EĞİTİM - 20 Aralık 2017 Çarşamba 01:39

Gastronomi nedir ? Gastronomi taban puanları 2017-2018

A
A
A
Gastronomi nedir ? Gastronomi taban puanları 2017-2018

Gastronomi Uzmanı zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan,modern ve klasik pişirme teknikleriyle yiyecek-içecek yönetimi konularında donanımlı, yönetici kişidir. Peki gastronomi bölümü okumak isteyen kişilerin nitelikleri neler olmalı, gastronomi bölümü maaşları ne kadar, gastronomi bölümü 2017-2018 taban puanları nedir ? İşte hepsi bu haberimizde...

Gastronomi Nedir ? Gastronomi Okuyanlar Ne İş Yapar ?

Gastronomi Uzmanı;Dünya mutfak kültürü, sanat tarihi, yemek tarihi konularında her türlü yerli ve yabancıyazılı veya görsel yayınları takip eder, çıkan sonuçları değerlendirir, konu ile ilgili raporlar düzenler, ilgilileri bilgilendirir, istatistiki bilgiler elde ederek muhafaza eder, Türk mutfak kültürünün ve yemeklerinin dünyanın çeşitli ülkelerinde tanıtım ve geliştirilmesi için çalışmalar ve uygulamalı sunumlar yapar, Yaptığı araştırmalar doğrultusunda yeni ürünlerin oluşturulması ve daha ekonomik üretim tekniklerinin geliştirilmesine yönelik projeler hazırlar, bunların uygulanmasını sağlar, Gıda maddelerinin özelliklerini kaybetmeden uzun süre korunması, ham maddelerden daha verimli olarak yararlanılması, artık maddelerin değerlendirilmesi, yeni ürünlere dönüştürülmesi konularında araştırma yapar, Yönetici olarak diğer üretenlerle rekabet edebilecek en uygun üretim yöntemlerini araştırır, en iyi ve ekonomik ürünün üretilmesi konusunda düşük maliyet çalışmaları yapar, Üretimi, hammaddeden tüketiciye ulaşıncaya kadar tüm aşamalarında denetler, yönetim ve kalite kontrolünü yapar.

Gastronomi nedir ? Gastronomi taban puanları 2017-2018

Gastronomi Uzmanı Olmak İsteyen Kişilerin Nitelikleri Neler OImalı ?

Gastronomi Uzmanı olmak isteyenlerin, fizik, kimya, biyoloji, matematik alanlarına ilgili, inceleme ve araştırma yapmaya meraklı, el becerisine sahip, yoğun iş temposuna dayanıklı, takım çalışması ruhuna sahip, damak tadı kuvvetli, hızlı karar verebilen, hijyenik kurallara duyarlı, yoğun ve yaygın dikkatini üst düzeyde kullanabilen, estetik, ve sabırlı, el-göz koordinasyonu ve hayal gücü gelişmiş kişiler olması gerekir. Gastronomi Uzmanları çalışmaları sırasında bazen gürültülü, kokulu bir ortamda bulunabilirler. 

Gastronomi Uzmanı Nasıl Olunur ?

Mesleğin eğitimi üniversitelerin güzel sanatlar fakültesi bünyesinde yer alan Gastronomi ve Mutfak Sanatları ile turizm işletmeciliği ve bilişim bilimleri yüksekokulu Gastronomi bölümlerinde verilmektedir. 

Gastronomi Uzmanı Nerelerde Çalışabilir ?

Gastronomi nedir ? Gastronomi taban puanları 2017-2018

Gastronomi Uzmanları yoğun olarak özel sektörde, gıda maddeleri işleyen, müşteri potansiyeli yüksek her türlü otel ve restoranda görev yapabilirler. Son yıllarda ülkemiz turizminin gelişmesi nedeniyle önümüzdeki yıllarda bu mesleğe olan talep daha da artacaktır. Gastronomi Uzmanları yiyecek-içecek işletmesi kurabilir ve yönetebilirler

Gastronomi Uzmanı Maaşları Ne Kadar ?

Mesleğin maaşları çalışılan yerin niteliğine göre değimekle beraber 1.404 TL'den başlayıp 5.000. 7.000 TL arasında değişmektedir. 

