GÜNDEM - 24 Nisan 2024 Çarşamba 12:21

Depremzedelerden Başkan Şahin’e güllerle teşekkür

A
A
A
Depremzedelerden Başkan Şahin’e güllerle teşekkür

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ile birlikte Nurdağı ilçesini ziyaret etti. Ziyaret sırasında depremzede vatandaşlar Fatma Şahin’e, başından gül yaprakları dökerek verdiği destekler için teşekkür etti.


Bir dizi temas kapsamında Türkiye’ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Gaziantep programında Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ile beraber deprem bölgesi olan Nurdağı’nı ziyaret etti. Ziyaret sırasında depremzede vatandaşlar Başkan Fatma Şahin’e, başından gül yaprakları dökerek afet sonrası verdiği destekler için teşekkür etti.



Almanya Cumhurbaşkanı, Başkan Şahin’i tebrik etti


Nurdağı’nda incelemelerinin ardından basınla bir araya gelen Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier ise bölgede deprem sonrası iyileşme ve normalleşme çalışmalarının hızla devam ettiği belirterek, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve ekibini çalışmalarından dolayı tebrik etti.



Depremzedelerden Başkan Şahin’e güllerle teşekkür

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Aksaray Aksaray’da mandıra çöktü: 750 küçükbaş hayvan göçük altında kaldı Aksaray’da şiddetli yağış nedeniyle mandıra çöktü. 750 küçükbaş hayvanın göçük altında kaldığı mandıra enkazında kurtarma çalışması başlatıldı. Aksaray’da 3 gündür aralıklarla devam eden şiddetli yağış birçok olumsuzlukları da beraberinde getirirken, sel ve su baskınlarının ardından bugün de içerisinde 750 küçükbaş hayvanın bulunduğu bir mandıra çöktü. Aksaray’ın merkeze bağlı Yeşilova beldesinde yaşanan göçük nedeniyle vatandaşların 112 Acil Çağrı Merkezine haber vermesi üzerine olay yerine İl Afet Acil Durum (AFAD), Aksaray Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kısa sürede olay yerine intikal eden ekipler iş makinelerinin de desteğiyle kurtarma çalışması başlattı. Mandıra enkazında kurtarma çalışmaları halen devam ederken İl Afet Acil Durum Müdürü Kadir Çelik, “Yeşilova beldemizde aşırı yağışlar sonucu bir ahırın çöktüğü ihbarı üzerine iki ekiple olay yerine geldik. Şu anda telef olan hayvanlar var. Toplam hayvan sayısının 750 olduğu söyleniyor. Kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kurtarma operasyonumuz bittikten sonra net sayı belli olacak” dedi. Yeşilova Köseli Mahalle Muhtarı Kemal İlgün ise “Bölgede 3 gündür yağış devam etmekte. Bizim burada mandıramızın çökmesinden dolayı 750’ye yakın küçükbaş hayvanımız göçük altında kaldı. Ağıl altında kalan hayvanlardan ne kadar zayiat verdiğini bilmiyoruz. Zayiat sabah sayımında çıkacak. Allah izin verirse burayı kurtarmaya çalışıyoruz. Yağışlardan dolayı mandıra çöktü” diye konuştu.