ASAYİŞ - 01 Aralık 2011 Perşembe 00:14

ANTALYA`DA SİLAHLI SOYGUN

A
A
A
ANTALYA`DA SİLAHLI SOYGUN

Antalya’da, bir markete giren silahlı soyguncu, kasadan yaklaşık 4 bin lira çalarak kayıplara karıştı.
Edinilen bilgiye göre olay, saat 21.00 saatlerinde Kepez ilçesi Yeni Mahalle Sakarya Bulvarı üzerindeki bir market zincirinin şubesinde meydana geldi. Marketin kapanmasına yakın alışverişe gelen 30-35 yaşlarındaki bir kişi, sepetini doldurduktan sonra kasaya geldi. Yanında getirdiği silahı çıkaran soyguncu, market personeli O.Ü.’nün sağ elini plastik kelepçe ile bağlayarak etkisiz hale getirdi. Zanlı, ardından kasadaki yaklaşık 4 bin lirayı alarak kaçtı. Bu arada diğer market personeli B.K. ise polisi
aradı. Kısa sürede olay yerine gelen polis, zanlının eşkalini alarak, arama başlattı. Market çalışanlarının ifadesini alan polis, soyguncunun sepetine doldurduğu fakat götüremediği ürünler üzerinde parmak izi çalışması yaptı.
Polis, marketin güvenlik kamerasını da incelemeye aldı. Görüntülerde soyguncunun, marketin içinde kafasında kapşon bulunduğu ve alışveriş yaptığı gözlendi. İki kez kasaya yaklaşan zanlı, kasanın dolu olduğunu görünce marketin içinde dolaşmaya devam ediyor. Kasada kimsenin olmadığı anda zanlının market çalışanının etkisiz hale getirdiği görülüyor.
Polis, eşkali belirlenen zanlıyı yakalamak için çalışmasına devam ediyor.
Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Balıkesir Edremit Körfezi’ndeki zeytin işletmelerinde elek mesaisi başladı Türkiye’nin önemli zeytin ve zeytinyağı üretiminin merkezlerinden olan Edremit Körfezi’ndeki işletmelerde zeytin boylarını belirlemek için elek mesaisi başladı. Bahçelerden hasat edilen zeytinler, kasalara konulduktan sonra zeytin işleme tesislerine getiriliyor. Bahçeden gelen zeytinler, buralarda özel makinalarda eleniyor, küçükler yağlık olarak değerlendirilirken büyükler ise boyutuna göre sınıf sınıf ayrılarak sofralık zeytin olarak işlem görüyor. Edremit Körfezi Zeytin ve Zeytinyağı Üretici Dernekleri Federasyon Başkanı Mehmet Hakkı Semerci, “Üretmek deyince o tarladan topladığınız zeytinler gelir kasalarla. Onlar elenir. Sofralık olanlar ayrılır, yağlık olanlar ayrılır. Ve bunlar işte az önce gördüğünüz gibi renkleri ayrılır. İşte bozuk olanları içinden ayrılır kadınlar tarafından. Ondan sonra sofralık olanları sofralık olarak, yağlık olanları da yağlık olarak değerlendiririz. O gördüğünüz elek boyutlarını ayırır zeytin tanelerini. Küçükler sofralık olmayacağı için onları yağlık olarak değerlendiririz.”dedi. Semerci zeytinlerin boyuna göre değerlendirildiğini ifade ederek “Büyükler de boy boy. Bu değerini de etkiliyor zeytinin. Küçük taneli olanların daha az değerli olduğunu, daha iri taneli olanların daha değerli olduğunu görüyoruz. O marketlerde gördüğünüz Jumbo’ydu, işte süperdi, işte büyük zeytinler en son gözünden dökülen en iri zeytinler. Ondan sonra sınıf sınıf oluyor. Biz bunları tane adediyle sınıflandırırız. Yani bu gözden dökülen bir kilosunda 180 tane vardır. Diğerinden dökülen de 220 tane vardır. Bunun sınıflaması yapılıyor şu anda. Bu zeytinciliğin önemli bir merhalesidir” dedi.
Kars Digor’da mera ve yaylalar masaya yatırıldı Kars’ta hayvancılık ve tarım sektörünün gelişimine katkı sağlamak amacıyla "Mera ve Yaylaların Verimli Kullanımı" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Çayır, Mera ve Yem Bitkileri Şube Müdürlüğü tarafından, Digor Kars’ın Digor ilçesinde düzenlenen mera ve yaylaların verimli kullanımı, ıslahı ve meraların sürdürülebilir hayvancılık açısından öneminin anlatıldığı toplantı çiftçilerden yoğun ilgi gördü. Toplantıda, mera ve yayla alanlarının doğru ve sürdürülebilir kullanımı, otlatma