GÜNDEM - 25 Ocak 2016 Pazartesi 11:52

CarrefourSA’dan, sokak hayvanları için “Dost Hareketi” projesi

A
A
A
CarrefourSA’dan, sokak hayvanları için “Dost Hareketi” projesi

CarrefourSA, HayKonFed iş birliğiyle başlattığı “Dost Hareketi” projesi ile Türkiye’nin dört bir yanındaki yenilebilir tüketim fazlası ürünleri, barınaklardaki evsiz hayvanlarla paylaşacak.

CarrefourSA, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HayKonFed) ile yaptığı iş birliği doğrultusunda Dost Hareketi adlı projesini hayata geçirdi. Dosta Hareketi ile CarrefourSA, Türkiye genelindeki mağazalarında yenilebilir tüketim fazlası ürünleri HayKonFed tarafından belirlenecek barınaklarda yaşayan hayvanlarla paylaşacak. Böylece hem yiyeceklerin imha edilmesi engellenecek, hem de hayvanların beslenmesi sağlanacak. Proje kapsamında 2016 yılında elverişli olan 20 adet markete Pagder işbirliği ile kedi ve köpek yuvası koyulacak. Böylece hayvanların güvenli bir ortamda yaşamasına destek verilecek.

“KENDİMİZİ SOKAK HAYVANLARINA KARŞI SORUMLU HİSSEDİYORUZ”
CarrefourSA Kurumsal İletişim Grup Müdürü Banu Karamuk projeye ilişkin yaptığı açıklamada, sokaklarda hayatını idame ettirmeye çalışan hayvanların yaşam hakkının herkesi ilgilendirdiğini belirtti. Bu konuda yalnızca bireylerin değil, yerel yönetimler, özel kurumlar ve sivil toplum kuruluşların katkılarının önemine de dikkat çeken Banu Karamuk, “Bu çerçevede CarrefourSA olarak kendimizi sokak hayvanları adına sorumlu hissediyor, açlıkla mücadele eden minik dostlarımız için kalıcı çözümler üretmeye özen gösteriyoruz. HayKonFed ile yaptığımız iş birliği çerçevesinde Türkiye genelindeki mağazalarımızda yenilebilir tüketim fazlası ürünleri sevimli dostlarımızla paylaşacağız. Böylece hem yiyeceklerin imha edilmesini engelleyeceğiz, hem de minik dostlarımızın beslenmesini sağlayacağız’’ dedi. Karamuk, CarrefourSA olarak projelerini sürdürülebilirlik esasına göre geliştirip hayata geçirdiklerini belirterek, Dost Hareketi’nin de, CarrefourSA’nın yeni yılla birlikte başlattığı ve uzun yıllar boyu süreceğine inandığı projelerden biri olacağını, bu tür projeleri çeşitlendirip geliştirmeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.
 

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Ekrem İmamoğlu’nun ‘sahte diploma’ soruşturmasında 27 kişi ’şüpheli’ sıfatıyla ifade verecek İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının sahte olduğu iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naciye Aylin Ataay Saybaşılı’nın da bulunduğu 27 kişi ’şüpheli’ sıfatıyla ifade verecek. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasının sahte olduğu ile ilgili ihbarlar yapılmış, konuya ilişkin Yüksek Öğrenim Kurulu’nca (YÖK) hazırlanan raporda İmamoğlu’nun diplomasının sahteliğine ilişkin tespitler yer alması üzerine soruşturma başlatılmıştı. Soruşturma kapsamında İmamoğlu, ’resmi belgede sahtecilik’ suçundan ‘şüpheli’ sıfatıyla ifade vermiş, ayrıca İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca İstanbul Üniversitesi Rektörlüğü’ne 2 kez yazı yazılmasının ardından İstanbul Üniversitesi, aralarında İmamoğlu’nun da bulunduğu 28 kişinin diplomalarının ’yokluk’ ve ’açık hata’ gerekçeleriyle iptal edildiğini duyurmuştu. İfadesi alınmayan kişiler dinlenecek Soruşturma kapsamında diploması iptal edilen ve aralarında Galatasaray Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naciye Aylin Ataay Saybaşılı’nın da bulunduğu 27 kişi ’şüpheli’ sıfatıyla ifadeye çağrıldı. İmamoğlu’nun ise daha önce ifade verdiğinden ifadesi alınmayan kişilerin dinleneceği öğrenildi.
Konya Doğada okuma etkinliği Konya’nın Beyşehir ilçesinde "doğada okuyorum" etkinliği düzenlendi. Yaklaşık 10 yıldır Ankara’da, son bir yıldır da Konya’da kitap okuma atölyeleri ile kadınlara kitap okuma ve doğru anlama rehberliği yapan Yazar Ayşegül Uysal’ın projesi Beyşehir’de hayata geçirildi. Uysal’ın öncülüğünde Beyşehir Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Mustafa Büyükkafalı’nın rehberliğinde Beyşehir’in yeşil dokusu ile ön plana çıkan İslibucak mevkisinde gerçekleştirilen etkinlikte kitap sever kadınlar çocuklarıyla bir araya geldi. Güne doğa yürüyüşü ile başlayan katılımcılar, ağaçlara dokunup doğanın sesini dinlerken ardından açık alanda kitap okudu, kitap tahlil atölyesi oluşturdu. Ayşegül Uysal, etkinliğe ilişkin olarak, bir ay boyunca birlikte aynı kitabı okumanın, ardından bir araya gelip o kitap üzerine konuşmanın ve paylaşım yapmanın insan ruhuna kazandırdıklarına vurgu yaptı. Özellikle kadınların buna çok ihtiyacı olduğunu ve keşfetmedikleri bir dünyaya böylece harika bir yolculuk yaptıklarını anlatan Uysal, "Özellikle bunu doğada yaptığımızda içsel bir huzura yaklaşıyoruz. Lütfen doğanın sesiyle okumaya yönelelim, göreceksiniz duymadığınız sesleri duyacak, hiç bir yerde okumadığınız satırları burada bulacaksınız" ifadelerine yer verdi. "Doğada okuyorum" etkinliği, eğlenceli oyun ve yarışmalarla devam ederken, çocukların da katılımıyla gerçekleştirilen yürüyüşte ise anne-çocuk katılımı ile çocuklar tabiatta anneleriyle güzel bir gün geçirmenin keyfini yaşadı.