GENEL - 01 Aralık 2011 Perşembe 00:39

YÖK, KATSAYI UYGULAMASINI KALDIRMAYI KARARLAŞTIRDI

A
A
A
YÖK, KATSAYI UYGULAMASINI KALDIRMAYI KARARLAŞTIRDI

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu’nda, üniversiteye giriş sınavında yerleştirme puanlarının hesaplanmasında kullanılan katsayı uygulamasının kaldırılması kararlaştırıldı.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Osmaniye Osmaniye’de otobüs duraklarında genel temizlik çalışması Osmaniye Belediyesi tarafından şehir içi otobüs duraklarında genel temizlik çalışması başlatıldı. Durakların camları ve oturma alanlarının köpüklü suyla yıkandığı temizlik çalışmalarında şehir içi seyahat etmek isteyen vatandaşların daha hijyenik bir ortamda beklemeleri amaçlandı. Osmaniye Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, "Daha Temiz ve Daha Ferah Bir Osmaniye" sloganıyla başlatmış olduğu temizlik çalışmalarını durmaksızın sürdürüyor. Sabah erken saatlerde kent genelinde temizlik çalışmalarına başlayan ekipler, şehir içi otobüs duraklarının da daha temiz ve hijyen hale gelmesi adına detaylı temizlik çalışması başlattı. Cumhuriyet Meydanı ve belediye civarındaki duraklardan başlanılan temizlik çalışmaları kent genelinde bulunan tüm duraklarda devam edecek. Öncelikle el süpürge ekiplerince durakların civarlarında oluşan çöpler tertemiz süpürülürken daha sonra yıkıma ekipleri köpüklü suyla yıkama çalışması başlattı. Durakların camları ve oturma alanları bol köpüklü suyla fırçalandıktan sonra çek pas yardımıyla temizleniyor. Daha önceden yapıştırılan ve kirli görüntü oluşturan reklam yapışkanlarının da jilet yardımıyla kazınmasının ardından temizlik bezleriyle baştan aşağı silinen duraklar yeniden vatandaşların hizmetine sunuluyor. Böylelikle şehir içi seyahat etmek isteyen vatandaşlar daha temiz ve daha hijyenik bir ortamda beklemeleri sağlanıyor. Durak temizleme esnasında en çok yapıştırılan afişler karşısında zorluk yaşandığını belirten ekipler, vatandaşların bu konuda daha duyarlı olmaları istendi.
Samsun Samsun’un ‘yeşil geleceği’ için çalıştay Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından, ‘Samsun’un Yeşil Geleceği İçin 2050 Yılı İklim Nötr Hedefleri’ çalıştayı düzenlendi. 2050 yılına kadar olan riskler ve bu risklere karşı alınacak önlemler belirlendi. 2050 yılı iklim nötr hedefleri doğrultusunda enerjiden ulaşıma birçok konuda çalışmalarını sürdüren Samsun Büyükşehir Belediyesi önemli bir çalışmaya daha öncülük ve ev sahipliği yaptı. Yeşil Gelecek İçin İklime Duyarlı Ulaşım ve Uyum Planı projesi kapsamında, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) desteği ile Samsun’un Yeşil Geleceği İçin 2050 Yılı İklim Nötr Hedefleri konulu çalıştay düzenlendi. Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salonda gerçekleşen çalıştaya ilgi yoğun oldu. Programa Büyükşehir Belediyesi bürokratları, çevre mühendisleri, kurum ve kuruluş temsilcileri katıldı. İklim değişikliği ile mücadelede Samsun’un yol haritasını belirlemek adına önemli bir adım olan çalıştayda, yenilenebilir enerjiden atık yönetimine, ulaşımdan binalardaki dönüşüme birçok konu masaya yatırıldı. Samsun’un yeşil geleceği noktasında kamu binalarında enerji verimliliğinin geliştirilmesi, konutlarda ve inşaat sektöründe enerji verimliliği ve yenilenebilir enerjinin önemi, ulaşımda yeşil enerji ile tarım ve hayvancılıkta da enerji verimliliğine dikkat çekildi. Oluşturulan çalışma masalarında bu alanlarda yürütülecek stratejiler belirlendi. 2018’de kişi başı 4,09 ton, toplamda ise 6 milyon 603 bin 253 ton ölçülen sera gazı miktarının, 2030 yılına kadar kişi başına yüzde 55 azaltılması ve 2053 yılına kadar sıfır olması hedefleniyor.
Samsun Samsun’da UMKE bölge tatbikatı gerçeğini aratmadı Samsun’un Bafra ilçesinde deprem, yangın, kimyasal sızıntı gibi çok yönlü senaryonun uygulandığı tatbikat gerçeğini aratmadı. İl Sağlık Müdürlüğü Afetlerde Sağlık Hizmetleri Birimi (UMKE) koordinasyonunda, 5. Bölge UMKE ekiplerinin katılımıyla Çetinkaya mevkiindeki eski hastane inşaatında gerçekleştirilen tatbikata çevre illerden de toplam 143 UMKE personeli ile 37 araç görev aldı. Kızılay ve Bafra Belediyesi ekiplerinin yanı sıra, 102 dış kurum personeli ve gönüllülerle birlikte yaklaşık 260 personelin aktif rol aldığı tatbikatta deprem sonrası medikal kurtarma hizmetleri, Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) kurulumu, yaralı ve personel sevki, acil müdahale ünitesi işletimi, yangın ve KBRN (Kimyasal, biyolojik, radyolojik, nükleer) müdahale uygulamaları gerçekleştirildi. Tatbikat senaryosu Ladik depremine dayandı Senaryo gereği Ladik merkezli meydana gelen depremin ardından Bafra’da hasar gören hastane binasında yaşananlar canlandırıldı. Tahliye sırasında patoloji laboratuvarında çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürülürken, AFAD ekipleri kimyasal ölçümler gerçekleştirdi. Tahliyesi yapılan yaralılar kurulan Acil Müdahale Ünitelerinde tedavi altına alındı. "Afetlere hazır olmak zorundayız" Tatbikatı yerinde takip eden Bafra Kaymakamı Dr. Mustafa Altınpınar, "Afet ülkesiyiz, hazır olmak zorundayız. Tatbikat sonrası eksiklikleri değerlendirmek için masa başı toplantılarımız olacak. Bu bir eğitim çalışmasıdır. Eğitim kalitesi, gerçekliğe ne kadar yakınsa o kadar etkili olur" dedi. "Ekiplerin yeterliliği test edildi" Samsun İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Uras ise, "Her yıl düzenli olarak bölge tatbikatları gerçekleştiriyoruz. Bu yılki tatbikatı Bafra ilçemizde yaptık. Deprem, yangın, kimyasal sızıntı gibi çok yönlü bir senaryo uygulandı. Amaç, ekiplerimizin afet ve acil durumlara hazırlığını test etmekti" ifadelerini kullandı. Tatbikatın ardından ekipler için değerlendirme toplantısı yapılacağı bildirildi.