SAĞLIK - 28 Nisan 2024 Pazar 13:44

Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı

A
A
A
Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı

SANKO Üniversitesi Hastanesi Nefroloji Bölümü tarafından ‘‘Dahiliye Vaka Güncellemeleri” toplantısının ikincisi düzenlendi.


Bir otelde Gaziantep ve çevre illerden alanında uzman hekimlerin katıldığı toplantıda, dahiliye alanındaki birbirinden farklı vakalarda güncel tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler paylaşıldı.


SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı, Nefroloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehtap Akdoğan, açılışta yaptığı konuşmada “Dahiliye Vaka Güncellemeleri Toplantımızın ikincisini düzenlemekten mutluluk duyuyoruz. Gösterdiğiniz ilgi, toplantılarımızı düzenlemek konusunda ne kadar doğru karar verdiğimizin göstergesidir. Toplantılarımızın devamlılığı, genç hekimlerimizin gösterdiği ilginin sonucudur” dedi.


Teorik bilgilerin farklı kaynaklardan edinilebilirken, bu tür toplantılarda interaktif bir şekilde karşılaşılan vakalara yönelik uygulanan tedavi seçeneklerinin paylaşılmasının çok değerli olduğunu kaydeden Prof. Dr. Akdoğan, “Hastalarımızı tedavi ederken, bir taraftan da akademisyen olarak görevimiz bölgemizdeki uzman hekimlerle yeni ve farklı tedavi seçenekleri ile ilgili bilgi paylaşımına öncülük yapmaktır. Bu toplantılardaki amacımız, bölgemizdeki hekim ve hastalar için yenilikçi tedavilere aracılık etmektir” ifadelerini kullandı.


Prof. Dr. Akdoğan, açılış konuşmasının ardından “İki Yetmezlikli Hasta (Karaciğer - Böbrek)” konulu sunum gerçekleştirdi.


Memorial Hastanesi Gastroenteroloji Bölümü’nden Prof. Dr. A. Emre Yıldırım ve Gaziantep 25 Aralık Devlet Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü’nden Uzm. Dr. Erengül Pektaş “Hepatorenal Sendromlu Vaka Çözümlemeleri” konusuna değindi.


Sirotik Hastalarda Akut Böbrek Hasarı konusunda olgu sunumu yapan Prof. Dr. Yıldırım ve Uzm. Dr. Pektaş, özellikle ayırıcı tanının önemi konusuna vurgu yaptı.


Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Doç. Dr. Sezgin Barutçu ve SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı’ndan Araştırma Gör. Dr. Muhammed Aslan “Gastroenterolojik Vaka Çözümlemeleri” konusunda bilgiler paylaştılar.


Sunumların ardından katılımcılarla vaka tartışmaları gerçekleştirilerek, sorular yanıtlandı.



Dahiliye vaka güncellemeleri toplantısı

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Konya Ali Çamdalı: “Bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık” Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, Samsunspor’u sahasında 3-0’lık skorla mağlup ettiği maçın ardından, “Bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık. 3 puanı, 3 golle almak, bir de gol yemeden bitirmek benim için çok çok daha değerli” dedi. Konyaspor, Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında evinde karşılaştığı Samsunspor’u 3-0’lik skorla mağlup etti. Maç sonu düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Konyaspor Teknik Direktörü Ali Çamdalı, “Belki de bu sezonun en iyi 45 dakikasını oynadık. 3 puanı, 3 golle almak, bir de gol yemeden bitirmek benim için çok çok daha değerli. 2 maçta yenilmeyen ve atılan 3 tane gol, iki haftada aldığımız 4 puan bize bir ivme yakalattı. En hızlı şekilde 40 puanı görmek istiyorduk. Bunu başarmak, bugün bize nasip oldu. Futbolcu kardeşlerime ne kadar teşekkür etsem az. Taraftara ne desem bilmiyorum. Taraftar Fenerbahçe’de bıraktığı yerden devam etti. Allah razı olsun onlardan, herkesten. Maç sonrası sonuçları gördüğüm kadarıyla, alt tarafı yangın yerine dönmüş. Bizim 40 puanı yakalamamız, bizim için tabii ki bir rahat bir pozisyon. Önümüzde zorlu bir Kayserispor maçı var. İşimizin bittiğini düşünmüyorum. Yakalamış olduğumuz ivmeyi devam ettirmek istiyoruz. Bir birliktelik yakaladık. Sadece takım olarak değil, taraftar olarak, kenetlendik. Umarım oradan da istediğimizi alıp Konya’ya mutlu bir şekilde döneriz” şeklinde konuştu.
İstanbul Sami Uğurlu: “Erken gollerle rahatladık” Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Antalyaspor karşısında buldukları erken gollerle rahatladıklarını, maçın ikinci yarısını da kontrollü oynadıklarını söyledi. Trendyol Süper Lig’in 36. haftasında Kasımpaşa, sahasında Antalyaspor’u 3-1 mağlup etti. Mücadelenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, "Maçın başlamasıyla birlikte daha çok galibiyete ihtiyacı olan takım bizdik. Her ne kadar düşünülmese de hala hedeflerimiz var. Bunu da maçtan sonra daha net gördük. Son 2 maçımızı kazanırsak bizimle bu yarışın içinde olan Alanyaspor, Rizespor ve Beşiktaş’ın ikili averajla üstünde olacağız. Türkiye Kupası’nı kimin kazanacağının da önemi var ama iki maçımızı kazanmamız gerekiyor. Bu da bizi motive eden şeylerden biri" şeklinde konuştu. Süper Lig’deki en yüksek puan rekorunu kırmak istediklerini dile getiren Uğurlu, "Daha çok isteyen, agresif ve mental olarak daha hazır olan bir Kasımpaşa vardı. Erken gollerle rahatladık. İkinci yarıda kontrollü oynamaya çalıştık. Penaltı ve kırmızı kart sonrası oyun tamamen koptu. Anlamlı, güzel ve keyifli bir galibiyet oldu bizim için. Kasımpaşa tarihinin en yüksek puanı 53’tü, o da 2 sene önce bizim dönemimizdeydi. Şu anda 52 puandayız ve bu rekoru yine biz kırmak istiyoruz. Çok genç bir teknik ekibe sahibiz. Onlar da çok emek veriyorlar, onlar da çok istekliler. Umarım ligin sonunda ligi istediğimiz yerde bitirip olumlu bir sezon geçirmiş oluruz diye düşünüyorum" cümlelerine yer verdi.