EKONOMİ - 17 Eylül 2015 Perşembe 14:11

Raylı Sistemler Alanında İşbirliği Protokolü İmzalandı

A
A
A
Raylı Sistemler Alanında İşbirliği Protokolü İmzalandı

Eskişehir Valiliği başkanlığında, Eskişehir Sanayi Odası, TÜLOMSAŞ Genel Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İşkur İl Müdürlüğü ve Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği tarafından hazırlanan “Raylı Sistemler Sektöründe Kalifiye İnsan Kaynağı İhtiyacının Karşılanması Projesi”nin işbirliği protokolü imzalandı.
Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayii A.Ş. (TÜLOMSAŞ) Düğün Salonu’nda yapılan törene Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Raylı Sistemler Kümelenmesi Derneği Başkanı Kenan Işık, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı, ESO Başkanı Savaş Özaydemir, Anadolu Üniversitesi Rektörü Naci Gündoğan ile sanayiciler, öğrenciler ve öğrenci velileri katıldı.
Değişik meslek liselerinden değerlendirme sonucunda 76 öğrenci ile Raylı Sistemler Sektöründen talepte bulunan 17 işletmenin katıldığı ilk uygulama, ilerleyen zamanlarda da sanayiye kalifiye eleman yetiştirmeye devam edilecek.
İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Tuna, projenin Türkiye’ye örnek olacağını belirtti. Meslek liselerinin ve teknik okulların önceki yıllarda memlekete önemli katkı sağladığını vurgulayan Tuna, Milli Eğitim Bakanlığı’nın öncülüğünde bu okulların tekrar eski günlere dönme fırsatına sahip olacağını ifade etti. Gençlere çok büyük bir görev düştüğünü aktaran Vali Güngör Azim Tuna, “Burada çok güzide kuruluşlarımız var. Aslında biz sizlere onların sahip olduğu alt yapıyı sunuyoruz. TÜLOMSAŞ gibi çok tarihi ve milli bir değerimiz var Eskişehir’de. Biliyorsunuz bundan yüz küsur sene önce Hicaz Demir Yolu buradan geçiyordu. O zaman da aslında ülkemizin önünü kesmeye çalışan, engellemeye çalışan güçler vardı. Aynı insanlar, bugün bizim yaptığımız çalışmaları da aslında ülkemizi ileri düzeye götürecek çalışmalarımızı 2023 hedefleri ve daha sonrasına balta vurmak için en başta terör belasını kışkırtmaya ve üzerimize salmaya çalışıyorlar. Bize oynanan bu oyunun farkında olarak birbirimize destek olacağız. Birlik ve beraberliğimiz bozmayacağız. Gençlerimize düşen sadece çalışmak” dedi.
“BU BİR KAZAN KAZAN PROJESİ”
Bu projenin bir ‘kazan-kazan’ projesi olduğunu bildiren ESO Başkanı Savaş Özaydemir ise şunları kaydetti:
“Bugün buradaki toplanmamızın nedeni bence, bu projenin en net bir şekilde benim aklımdan geçen iki tane kelime ile ifade etmek istiyorum; ‘kazan kazan projesi’ yani sadece sanayici kazansın değil, sadece memleket kazansın değil, bunun yanında aslında gençlerimizin kazanmasıdır. Bugün çevrenize bakınız. Dalga geçen insanla çalışan üreten insan arasındaki kazanç ve yaşam standardının farklı olduğunu göreceksiniz. Biz, kaytararak bir yere gelemeyeceğimizi artık halk olarak bilmek zorundayız. İnsanlarımızı eğitip üretken hale getirmek, onların yaşam standartlarını geliştirmek zorundayız.”
“OKULDAN SONRA BANA GERÇEKTEN FAYDALI OLACAK”
