GÜNDEM - 28 Kasım 2014 Cuma 14:50

Amerikan tankına, Türk firması parçası

A
A
A
Amerikan tankına, Türk firması parçası

Türk Firması olan FMC Hidrolik Sistemleri Makine ve Sanayi, Amerika Savunma Sanayi için tank parçaları üretiyor. FMC Üretim Sorumlusu Mücahit Aydın, 'Amerikan Savunma Sanayi’ne parça üretiyoruz' dedi.

15’inci Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Uluslararası Fuarı’nda stant açan FMC Hidrolik Sistemleri Makine ve Sanayi firması, özellikle Amerikan tankları için ürettiği parçalar ile görücüye çıktı. Fuara getirilen tank parçalarından palet, süspansiyon ve bitmiş hali 100 kiloyu aşan taşıyıcı kol, boyutları ve ağırlıklarıyla dikkat çekti.

“AMERİKAN SAVUNMA SANAYİNE PARÇA ÜRETİYORUZ”
Firmanın Üretim Sorumlusu Mücahit Aydın, “Amerikan Savunma Sanayi’ne parça üretmekteyiz. Tankların yürüyen aksamları ve ön kolları ile aynı zamanda palet baklaları dediğimiz parçaları üretmekteyiz. Amerika’da bir proje firmasıyla çalışmaktayız. Onlar ordunun direk ihalelerini almaktalar. Biz de buradan bitmiş ürün olarak onlara göndermekteyiz. Biz bu parçaların sadece şekillendirmesini değil, bitmiş bir ürün olarak göndermekteyiz. Her şeyi ile hazır tanka takılabilecek şekilde gönderiyoruz. Biz buradan her şeyi ile hazır bir şekilde gönderiyoruz onlara ise takması kalıyor.

Tank parçalarının sıkıştırılmış olduğunu ve çeşidine göre 30 kilodan başlayarak 100 kiloya kadar çıktığını belirten Mücahit Aydın, şimdiki hali 87 kilo olan taşıyıcı kolu 3 kişinin zor taşıdığını vurguladı.Türk Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın da Amerika’ya tank parçası üretmelerinden dolayı kendileriyle temasta olduğunu söyleyen Aydın, Türkiye’ye hizmet etmekten gurur duyacaklarını sözlerine ekledi.Tank parçalarının kaldırmanın çok zor olduğunu dile getiren vatandaşlar ise Amerika’ya Türk bir firmanın parça satmasından dolayı gurur duyduklarını ifade etti. 

ABBAS RAMAZANOĞLU
İSTANBUL

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Muğla Muğla’da Hz. Mevlana 752. Vuslat Yıldönümünde anıldı Muğla’da Hz. Mevlana Celaleddin-i Rumi’nin vefatının 752. yıldönümü dolayısıyla ’Şeb-i Arus’ programı düzenlendi. Muğla’da faaliyet gösteren Konya Karamanlılar Derneği’nin organizasyonuyla Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen anma töreninde protokol üyeleri ve sayıda vatandaş bir araya geldi. Gecede, Mevlana’nın öğretileri ve insanlığa mirası üzerine önemli vurgular yapıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Konya Karamanlılar Derneği Başkanı Erol Kütahyalı, Mevlana’nın sadece söz söyleyen değil, söylediklerini bizzat hayatına tatbik eden bir şahsiyet olduğunu vurguladı. Kütahyalı konuşmasında, "İnsan, bildiği için değil, bildiğini yaşadığı zaman insandır. Hz. Mevlana’nın asırlardır gönüllerde diri kalmasının asıl sebebi budur. O, sadece süslü sözler söyleyen biri değil, öğütlerini bizzat yaşayan bir kişi olduğu için hala aramızdadır. Geçmişte olduğu gibi, önümüzdeki asırlarda da hoşgörü timsali Hz. Mevlana’yı anmaya ve onun felsefesini içimizde yaşatmaya devam edeceğiz" dedi. Törene katılan Muğla Vali Yardımcısı İsmail Soykan ise Mevlana’nın evrensel değerlerine dikkat çekti. Soykan, Mevlana’nın 1207 yılında Belh şehrinde doğup 17 Aralık 1273’te Konya’da vuslata erdiğini hatırlatarak şunları söyledi: "Mevlana’nın insan anlayışının temelinde; nefsini arındırarak ilahi aşka ulaşmak vardır. Bu yolun temel taşları aşk, sabır, tevazu ve hoşgörüdür. Bu özellikler o dönemde olduğu gibi bugün de toplum olarak en çok ihtiyaç duyduğumuz değerlerdir. Bu felsefeyi ve Hz. Mevlana’nın ruhunu yaşatan bu güzel geceyi organize eden Konya Karamanlılar Derneği Başkanı’na ve üyelerine teşekkür ediyorum." Konuşmaların ardından programın finalinde gerçekleştirilen ve manevi atmosferin doruğa çıktığı semazen gösterisi, katılımcılar tarafından büyük bir ilgi ve beğeniyle izlendi.