ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 09:56

ÇIRÇIR FABRİKASINDA YANGIN: 120 TON PAMUK KÜL OLDU

A
A
A
ÇIRÇIR FABRİKASINDA YANGIN: 120 TON PAMUK KÜL OLDU

Adıyaman’ın Besni ilçesine bağlı Çakırhöyük beldesinde bulunan çırçır fabrikasında çıkan yangında 120 ton pamuk kül oldu.
Edinilen bilgiye göre, fabrikanın havalandırma bölümündeki makinesinden çıkan kıvılcım pamuk balyalarına sıçradı. Pamuklar bir anda alev alınca yangın büyüdü. Olay yerine itfaiye ekipleri çağrıldı. Olay yerine ilk olarak giden Besni Belediyesi itfaiye ekipleri yangını söndürmekte yetersiz kalınca takviye olarak Gaziantep, Adıyaman, Gölbaşı ve Şambayat İtfaiye Müdürlükleri’nden yardım istendi. Yangın 9 itfaiye aracının çalışmaları sonucu 3 saatte söndürüldü. Yangında 120 ton pamuk kullanılmaz hale
gelirken, yaklaşık 750 ton pamuğun da zarar gördüğü öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Erzincan Erzincan’da balık denetimi gerçekleştirildi Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından ülke genelinde eş zamanlı su ürünleri denetimi yapılması yönünde alınan karar doğrultusunda Erzincan’da faaliyet gösteren balık işletmelerine denetim gerçekleştirildi. Su ürünlerinin korunması, istihsaline ve kontrolüne dair hususları ihtiva eden 1380 sayılı Su Ürünleri Kanunu ile su ürünleri avcılığına ilişkin düzenleme ve denetim yapma yetki ve sorumluluğunu taşıyan Tarım ve Orman Bakanlığı 81 ilde 21-25 Şubat 2025 tarihlerinde balık satışı yapılan noktalarda denetim gerçekleştirdi. Bu kapsamda Erzincan il merkezinde balık satışı gerçekleştirilen noktalarda Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürlüğü ile Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü ekiplerince İl Müdürü Alper Koçaker başkanlığında kontrol ve denetim gerçekleştirildi. Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürü Alper Koçaker, il genelindeki tüm balık satış noktalarının ekipler tarafından denetlendiğini ifade ederek, kontrol ve denetimlerde başta hijyen ve güvenilir gıda şartlarının sağlanmasına dikkat edildiğini, satılan değişik türdeki balıkların boy kontrollerinin yapıldığını, mevzuata aykırı özellikteki balık satışlarına izin verilmeyeceğini kaydetti. Alper Koçaker, "Tarım ve Orman Bakanlığımızın, Sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda tüm ülkemizle eş zamanlı olarak kontrol ve denetim çalışmalarımızı yürütüyoruz. Yapılan tüm bu kontrol ve denetimlerin amacı hem gıda güvenliğinin sağlanarak tüketicinin korunması hem de denizlerimizdeki ve Tatlısularımızdaki balık çeşitliliğinin ve rezervinin korunmasını amaçlamaktadır. Gıda kontrol ekiplerimizi de bu denetimlere dahil ettik. Aynı zamanda hijyen ve gıda güvenliği noktasında da denetimlerimizi sürdürüyoruz" diye konuştu.