EĞİTİM - 26 Ocak 2016 Salı 16:34

12'nci CNR EXPO Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, açıldı

A
A
A
12'nci CNR EXPO Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı, açıldı

12'nci CNR EXPO Uluslararası İstanbul Mobilya (İMOB) Fuarı, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş'ın katılımıyla ziyarete açıldı

. Açılışta yaptığı konuşmada bildiri yayınlayan bir grup akademisyene tepki gösteren Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Okuyan bilim adamlarına ihtiyacımız var. Karanlık sayfalara, karanlık zihniyetle imza atan bilim adamlarına değil" dedi.

12'nci CNR EXPO Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı (İMOB) bugün gerçekleşen açılış töreniyle kapılarını ziyaretçilere açtı. 524 firmanın katılımıyla 150 metrekare alanda gerçekleşecek olan 12'nci CNR EXPO Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nın açılışına, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Mobilya Dernekler Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç, CNR Holding Genel Koordinatörü Barış Ener ve çok sayıda davetli katıldı. Açılış sonrası Bakan Elitaş ve beraberindeki protokol üyeleri mobilya standlarını gezerek üretici firmalardan bilgi aldı.

"10 MİLYAR DOLARLIK İHRACAT RAKAMINI YAKALAMAK HAYAL DEĞİL"
Açılışta konuşma yapan Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, "Şunu gururla ifade etmek istiyorum ki artık Türkiye mobilyada bir marka haline gelmiş. 2002 yılından bu tarafa 250-300 milyon dolarlık ihracat kalemiyle başlayan bu miktardan sürekli olarak artış ortaya çıkaran ve 2014 yılına geldiğinde 7 misli büyümeyi sağlayan bir sektörün içerisindeyiz. Öyle tahmin ediyorum ki 10 milyar dolarlık bir ihracat rakamını yakalamak mobilya sektörü için hayal değil. Gerçekleşmesi mümkün bir rakam olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

"ÜRETİME, SANAYİYE KATKI SAĞLAYAN BİLİM ADAMLARINA İHTİYACIMIZ VAR"
Bir grup akademisyenin imza attığı bildiri üzerine de konuşma yapan Bakan Elitaş, "Bundan 2 hafta önce, üniversite öğretim görevlileri, bilim adamları dediklerimiz bin 200 civarındaki kişi tasarım yapmak yerine, Türkiye'nin önünü açmak yerine, ne olduğunu bilmedikleri, içinde ne yaptıklarını anlamadıkları, bir bildiriye, terör örgütünün destekçisi olabilecek bir bildiriye imza attı. Türk ihracatçısının önünü açmak için fikir üretmeliydiler. İşte bizim böyle bilim adamlarına ihtiyacımız yok. Fikir üreten bilim adamlarına ihtiyacımız var. Üretime, sanayiye katkı sağlayan bilim adamlarına ihtiyacımız var. Çizen, ufuk geliştiren bilim adamlarımıza ihtiyacımız var.

