GÜNDEM - 17 Temmuz 2016 Pazar 12:35

Darbenin seyrini değiştiren astsubay

A
A
A
Darbenin seyrini değiştiren astsubay

Eski binbaşı, güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, sosyal medya hesabından darbe girişiminin ayrıntılarını paylaştı.

Güvenlik politikaları uzmanı Mete Yarar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla Türkiye'nin nasıl darbenin kıyısından döndüğünü anlattı.

Dün akşam meydana gelen FETÖ'cü darbe girişimi hakkında detaylar paylaşan Mete Yarar, Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Zekai Aksakallı'nın emir astsubayının yaptığı kahramanlığı anlattı.

İşte Mete Yararın sosyal medyadan yaptığı çarpıcı paylaşımlar:

"Olayın ayrıntıları ve gelişmeler açığa çıktıkça çıldırmamak işten değil. ÖKK Komutanlığı da içeriden ele geçirilmeye çalışılmış. Bir astsubay olayın şeklini değiştirmiş. Allah mekanını cennet etsin. Cuntacı Semih Terzi adlı general içeriden 20/30 Kişilik bir grupla ÖKK karargâhına giderek el koymaya çalışıyor. Komutanın odasına giderek emir astsubayına bundan sonra ben Komutanım diyor. Bu arada yanında adamları var. Zekai Paşanın emir astsubayı tereddütsüz Silahı çekip cuntacı generali alnının ortasından vuruyor. Diğerleri de onu şehit ediyorlar. Ondan sonraki gelişmeler ise ayrı bir Kahramanlık hikayesi. O cuntacı ölmese bir çok eylem yapılacaktı. O yiğit adamın Türkiye adını ezberleyecek."

Darbenin seyrini değiştiren astsubay

Darbenin seyrini değiştiren astsubay

Darbenin seyrini değiştiren astsubay

Darbenin seyrini değiştiren astsubay

Darbenin seyrini değiştiren astsubay

Darbenin seyrini değiştiren astsubay

Darbenin seyrini değiştiren astsubay

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Zonguldak Prof. Dr. Yücel Namal, "Macaristan’da Osmanlı Döneminde dini hoşgörü hüküm sürmüştür" Türk-Macar ilişkileri üzerine çalışmalar yapan Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Yücel Namal, Macaristan’da İslam’ın resmi din olarak kabul edilmesinin 109. yılı dolayısıyla açıklamalarda bulundu. Osmanlı Devleti’nin 150 yıl süren Macaristan hakimiyeti döneminde dini hoşgörünün hâkim olduğunu belirten Prof. Dr. Yücel Namal, Macaristan’daki en önemli İslam eserlerinden birinin Gül Baba Türbesi olduğunu ifade etti. Namal, "Gül Baba, Osmanlı ordusuyla birlikte Macaristan’a gelmiş ve Budin’in fethi sırasında hayatını kaybetmiştir. Bu süreçten sonra türbesi, Macaristan’daki ve çevre bölgelerdeki Müslümanlar için önemli bir merkez haline gelmiştir" ifadelerine yer verdi. Berlin Antlaşması ile Müslüman nüfusun Bosna-Hersek, Avusturya-Macaristan tarafından işgal edildiğini ifade eden Namal, "93 Harbi dediğimiz 1877-1878 Osmanlı-Rus Savaşı sonrasında imzalanan Berlin Antlaşmasıyla (13 Temmuz 1878) Müslüman nüfusun yoğun olduğu Bosna-Hersek’in, Avusturya-Macaristan tarafından işgal edilmiştir. Böylece birçok Müslüman geçici ya da sürekli olarak Macaristan’a yerleşmiştir. Macaristan’daki ve Bosna-Hersek’teki Müslümanlar dini bayramlar vesilesiyle Budapeşte’de bulunan Müslümanların tek kutsal yeri olan Gül Baba türbesinde buluşuyorlardı" dedi. 1909 yılında Osmanlı Hükümeti tarafından Macaristan’a gönderilen imam Abdüllatif Tanrısever’in Türk öğrenciler için öğretmen olarak görevlendirildiğini belirten Prof. Dr. Yücel Namal, Abdüllatif Efendi’nin Gül Baba Türbesi’nde cuma ve bayram namazları kıldırarak hutbeler verdiğini söyledi. Namal, "Birinci Dünya Savaşında yapılan müttefiklik ve bunun sonucunda doğan dostluğun neticesi olarak 5 maddelik İslamiyetin Macaristan da resmi din olarak kabulünü içeren yasa 30 Mart 1916 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu yasa Avrupa kıtasında müstesna bir örnek olarak tarihteki yerini almıştır. Bu yasanın çıkmasında başta Macaristan’daki Başşehbender Ahmet Hikmet Müftüoğlu ve Bosna-Hersekli Müslümanların önemli katkısı olmuştur. Bu yasa Avrupa kıtasında çoğunluğu Müslüman olmayan bir ülkede kabul edilmesi açısından da önemlidir" diye konuştu.