Gastronomi Bölümü Taban Puanları 2017 Ulaşmak İçin Tıklayın

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Adıyaman Adıyaman’da ekipler kayıp kadın için seferber oldu Adıyaman’ın Gölbaşı ilçesinde 4 Ocak tarihinde evinden ayrılan ve o günden beri haber alınamayan 65 yaşındaki Nuriye Parmaksız’ı bulmak için İHA destekli arama çalışması yapılıyor. En son 4 Ocak tarihinde ilçeye bağlı Ozan Köyü’nde güvenlik kameraları tarafından yolda yürürken görüntülenen Nuriye Parmaksız’ın bulunması için hem havadan hem karadan çalışmalar sürüyor. Jandarma’ya ait İHA’nın da destek verdiği arama çalışmalarında ekipler seferber oldu. AFAD, Jandarma, polis ve vatandaşların işbirliğiyle Gölbaşı-Malatya karayolunda yoğunlaştırılan aramalara jandarmanın iz takip köpeği Dikta da katılıyor. Nehir boyunca sazlık alanlara ve su kenarına bakılıyor. Yaşlı kadının son görüldüğü Gölbaşı-Malatya karayolu üzerinde yoğunlaşan aramalarda dronlar da aktif kullanılıyor. Göksu Nehri boyunca her noktayı didik didik arayan ekipler, yaşlı kadının suya düşme ihtimaline karşı dere nehir kenarında yoğun faaliyet yürütüyor. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Gölbaşı Kaymakamı Tarık Buğra Seyhan, “Şu an hummalı yoğun bir arayış var. İnşallah teyzemizi sağ salim bulacağız. Elimizden geldiğince devletimizin tüm imkanlarıyla sivil vatandaşlarımızın da destekleriyle teyzemizi bulmak için yoğun bir gayret var. Yoğunlaşılan bölge teyzemizin en son görüldüğü yer burasıdır. Bölgeye İHA da geldi, İHA tarafından bölgenin taraması yapıldı” dedi. Kayıp olarak aranan Nuriye Parmaksız’ın oğlu Müslüm Parmaksız ise konuşmasında, “Genelde dere kenarları, suyun içi, dağlara etrafa bakıldı. Herhangi bir gelişme olmadı. Daha bekliyoruz. Zaten arkadaşlar sahada. Kendilerinden haber bekliyoruz” diye konuştu.
Konya KSO’dan enerjiye hayati dokunuş: 178 milyon liralık enerji tasarrufu Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı Mustafa Büyükeğen, oda olarak Türkiye’nin enerjisinin daha verimli hale gelebilmesi için önemli çalışmalar yürüttüklerini ifade ederek, “Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracımızla, 2024 yılında 70 sanayi işletmesi ve kurumumuzda enerji verimliliği ölçümleri yaptık. Bu kurumlarımıza 178 milyon lira tutarında enerji tasarrufu imkanı sunduk” dedi. KSO Başkanı Mustafa Büyükeğen, Enerji Verimliliği Haftası dolayısıyla açıklama yaptı. Büyükeğen, Türk sanayisinin enerji verimliliği konusunda önemli bir açığı olduğunu ve bunun sanayide maliyetleri artırdığını söyledi. Büyükeğen, oda olarak sanayide ve kurumlardaki bu enerji açığını ortadan kaldırarak milli ekonomiye katkıda bulunmak amacıyla çalışmalar yürüttüklerini, bu çalışmalardan birinin KOP Bölge Kalkınma İdaresi ve Konya Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü ile birlikte hayata geçirdikleri Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracı olduğunu ifade etti. Enerji verimliliği odaklı çalışmalar uluslararası ödül getirdi KSO Enerji Verimliliği Mobil Etüt Aracı ile talep eden sanayi işletmelere, kurum ve kuruluşlara giderek enerji verimliliği ölçümleri yaptıklarını aktaran Büyükeğen, şunları söyledi: “Bugüne kadar Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı, Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, KTO Karatay Üniversitesi gibi kurumların yanı sıra TÜMOSAN, Kırşehir Şeker Fabrikası, Arıkbey Tekstil, BİFA Gıda, Şimşek Bisküvi, Erkon Döküm, Akış Asansör, Kontensan, Ulusan Alüminyum, Orweld gibi pek çok sanayi işletmemizde enerji verimliliği etüt çalışmaları gerçekleştirdik. Ayrıca TÜBİTAK MAM ile yaptığımız iş birliği kapsamında, Konya’daki 10 döküm tesisimizde enerji verimliliği ölçümleri yapıyoruz. Sadece geçtiğimiz yıl, 70 firma ve kuruluşumuza ait 111 lokasyonda enerji ölçümleri yaparak, 178 milyon lira tutarında, toplam amortisman süresi 1 yıldan az olan 7 bin 48 TEP enerji tasarrufu imkanı sunduk. Enerji verimliliği alanında yaptığımız bu çalışmalarla, uluslararası düzeyde önemli bir başarıya imza atarak Startup Ecosystem Stars (SES) tarafından verilen Yükselen Yıldızlar Ödülü’nü almaya hak kazanan Türkiye’deki tek sanayi odası olduk.” Büyükeğen’den enerji verimliliği çağrısı Türkiye’de Enerji Verimliliği Danışmanlık (EVD) yetkisi alan öncü kurumlardan biri olduklarını hatırlatan Büyükeğen, bugüne kadar Konya, Karaman, Aksaray, Ankara, Uşak, Tokat, Aydın gibi 12 ilde faaliyet gerçekleştirdiklerini, hedeflerinin 81 ilin tamamına hizmet vermek olduğunu vurguladı. Açıklamasında Enerji Verimliliği Haftası’nı kutlayan Büyükeğen, tüm firmaları, kurum ve kuruluşları enerjide daha verimli olmaya davet etti.