planlaması, toprak verimliliğinin korunması ve mera ıslah çalışmaları gibi konular ele alındı. Uzmanlar, doğru yöntemlerin uygulanmasının hayvanların besin kalitesini artıracağı ve bölgedeki hayvancılık faaliyetlerine ekonomik katkı sağlayacağına dikkat çekti. Kars İl Tarım ve Orman Müdürlüğü uzmanlarınca yapılan bilgilendirmede; bölgenin doğal kaynaklarının korunması ve verimli kullanılması için tüm paydaşlarla iş birliği içinde çalışıldığı belirtildi. Uzmanlar ayrıca meralardan sürdürülebilir bir şekilde faydalanmak hem doğayı korumak hem de çiftçilerin refahını artırmak açısından büyük önem taşıdığını, bu tür toplantılarla farkındalığı artırmayı hedeflediklerini kaydettiler. Toplantıya katılan çiftçiler, meraların verimli kullanımı konusundaki bilgilerin kendileri için çok faydalı olduğunu ifade ederek bu tür etkinliklerin devam etmesini talep etti. Bilgilendirme toplantısı, Kars’ın hayvancılık sektöründe öncü bir bölge olarak daha sürdürülebilir bir geleceğe adım atmasına katkı sunmayı amaçlıyor.
Bursa Pazarda Çin kestanesinin yerini yerli kestane aldı Geçtiğimiz yıl yerli kestane rekoltesindeki düşüklük ve talebe karşılık verebilmek amacıyla Çin’den ucuz fiyata getirilip pazarlarda satılan Çin kestanesi bu kış pazarlarda yok. Çin’de hayvan yemi olarak kullanılırken fiyatındaki düşüklük sebebiyle ithal edilip Türkiye’de pazara çıkan ithal Çin kestanesine bu yıl yerli kestanede yaşanan bolluk sebebiyle ilgi gösterilmiyor. Var yılı yaşanan yerli kestane, rekolte ve fiyat olarak pazarda hem satıcıyı hem de tüketiciyi mutlu ediyor. Kış aylarının gelmesiyle birlikte tezgahlarda yerini alan kestane pazarda fiyatı en az artan ürünlerden biri oldu. Bu yıl kestane bolluğu sebebiyle fiyatlar ucuz olunca tüketicinin yüzü güldü. Kış aylarında bolca tüketilen kestane geçtiğimiz yıl en son 180 ila 300 lira arasında satılırken, yeni sezonda 120 ila 250 lira arasında tezgahtaki yerini aldı. Pazardaki bir çok üründe fiyatlar artarken bu yıl fiyatı geçen seneye göre daha düşük satılan ürün kestane oldu. Geçtiğimiz sene ucuz olduğu için çok satılan fakat Çin’de hayvan yemi olarak kullanılan Çin kestanesinin bu sene satılmaması bekleniyor. Kestanenin geçen seneye göre daha uyguna satıldığını söyleyen Tuzpazarı esnaflarından Orhan Çağlayan, "Kış aylarının vazgeçilmezi kestane tezgahlara inmeye başladı. Fiyatlar geçen yıla göre iyi. Geçen yıl 180-300 lira arasındaydı satılırken, bu sene kestanenin bol miktarda olmasından dolayı 120-250 lira arasında satılıyor" diye konuştu. Vatandaşların kestane alırken dikkat etmesi gereken konuları belirten Çağlayan, "Vatandaşlar kestane alırken nereden aldıklarına dikkat etmeli. Satıcının devamını getireceğini veya tezgahı her zaman açıp açmadığını kontrol etmeli. Geçen sene cadde köşesi, cami sıkışları gibi yerlerde satılan Çin Kestanesi’nden kaçınılmalı. Vatandaşların pazar gibi sürekli ulaşabileceği yerlerden almalarını tavsiye ediyorum. Tüketicilerin Sarı Aşı, Kara Aşı ve Şekerci cinsi dediğimiz kestaneleri özellikle Kütahya Simav gibi Uludağ’ın çevre vilayetlerinden almalarını öneriyorum. Tabi satıcının dürüst olup doğrusunu söylemesi gerekiyor. Genelde vatandaşlar kebaplık ve haşlamalık diye soruyor. Bu ayrım yok. Kestane kabuğu açarsa tatlıysa kebaba da haşlamaya da güzel olur. Büyük kestane kebabının yapması güzel olur, küçüğü haşlamaya daha güzel olur" dedi. Çin kestanesinin bu sene gelmeyeceğini belirten Çağlayan, "Çin kestanesi geçen sene vatandaşın baya bir canını yaktı. Bu sene Çin kestanesi çıkmadı, ithalatının yapılmasını da beklemiyoruz. Geçen sene bunu satanlar zarar ettiği için. Bu zamana kadar gelmediğinden bundan sonra da gelmeyeceğini düşünüyoruz" şeklinde konuştu.