DÜNYA - 12 Ekim 2023 Perşembe 15:12 | Son Güncelleme : 12 Ekim 2023 Perşembe 16:21

Gazze'deki yaralı siviller Şifa Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor

A
A
A

İsrail'in Gazze'ye gerçekleştirildiği saldırılarda yaralanan sivillerin getirildiği Şifa Hastanesi'nde can pazarı yaşanıyor.

İsrail ordusu, abluka altına aldığı Gazze Şeridi'ni 6 gündür ayrım gözetmeksizin vuruyor. İsrail'in saldırıları sonucu Gazze şehrinde aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda yaralı sivil, tedavi için Şifa Hastanesi'ne getiriliyor. Sivillerle dolup taşan hastanede can pazarı yaşanıyor. Bazı siviller, kapasitesinin üzerinde hizmet vermeye çalışan hastanenin koridorlarında şifa bekliyor.

Gazze'deki yaralı siviller Şifa Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor

Hastanenin morgu ise cesetlerle dolup taştı. Bazı cenazelerin koridorda bekletildiği görülürken, bazılarının ise cenaze namazı hastane önünde kılındı.

Gazze'deki yaralı siviller Şifa Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor

Gazze'deki yaralı siviller Şifa Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor

Filistin Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan son açıklamaya göre İsrail'in Gazze'ye saldırıları sonucu bin 354 Filistinli hayatını kaybetti, 6 bin 49 Filistinli de yaralandı.

Gazze'deki yaralı siviller Şifa Hastanesi'nde yaşam savaşı veriyor

Muhammed Rabah

 

 

 

 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Karabük Polisten kaçan alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı Karabük’te polisin "dur" ihtarına uymayıp otomobiliyle kaçan ehliyetsiz ve 1.85 promil alkollü sürücü kaza yapınca yakalandı. Hürriyet Mahallesi Melisa Caddesi’nde 78 ABL 583 plakalı otomobilin sürücüsü M.E.Y. (19), yolda zikzak çizince polis ekiplerin "dur" ihtarına uymayarak kaçtı. Buradan Karabük-Yenice kara yolu üzerinde devam eden kovalamaca sonucu sürücü, direksiyon hakimiyetini kaybederek önce kaldırıma ardından köprü ayağına çarptı. Çarpmanın etkisi ile otomobilin motoru yerinden fırlayarak koptu. Kazada sürücü M.E.Y ve yanındaki Z.C.K. (18) yaralanırken, kaza sonrası polise direnenince ekipler biber gazı sıkarak etkisiz hale getirdi. Bu sırada ihbar üzerine kaza yerine sağlık ve çok sayıda polis ekipleri sevk edildi. Olay yerinde ilk müdahaleleri yapılan yaralılardan otomobil sürücüsü M.E.Y, önce alkolmetreyi üflemek istemeyince ambulansa bindi. Bir süre sonra ambulanstan geri inen ve yüzüne yediği biber gazından dolayı zor anlar yaşayan sürücü polisle pazarlık yapmaya başladı. Trafik ekiplerin alkolmetreyi üflememesi durumunda cezaların katlanarak artacağı söylenen sürücü M.E.Y, 5 ay önce ehliyetini alkollü araç kullanmaktan dolayı alındığını belirterek, ’Alkolmetreyi üflersem mi daha çok yararıma" diye sormasının üzerine polisin üflemezsen cezan daha çok katlanır demesiyle alkometreyi üfledi. Yapılan ölçümde sürücünün 1.85 promil alkollü olduğu tespit edildi. Ambulanslarla Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralıların genel durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. 1,85 promil alkollü sürücüye, tarafik ekiplerince Karayolları Trafik Kanunu’nun "dur ikazına uymamak", "sürücü belgesiz araç kullanmak" ve "alkollü araç kullanmak" gibi 6 maddeden toplam 51 bin 948 lira idari para cezası kesildi. Sürücü hakkında ayrıca "trafik güvenliğini tehlikeye düşürmek" suçundan da adli işlem başlatıldı. Diğer yandan kazanın meydana geldiği yerde bulunan Soğuksu KYK kız yurdundaki öğrencilerde yurdun bolkonuna çıkarak yaşananları film gibi izledi.