DÜNYA - 23 Nisan 2024 Salı 18:56 | Son Güncelleme : 23 Nisan 2024 Salı 19:00

Azerbaycan-Ermenistan sınırına ilk sınır taşı yerleştirildi

A
A
A
Azerbaycan-Ermenistan sınırına ilk sınır taşı yerleştirildi

Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki sınır belirleme çalışmaları kapsamında ilk sınır taşı yerleştirildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında sınır belirleme çalışmaları devam ediyor. İki ülkeden uzman grupların yaptığı yer ölçümlerin ardından koordinatların belirlenmesi ile Azerbaycan-Ermenistan arasında ilk sınır taşı yerleştirildi.

Azerbaycan-Ermenistan Sınır Belirleme Komisyonu Eş Başkanı, Azerbaycan Başbakan Yardımcısı Şahin Mustafayev'in ofisinden yapılan açıklamada, “Bugün sınır bölgesinde jeodezik ölçümlere dayalı koordinatların belirlenmesi süreci başladı. İki ülkenin uzman grupları çalışmalarını sürdürüyor. Bu süreç, Azerbaycan ile Ermenistan arasında sınır sorunlarının çözümüne ilişkin yapılan görüşmeler sonucunda, varılan anlaşmalar temelinde gerçekleştirildi” dedi.

İki ülke arasında 19 Nisan’da yapılan görüşmede sınırlandırma sürecinin ilk aşaması gerçekleştirilmiş, Ermenistan işgali altında bulunan 4 köyün Azerbaycan’a geri verilmesi ve sınır belirleme çalışmalarının sürdürülmesi konusunda ön anlaşma yapılmıştı.
Buna göre, Bağanis, Voskepar, Kirants, Berkaber yerleşkeleri Ermenistan’da, Ermenistan işgali altındaki Azerbaycan köyleri olan Bağanis Ayrım, Aşağı Eskipara, Heyrimli Gızılhacılı ise Azerbaycan’a geri iade edilmesi ve sınırların bu güzergahtan geçmesi konusunda ön anlaşmaya varılmıştı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul İkinci el araç piyasasında geleneksel cam ilanları yeniden popülerlik kazandı İkinci el araç piyasasında yaşanan durgunluk ve ilan sitelerindeki sınırlı gün verilen ilan hakları, araç sahiplerini geleneksel yöntemlere yönlendirdi. Aracını satmak isteyen birçok vatandaş, eski yöntem cam ilanları ile alıcı bulmaya çalışıyor. İstanbul’da birçok araç sahibi eski yönteme geri dönerek, araç özelliklerini kağıda yazıp araç camına yapıştırarak satışlarını gerçekleştiriyorlar. Bir süredir devam eden ikinci el araç piyasasındaki durgunluk ve etkileşimi düşük ilanlar vatandaşları alternatif yöntemlere itiyor. İlan sitelerinde bir aylık ücretsiz ilanların etkileşiminin düşük olması ve bir aydan sonraki dönemde artan ilan maliyetleri eski yöntemlerden biri olan ’cam ilanları’nın tekrar popülerlik kazanmasına neden oldu. Öte yandan, uygulama içinde algoritma tarafından ilanları daha görünür hale getiren sistemler de ücretli olarak sunuluyor. “Eski sisteme dönerek aracımın camına ilan yapıştırdım” Otomobilini araç camına ilan yapıştırarak satışa çıkardığını belirten Orhan Akkaya, “Araç satış sitelerinde araçlar sınırlı süre ile ücretsiz bir şekilde ilanda kalıyor. İkinci kez attığın zaman ise ücret ödüyorsun. O yüzden bende eski sisteme dönerek aracımın camına ilan yapıştırdım. Ayrıca sitelerde ilanı öne çıkartmak içinde ayrı bir ücret ödüyorsun. Araç camına ilan yapıştırarak daha fazla kişiye ulaşmış oluyorum. Normal sitelere göre aranma imkanı da fazla oluyor. Sitelerde görüntüleme ve aranma sayısı sınırlı oluyor. Trafikte giderken bile araç camındaki ilanı daha fazla kişi görüyor. Ben bu tarz ilanları yollarda da çok fazla görmeye başladım. Bunun nedeni de sitelerde olan fiyatlardan kaynaklı olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. “Araç satış sitelerindeki ücret nedeniyle aracımın camına ilan yapıştırdım” Yaklaşık 1,5 aydır aracını satmaya çalıştığını belirten Zafer Kıran, “İlk aracımı siteye koymuştum. Bir ay sonunda ikinci ay için site ücret talep etti. Bende bu yüzden eski sisteme dönerek aracımın camına ilan yapıştırdım. Bu şekilde arayan soran daha çok olmaya başladı. Ben yollarda da çok fazla görmeye başladım. İnsanlar bu şekilde aracı canlı görmüş oluyor ve ona göre numaradan arayabiliyorlar” şeklinde konuştu.