DÜNYA - 06 Mayıs 2024 Pazartesi 23:52 | Son Güncelleme : 06 Mayıs 2024 Pazartesi 23:54

Hamas’ın ateşkesi kabul etmesi Gazze’de sevinçle karşılandı

A
A
A

Hamas’ın Mısır ve Katar tarafından sunulan ateşkes teklifini kabul etmesi, Gazze Şeridi’nde sevinçle kutlandı.

Hamas’ın Mısır ve Katar tarafından sunulan ateşkes teklifinin kabul edildiğini duyurmasının ardından Gazze Şeridi’nde halk sevinç gösterisi düzenledi. Deyr El Balah kentinde yerlerinden edilen yüzlerce Filistinli sokaklara çıkarak, sloganlar atarak ateşkes haberini kutladı.

Hamas tarafından yapılan açıklamada, Mısır ve Katar tarafından sunulan Gazze Şeridi’ndeki ateşkes teklifinin kabul edildiği duyurularak, “Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye, Katar Başbakanı Mohammed bin Abdulrahman Al-Thani ve Mısır İstihbarat Teşkilatı Başkanı Abbas Kamel ile bir telefon görüşmesi yaptı ve Hamas’ın ateşkes anlaşmasına ilişkin teklifi onayladığını bildirdi” denilmişti.

"İsrail'i anlaşmayı reddeden taraf gibi göstermeyi amaçlayan bir hile gibi görünüyor"

İsrail basınında yer alan haberlerde ise, İsrailli yetkililerin Hamas’ın ateşkes yanıtını arabulucular vasıtasıyla aldığı belirtilmiş, İsrail'in şu anda Hamas'ın yanıtını incelediği aktarılmıştı. Haberlerde, İsrailli yetkililerin İsrail ve Mısır'ın 10 gün önce üzerinde anlaştığı ve o zamandan bu yana dolaylı müzakerelerin temelini oluşturan anlaşma için "bunun aynı teklif olmadığını" söyledikleri ifade edilmişti.

İsrailli bir yetkili, Hamas'ın kabul ettiği teklifin İsrail'in kabul edemeyeceği "geniş kapsamlı" sonuçları içeren Mısır teklifinin "yumuşatılmış" versiyonu olduğunu söyleyerek, "Bu, İsrail'i anlaşmayı reddeden taraf gibi göstermeyi amaçlayan bir hile gibi görünüyor" demişti.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Ordu Ordu’da 19 Mayıs coşkusu Ordu’da, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı törenle kutlandı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve 18 silah arkadaşının Milli Mücadele’yi başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 105’nci yıldönümü, Ordu’da düzenlenen törenlerle kutlandı. Ordu Valiliği’nce hazırlanan kutlama programı çerçevesinde ilk tören, Şarkiye Mahallesi’nde bulunan Atatürk Anıtı’nda yapıldı. Burada yapılan törende, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Akabinde, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Ordu Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç bir konuşma gerçekleştirerek, bu anlamlı günün 105’inci yılına ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. Genç, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatan uğruna canlarını feda eden şehitleri anarak, “Ordu’da her bir gence ulaşarak, geleceğe hazırlanmalarına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Ecdadın; vatanı için istiklalini ve istikbali uğruna sergilediği kahramanlıkları gençlerimize aktarmak en önemli vazifemizdir” ifadelerine yer verdi. Programda şiir ve türküler okundu, öğrenciler ve gençler tarafından hazırlanan çeşitli gösteriler sunuldu. Kutlama programına Vali Muammer Erol, Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, MHP Ordu Milletvekili Naci Şanlıtürk ve çok sayıda protokol üyesi ile vatandaşlar katıldı.