DÜNYA - 29 Haziran 2014 Pazar 14:49

KKTC’de liderler yerel seçimler için oylarını kullandı

A
A
A
KKTC’de liderler yerel seçimler için oylarını kullandı

KKTC’de 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber oylarını kullandı.

KKTC’de 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ve Meclis Başkanı Sibel Siber yerel yöneticilerin seçileceği ve Anayasa değişikliklerinin oylanacağı Yerel Kuruluş Organları Genel Seçimi ve Halkoylaması için oylarını kullandı. Oyunu Girne’de kullanan 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, yaptığı açıklamada, bugüne kadar görüş ve projelerini ortaya koyan aday ve siyasi partiler yerine bugün seçmenin konuşacağını belirterek, yapılacak seçimde, seçmenin yerel yönetici ve meclis üyeleri yanında anayasa değişikliğini oylayacağını kaydetti. Oy verme seçme ve seçilmenin demokrasinin vazgeçilmez temeli olduğunu ifade eden Talat, ciddi sıkıntılar bulunan ülkede bu sıkıntıları yaz sıcaklarının da artırdığını söyledi. Talat açıklamasında ayrıca, “Ciddi sıkıntı bulunan ülkede yaz sıcakları da bunu biraz artırıyor ama, her şeye rağmen geleceğe umutla bakıyoruz. Kıbrıs Türk halkı demokrasi açısından çok önemli bir adım atıyor. İradesi bugün bir kez daha ortaya çıkacak. Kıbrıs Türkü’nün bundan sonraki yıllarda da iradesini ortaya koyacağı adımları atması gereği olduğunu düşünüyorum. Bu, en büyük boyut olan Kıbrıs sorununda yaşanacak. Kıbrıs Türkü kendi kaderi ve dünya ile olan bağlarıyla ilgili yeniden karar verecek. O gün gelinceye kadar iç demokrasimizde olgunlaşmaya devam edeceğiz” dedi. Talat sözlerinin sonunda seçimlerin hayırlı olmasını diledi.


KKTC Başbakanı Özkan Yorgancıoğlu ise eşi Ayşe Yorgancıoğlu ile birlikte yerel seçimler ve referandum için oy kullandı. Gönyeli İlkokulu’nda 50 numaralı sandıkta saat 09.00’da oy kullanan Başbakan Yorgancıoğlu ve eşi Ayşe Yorgancıoğlu, seçim sonuçlarının halka hayırlı olmasını diledi.KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Şehit Tuncer İlkokulu’nda oyunu kullanarak seçimlerin hayırlı olması dileğinde bulundu. Siber oyunu, 133 numaralı sandıkta kullanırken, bugün ilklerin yaşanarak, Anayasa referandumuna gidildiğini, şeffaf sandıkların kullanılmaya başlandığını söyledi. Seçimlerin ayrı bir pozitiflik getirdiğini ve sonucunun merakla beklendiğini ifade eden Siber, Kıbrıslı Türkler’in bugün yine bir demokrasi örneği vereceğinden emin olduğunu da kaydetti. Huzur ve barış içinde, demokratik bir seçim dileğinde bulunan Siber, Kıbrıslı Türkler’e has bu özelliklerin uluslararası alanda da kabul gördüğünü ifade etti. Siber, sosyal medyada “Hayır” kampanyası yürütülmesini, demokrasilerde normal karşılandığını söyleyerek, halkın vereceği her türlü karara saygılı olacaklarını söyledi. Şehit Tuncer İlkokulu'na gelen Dışişleri Bakanı Özdil Nami de 135 numaralı sandıkta oyunu kullandı.

