ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 00:14

ANTALYA`DA SİLAHLI SOYGUN

A
A
A
ANTALYA`DA SİLAHLI SOYGUN

Antalya’da, bir markete giren silahlı soyguncu, kasadan yaklaşık 4 bin lira çalarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 21.00 saatlerinde Kepez ilçesi Yeni Mahalle Sakarya Bulvarı üzerindeki bir market zincirinin şubesinde meydana geldi. Marketin kapanmasına yakın alışverişe gelen 30-35 yaşlarındaki bir kişi, sepetini doldurduktan sonra kasaya geldi. Yanında getirdiği silahı çıkaran soyguncu, market personeli O.Ü.’nün sağ elini plastik kelepçe ile bağlayarak etkisiz hale getirdi. Zanlı, ardından kasadaki yaklaşık 4 bin lirayı alarak kaçtı. Bu arada diğer market personeli B.K. ise polisi
aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, zanlının eşkalini alarak, arama başlattı. Market çalışanlarının ifadesini alan polis, soyguncunun sepetine doldurduğu fakat götüremediği ürünler üzerinde parmak izi çalışması yaptı.
Polis, marketin güvenlik kamerasını da incelemeye aldı. Görüntülerde soyguncunun, marketin içinde kafasında kapşon bulunduğu ve alışveriş yaptığı gözlendi. İki kez kasaya yaklaşan zanlı, kasanın dolu olduğunu görünce marketin içinde dolaşmaya devam ediyor. Kasada kimsenin olmadığı anda zanlının market çalışanının etkisiz hale getirdiği görülüyor.
Polis, eşkali belirlenen zanlıyı yakalamak için çalışmasına devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Mardin Mardin Ramazan Bayramı’nda turist akınına uğradı Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Mardin, Ramazan Bayramı tatilinde yerli ve yabancı turistlerin tercih ettiği kentlerin başında geldi. Farklı din, dil ve kültürlerden insanların bir arada barış içinde yaşadığı, tarihi taş evleri ve etkileyici sokaklarıyla ünlü Mardin, bayramda turist akınına uğradı. Mardin’in tarihi ve kültürel dokusunu yansıtan camiler, manastırlar, medreseler ve taş işçiliğiyle ünlü yapıları, bayram tatili boyunca yerli turistlerin yanı sıra yabancı ziyaretçilerin de ilgisini çekti. Adıyaman’dan gelen Nurcan Kurtçolak, bayram tatili için geldiği kenti çok beğendiğini söyledi. Çok kalabalık ve yoğun olduğunu belirten Kurtçolak, yorulduklarını ama keyifli bir gezi olduğunu dile getirdi. Gaziantep’ten memleketi Mardin’e gelen Şeyhmus Akyüz, "Herkese hayırlı bayramlar. Bayram için memleketim Mardin’e geldim. Görüldüğü üzere bayağı yoğun ve biz bu durumdan çok memnunuz. Tüm Türkiye’den, dünyadan memleketimize gelip burayı görmeleri bizim de hoşumuza gidiyor. Kültürümüz tanıtılıyor burada. Mardin Büyükşehir Belediyesine teşekkür ederiz. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum" dedi. Kahramanmaraş’tan gelen Ebru ve Hasan Karadurma çifti ise, "Birçok şehir gezdik ama Mardin’in manevi atmosferi farklıydı. İlk defa Mardin’e geldik ve çok beğendik. Kalabalık olmasına rağmen çok güzel bir gezi oldu. Mezopotamya’ya gittik, orası çok güzeldi. Daha sonra farklı tarihi mekanları gezdik ve çok etkilendik. Mardin’i dizilerde görüyorduk ama buraya gelip görünce çok daha etkileyici olduğunu fark ettik. Batı’daki tarihi şehirleri de gezdik fakat buranın manevi atmosferi çok farklıydı. İnsanlar çok saygılı ve misafirperverdi. Herkesin gelip görmesini tavsiye ederim. Çünkü burayı canlı olarak deneyimlemek bambaşka bir his. Gelmeyenlerin gelip görmesini isteriz. Televizyondan bakıldığı gibi olmuyor, canlı canlı buraya gelmelerini tavsiye ediyoruz" ifadelerini kullandı.