Türkiye'yi bölmek isteyenlere, okumadan imza atan bilim adamlarına değil, okuyarak aydınlık yarınları bize ve evlatlarımıza gösteren bilim adamlarına ihtiyacımız var. Okuyan bilim adamlarına ihtiyacımız var. Karanlık sayfalara karanlık zihniyetle imza atan bilim adamlarına değil" şeklinde konuştu.
Mobilya Dernekler Federasyonu (MOSFED) Başkanı Ahmet Güleç ise, "Sektörü kucaklayan bu hamle mobilya sektörünün vizyonunu da ortaya koyan bir bütünleşme oldu. Hamdolsun bugün de bu birlikteliğin bereketli sonuçlarına şahit oluyoruz. İMOB Fuarı'nın bizler için önemini vurgulamadan önce bundan tam 11 yıl önce mobilya sektörünü bizzat kendi gayretleriyle bir araya getirip sektörün ilk uluslararası fuarında olmasına katkı sağlayan CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem hanımefendiye de teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
İstanbul Maltepe’de "Felsefe Söyleşileri" başladı Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen felsefe söyleşileri, büyük ilgi topladı. Maltepe Belediyesi tarafından düzenlenen felsefe söyleşileri, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde başladı. "21. Yüzyılda İnsan Felsefesi" başlıklı ilk etkinliğe Maltepe halkı büyük ilgi gösterdi ve salon tamamen doldu. Prof. Dr. Çotuksöken: "İnsan felsefesi Türkiye’de en güçlü felsefedir" Söyleşinin açılış konuşmasını yapan Maltepe Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi, Felsefe Bölümü Öğretim Üyesi ve Maltepe Üniversitesi Öğrenme ve Öğretme Uygulama ve Araştırma Merkezi (ÖÖUAM) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Betül Çotuksöken, insan felsefesinin Türkiye’deki önemine vurgu yaptı. Konuşmasına "İnsan felsefesi Türkiye’de en güçlü felsefedir" sözleriyle başlayan Çotuksöken, Maltepe Belediye Başkanı Mimar Esin Köymen’e desteğinden dolayı teşekkür etti. Etkinlik, Maltepe Üniversitesi Vakfı’nın desteğiyle gerçekleşti. 25 yıldır faaliyet gösteren vakıf aracılığıyla, üniversitelerin toplumsal rolü ve yerel yönetimlerle iş birliğinin önemi vurgulandı. Özellikle yaşam boyu eğitimin değeri üzerine değerlendirmeler yapıldı. Antropontolojik yaklaşımla insan ve varlık ilişkisi Söyleşide insan felsefesinin Türkiye’deki gelişimi antropontolojik bir yaklaşımla değerlendirildi. İnsan ile dış dünya nesneleri arasındaki etkileşim incelenirken, düşünce ve dil ilişkisine etki eden harici faktörler ele alındı. Soru-cevap bölümünde ise insan-hayvan ilişkisi, doğa ve çevre gibi konulara odaklanan sorular yanıtlandı. Programın devamında Doç. Dr. Yaylagül Ceran Karataş söz aldı. Karataş, eleştirel felsefi antropoloji kavramı üzerinden Immanuel Kant’ın düşüncelerine giriş yaptı. "İnsan nedir?" sorusu ekseninde insan oluş sürecine dair felsefi değerlendirmelerde bulundu. Söyleşiler Nisan ayı boyunca sürecek Maltepe Belediyesi, felsefe söyleşilerine Nisan ayı boyunca devam edecek. Farklı konular ve akademisyenlerle gerçekleştirilecek söyleşiler, halkın felsefeyle buluşmasına katkı sunmayı hedefliyor.
Kayseri Başkan Büyükkılıç, Mutfak Sanatları Merkezi’ni inceledi Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç; Kayseri’nin zengin mutfak kültürünü tanıtarak hem turizme hem de gastronomiye katkı sağlayacak Mutfak Sanatları Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, şehrin mutfak kültürünü hem yerel hem de uluslararası alanda tanıtmak amacıyla inşa edilen Mutfak Sanatları Merkezi’nde incelemelerde bulundu. Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi içerisinde hayata geçirilen bu projeyle, Kayseri’nin gastronomi turizmine büyük katkı sağlanması hedeflenirken, Başkan Büyükkılıç, projede gelinen son durumu yerinde inceleyerek, inşaat sürecine ilişkin bilgiler aldı. Merkezin tamamlanmasının ardından, Kayseri’nin mutfağının dünyaya tanıtılacağını ve bu sayede şehrin turizm potansiyelinin önemli ölçüde artacağını belirten Büyükkılıç, bu projeyle Kayseri’nin gastronomi alanındaki gücünü daha da pekiştirmeyi ve şehri bu alanda ulusal ve uluslararası platformlarda daha görünür kılmayı amaçladıklarını ifade etti. Başkan Büyükkılıç, Mutfak Sanatları Merkezi’nin hayata geçmesiyle birlikte, Kayseri mutfağının sunduğu özgün lezzetler, daha geniş bir kitleye ulaşacağını vurgulayarak, Kayseri’nin UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne dâhil olmasının ardından, bu merkezin şehre katacağı değerlerin daha da artacağına inandığını dile getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, bu projeyle Kayseri’nin adının gastronomi alanında daha fazla duyulacağını ifade ederken, Mutfak Sanatları Merkezi, sadece mutfak kültürünü tanıtmakla kalmayacak, aynı zamanda Kayseri’ye gelen yerli ve yabancı turistler için önemli bir cazibe merkezi olacak.