Bunlar Da İlginizi Çekebilir
Eskişehir DİLKOM’da "Ses Bozukluklarında Planlama Nasıl Yapıyorum" semineri Anadolu Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (DİLKOM) tarafından "Ses Bozukluklarında Planlama Nasıl Yapıyorum" başlıklı seminer düzenlendi. DİLKOM Prof. Dr. Seyhun Topbaş Seminer Salonunda gerçekleştirilen ve On Dokuz Mayıs Üniversitesi Dil ve Konuşma Bozuklukları Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (OMÜKOM) Müdürü Doç. Dr. Özlem Yaşar’ın konuşmacı olarak katıldığı seminere; DİLKOM Müdürü Prof. Dr. Özlem Diken, DİLKOM Müdür Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Eren Balo, farklı üniversite ve kurumlardan öğretim üyeleri ile öğrenciler katıldı. Doç. Dr. Yaşar: "Kişiye uygun terapi sistemini bulmamız gerekiyor" Başarılı bir ses terapisi için, konuşma sisteminin özellikle de respiratuvar sistemlerin anatomisi ve fizyolojisinin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Doç. Dr. Özlem Yaşar, konuşmasında şunları söyledi: "Ses terapisinde sağlıklı bir program oluştururken ortaya koyduğumuz respirasyon (solunum), fonasyon (ses üretimi) ve rezonans başlıklarının herhangi birinde sapma ya da kayma olduğunda tüm dengenin bozulduğunu görüyoruz. Dolayısıyla, bize başvuran vakaları ana tema olarak üç konu başlığına ayırmamız gerekiyor. Bu başlıklar altında sıralanan problemlere de tek tek bakmamız gerekiyor." Doç. Dr. Yaşar konuşmasının devamında ise; "Çıkarılan her sesin bir frekansı vardır. Dilin ağız içindeki konumuna göre bu frekanslar değişkenlik gösterir. Başarılı bir ses terapisi için, tüm konuşma sistemlerini, özellikle de solunum sistemlerinin anatomisi ve fizyolojisini çok iyi bilmek gerekir. Bu durum, her kişiye özel bir terapi programı oluşturmanın neden mantıklı olduğunu anlamamız açısından önemlidir. Bu kapsamda holistik yaklaşım, vakaya göre biçimlendirilen ve bireye özgü olarak oluşturulan ses terapileridir. Dolayısıyla sizlerin de kişiye uygun terapi sistemini bulmanız gerekiyor." dedi. Seminer, Doç. Dr. Özlem Yaşar’ın örnek vaka sunumunun ardından, DİLKOM Müdürü Prof. Dr. Özlem Diken’in, Doç. Dr. Özlem Yaşar’a hediye takdim etmesiyle sona erdi.
Amasya 65 dekarlık bahçesindeki ağaçları zarar gören Amasyalı çiftçi: "Ürünlerimiz dondu, hayallerimiz kayboldu" Amasya’da nisan ayındaki kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle yaşanan zirai don olayından 65 dekarlık meyve bahçesindeki bütün ağaçları zarar gören çiftçi Yusuf Yücel, "Evlatlarımıza düğün yapmak gibi, nişan yapmak gibi hayallerimiz bu yıl kayboldu" dedi. Kiraz, elma, armut, üzüm, erik, ceviz, badem, şeftali ve cennet hurması gibi ürünlerin etkilendiğini vurgulayan Taşova ilçesine bağlı Tekke köyünde yaşayan çiftçi Yusuf Yücel, "Zirai don afetiyle karşı karşıya kaldık. Üreticiler olarak bu yıl mağdur olduk. Bu faaliyetleri yapabilmemiz için gübre aldık. Borç karşılığı zirai ilaçlar aldık. Emeklerimiz yandı, kayboldu. Ne diyelim. Bu yıl hasatta hedeflerimiz vardı. Evlatlarımıza düğün yapmak gibi, nişan yapmak gibi hayallerimiz bu yıl kayboldu" diye konuştu. Nisan ayında beklenmedik şekilde yaşanan kar yağışı ve soğuk havanın etkisiyle Amasya’nın da aralarında bulunduğu 36 ilde zirai don sonrası zararlar oluştuğunu hatırlatıp aynı zamanda Taşova Yerel Kalkınma Derneği’nin de başkanı olan Yücel, "Beklentimiz ülke genelinde yaşanan bu zirai don olayının afet tedbirleri kapsamına alınması. Çiftçilerin banka borçlarını, kooperatif borçlarını öteleyecek tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Tekrar yeniden başlayabilmek için tohum ve fide desteği gibi çeşitli destekler devletimizden beklemekteyiz. Allah’tan geldi başımıza, yapılacak bir şey yok. Biz eksi 7, eksi 10 dereceleri tahmin etmiyorduk. Saman yaktık, çeşitli mücadele yöntemlerini yaptık. Ama yeterli gelmedi" şeklinde konuştu.