıstığında boya aranması ve aflatoksin analizleri yapıldı. Sadeyağda ise bitkisel yağ aranması analizi yapıldı. Alınan numunelerin analiz sonuçlarının Türk Gıda Kodeksine uygun olduğu tespit edildi.