Bu projenin kendilerine çok katkısı olacağını söyleyen Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi son sınıf öğrencisi Tugay Koca da, projenin geleceğe dair iyi bir iş planı olduğunu belirtti. Koca, “En azından işimiz garanti olacak. İyi bir eğitim programı olacağını da düşünüyorum. Okuldan sonra bana gerçekten faydalı olacağını tahmin ediyorum. Üniversiteye gitmeyi de düşünüyorum ama meslek lisesi olarak iyi bir yerde staj yapmak iyi olacak. Bu projeyi gerçekleştiren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Projeye katılan öğrencilerin velileri de imzalanan protokolün çocuklarının geleceği için iyi bir imkan olduğunu ve emeği geçen herkese teşekkür ettiklerini belirtti.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Isparta Isparta’da askeri kışlada eğitim gören Somali uyruklu askerler arasında maç kavgası: 24 yaralı Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kışla içinde kendi aralarında yaptığı futbol maçında kavga çıktı. Kavgada 24 Somali uyruklu asker yaralandı. Olay, saat 22.30 sıralarında Isparta General İhsan Alper Kışlası’nda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre kışlada eğitim gören Somali uyruklu askerlerin kendi aralarında yaptıkları futbol maçı sonrası tartışma çıktı. Tartışma bir anda büyüyerek kavgaya dönüştü. Kavgada çok sayıda asker yaralanırken kışlaya çok sayıda ambulans sevk edildi. Kışla içerisinde ilk müdahaleleri yapılan yaralı askerler ambulanslarla Isparta’da bulunan hastanelere sevk edilerek tedavi altına alındı. Isparta Valiliği’nden açıklama geldi Konu hakkında sosyal medya hesapları üzerinde açıklama yapan Isparta Valiliği; "İlimiz merkezinde bulunan General İhsan Alper Kışlası’nda eğitim gören Somalili askerler arasında, futbol maçı sonrasında çıkan kavga sonucunda ilk belirlemelere göre 24 Somali uyruklu asker yaralanmıştır. Yaralılar, ilimizdeki hastanelerde tedavi altına alınmış olup, biri dışında diğerlerinin sağlık durumları iyidir. Kışlada şu an itibarıyla herhangi bir olumsuz durum bulunmamaktadır. İdari ve adli tahkikat ilgili kurumlar tarafından yürütülmektedir." denildi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken yaralı askerlerin tedavileri sürüyor.
Ankara MHP Genel Başkanı Bahçeli: "110 yıl önce Çanakkale’yi geçemeyenler, ebediyete kadar Türkiye’yi geçemeyecekler" Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "110 yıl önce Çanakkale’yi geçemeyenler, ebediyete kadar Türkiye’yi geçemeyecekler. Kökeni, mezhebi, meşrebi ve memleketi ne olursa olsun aziz ecdadımız, Türk bayrağının altında toplanarak millet olmaktan kaynaklanan hak ve kazanımlarımızı tarihin derinliklerinde cesaret ve dirayetle nasıl muhafaza etmişse, bugün de aynısının yine tekrarlanabileceğine yürekten inanıyorum" dedi. MHP Genel Başkanı Bahçeli, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 110’uncu Yıl Dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. MHP’nin sosyal medya hesabı üzerinden paylaşılan mesajda, "110 yıl önce Çanakkale’yi geçemeyenler, ebediyete kadar Türkiye’yi geçemeyecekler. Kökeni, mezhebi, meşrebi ve memleketi ne olursa olsun aziz ecdadımız, Türk bayrağının altında toplanarak millet olmaktan kaynaklanan hak ve kazanımlarımızı tarihin derinliklerinde cesaret ve dirayetle nasıl muhafaza etmişse, bugün de aynısının yine tekrarlanabileceğine yürekten inanıyorum. Türk milleti, ayrışma, bölünme ve farklılaşma tuzaklarına düşmeden, oynanan oyunların farkına vararak dünün muhteşem mücadelelerine sahip çıkacak ve elbette feyzalacaktır. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin yıl dönümünü müftehir bir vicdanla kutluyor, bize bu zaferi emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve cephe komutanları olmak üzere, kahraman şehitlerimize, gözü pek neferlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmetler diliyor, hepsini minnet ve şükran hislerimle yâd ediyorum" ifadeleri yer aldı.