GÜNDEM - 28 Eylül 2015 Pazartesi 13:01

Barış Gemisi Kuşadası’nda

A
A
A
Barış Gemisi Kuşadası’nda

Dünyanın en büyük barış gemisi olarak bilinen The Oceanic Dream Peace Boat (Barış Gemisi) dünya turu çerçevesinde Kuşadası Limanı'na geldi.

Sabah saat 10.00’da Kuşadası Limanı’na demirleyen Barış Gemisi’nde bulunan 900 civarında yolcu gün boyunca Kuşadası’nı dolaşarak alışveriş yaptı. Merkezi Japonya'da bulunan “Barış Gemisi” adlı uluslararası sivil toplum kuruluşu ile aynı adı taşıyan gemi Kuşadası’na geldi. Barış Gemisi, Kuşadası Belediye Başkan Vekili Tufan Asrav ve Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Canan İnanç tarafından karşılandı. Barış Gemisi Uluslararası Koordinatörü Omura Yuko ile görüşen Asrav ve İnanç, dünyanın en acil ihtiyacının barış olduğunu vurgulayarak, insan hakları ve barış mesajıyla yola çıkan uluslararası bir sivil toplum örgütünün üyelerini Kuşadası’nda ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyduklarını belirttiler. Görüşmede, Barış Gemisi ile geliştirilebilecek ortak projelerle ilgili olarak da görüş alışverişinde bulunuldu.

- BARIŞ GEMİSİ

İlk olarak 1983 yılında Japonya’dan yola çıkan Barış Gemisi, ülkenin Asya-Pasifik’teki saldırılarına ve sansürüne bir cevap olarak Japonya kıyılarını dolaşmıştı. Çevre, barış, insan hakları ve sürdürülebilir bir kalkınmayı teşvik etmek amacıyla çalışan uluslararası bir sivil toplum örgütü olan Barış Gemisi, çeşitli kampanyalar kapsamında turlar gerçekleştiriyor. 

ZAFER HACISALİHOĞLU

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Kayseri SOKÜM Kayseri İl Tespit Komisyonu toplandı Somut Olmayan Kültürel Miras (SOKÜM) Kayseri İl Tespit Komisyonu toplandı. SOKÜM Kayseri İl Tespit Kurulu 2024 yılı Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. Kayseri yöresine ait somut olmayan kültürel miras unsurlarının tespiti çalışmaları için Kayseri Valiliği Toplantı Salonunda İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun başkanlığında toplandı. Toplantının açılış konuşmasını yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Şükrü Dursun; “Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Sözleşmesi” UNESCO tarafından 2003 yılında kabul edilmiştir. Bize düşen görev hayatın kültürel uygulamalarını yaşatmak, becerileri tanıtmak, bozulmadan korunmasını sağlamak ve değişime uğramadan gelecek nesillere aktarılmasını sağlamaktır. İl Tespit Kurulu tarafından belirlenen toplantımızın konusuda Dorak Yoğurdu, Hacılar Bezi, Develi Cıvıklısı, Saya Gezme (sayılı gezme), Üzerlik Duvar Süsleri ile ilgili çalışmaların değerlendirilmesidir" dedi. SOKÜM Kayseri İl Tespit Komisyonu Üyeleri tarafından yapılan toplantıda Dorak Yoğurdu, Hacılar Bezi, Develi Cıvıklısı, sayılı gezme, Üzerlik Duvar Süsleri gibi kültürel mirasın birçok unsuru hakkında fikir alış verişi yapılarak yapılan çalışmalara ilişkin düzenlenecek tespit formlarının Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürlüğü’ne sunulmasına ve ileri bir tarihte tekrar toplanılmasına karar verildi.